Dolar 32,5295
Euro 34,8958
Altın 2.437,36
BİST 9.749,26
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 26°C
Hafif Yağmurlu
Bayburt
26°C
Hafif Yağmurlu
Cum 23°C
Cts 25°C
Paz 24°C
Pts 22°C

Saadet Partisi Bayburt Merkez İlçe Başkalığına Av. Erol Birni Seçildi

Saadet Partisi Bayburt Merkez İlçe Başkalığına Av. Erol Birni Seçildi
27 Kasım 2022 17:20
A+
A-

Bayburt Saadet Partisi Merkez İlçe Olağan Kongresinde tek listeyle seçime giren Av Erol Birni Merkez İlçe Başkanı oldu.

Saadet partisi Genel Başkan Yardımcısı Fatih Aydın’ın katıldığı kongrenin divan başkalığını Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Başkanı Ümit Çebi yaptı.

Kongrede Genel Başkan Yardımcısı Fatih Aydın ülke gündemini değerlendiren bir konuşma yaptı. Daha sonra kürsüye gelen Saadet Partisi Bayburt İl Başkanı Abdulmecit Bekmezci özellikle yereldeki sorunları dile getiren konuşma yaptı.

Kongrede 151 delegenin oyunu alarak Saadet Partisi Bayburt Merkez ilçe Başkanı olan Av Erol Birni’nın yönetim kurulunda şu isimler yer alıyor:

Mehmet Salih Akyüz          

Yusuf Sık                                           

Osman Cankıroğlu                                         

Tahir Burak                                        

İbrahim Karaahmetoğlu                                           

Ali Aslan                                            

Salih Seçkin                                        

Dündar Sekmenli                                          

Hasan Uğurlu                                      

Hamit Beyazıt                                 

İl Başkanı Abdulmecit Bekmezci’nin kongrede yaptığı konuşma şöyle:

“Saadet Partimiz sahip olduğu yarım asırlık siyasi ahlak ve erdem doğrultusunda her zaman ülkemizin menfaatini öncelemiştir.Bizim muhalefet anlayışımız partimizin veya şahsımızın ikbali değil ülkemizin geleceği üzerine inşa edilmiştir.Biz, temel ilkelerimizden sapmadan, inançla, kararlılıkla ve heyecanla bu yolculuğu sürdürüyoruz. Biz 50 yıldır; Hak diyoruz, adalet diyoruz, üretim diyoruz, kalkınma diyoruz. Şahsiyetli dış politika diyoruz. Önce ahlak ve maneviyat diyoruz. Kutuplaştırma ve ötekileştirme değil, kardeşlik ve kucaklaşma diyoruz. Yaşanabilir bir Türkiye diyoruz. Yeniden büyük Türkiye diyoruz. Yeni bir dünya diyoruz.

50 yıldır bu çizgimizden taviz vermedik, yolumuzdan dönmedik. Rüzgâra, konjonktüre, makama, mevkiye göre yön değiştirmedik. Bugün de Genel Başkanımız Sayın Temel Karamollaoğlu Beyin liderliğinde, aynı anlayış ve heyecanla yürümeye, siyaset yapmaya devam ediyoruz. Çünkü şehrimizin, ülkemizin ve bütün insanlığın Saadet Partisi’ne ihtiyacı var, bunu biliyoruz, bu sorumlulukla hareket ediyoruz.

Ülke ve dünya gündemiyle alakalı değerlendirmeyi Genel Başkan Yardımcımız Fatih Aydın Bey yapacağı için bu konulara tek tek girip kıymetli vakitlerinizi almak istemiyorum.

Bayburt’umuzda yapılan ve yapımı devam eden sorunlu birkaç proje ve esnaflarımızın çözüm beklediği bir hususa değinip sözlerimi tamamlayacağım inşallah.

Ulusal Marketler

Yapmış olduğumuz esnaf ziyaretlerimizde esnaflarımızın şu an ülkemizde yaşanan ekonomik sıkıntıların yanında birde ulusal marketlerin bir çok alanla ilgili ürün satması ve her  50m bir fütursuzca şube açmalarının kendileri adına sıkıntı oluştuduklarını dile getirdiler. Esnafımızın bu marketlerle rekabet etme imkanı olmadığı için birçoğu iş yerini ya kapatmak zorunda kalıyor ya da teşvik adı altında bankalara faizli kredilere yönlendirilerek daha da sıkıntılı bir sarmalın içine çekildiklerini dile getirdiler.

Bu sıkıntıların bir nebze olsun giderilmesi için perakende sektörünü ilgilendiren yasanın acilen güncellenmesini talep ediyoruz .Özellikle bu marketlerin hem ürün çeşitliliği sınırlanmalı hem de nüfus oranında şube açmaları sağlanmalıdır.

Örnek verecek olursak Eczaneler de Sürücü kursların da hatta en zaruri ihtiyaç olan fırınlarımız da dahi nüfus oranında kotalar uygulanırken bu marketlerin her 50 m de bir şube açmalarına müsaade edilmesi kabul edilemez. Bu yasanın ivedilikle revize edilmesini esnafımız adına talep ediyoruz.

Yeni Bayburt Devlet Hastahanesi

Öncelikle toplum yararına olan her  yatırım bizim için kıymetlidir. Bu yatırımı şehrimize kazandıran ve  emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.

2010 yılında 50 yataklı Kadın Doğum ve çocuk hastanesi ihale süreci başladı denilerek 2011 seçimlerinde seçim propagandası olarak kullanıldı. Daha sonra aynı projenin propagandası 2015 seçimlerinde de yapıldı.Şehrimiz için önem arz eden bu projenin ne ihalesi ne de kendisi yapıldı.

Sonrasında ise 200 yataktı tam donanımlı yeni bir hastahane yapılmasına karar verdiler, yeni yapılacak hastahane de doktor ve teçhizat sıkıntısının olmayacağını çevre illere sevk edilen hasta sayısının büyük ölçüde azalacağını vaadettiler.

Fakat geldiğimiz nokta eski hastanemizi arar hale geldik.

Yeni yapılan hastanemiz hem fiziki olarak  her gün bir yerinden patlak veriyor hemde yapım aşamasında vaadedilen ama bir türlü çözülemeyen doktor sıkıntısı ve çevre illere hasta sevki aynı şekilde devam ediyor.

Tüm Bayburtlu hemşehrilerimiz adına soruyoruz eski hastanemizde yaşanan sıkıntılar devam edecekti ise biz bu hastaneyi neden   yaptık!!!

Kop Tüneli

2011 yılında ihalesi yapılan 2012 yılında yapımına başlanan Kop Tüneli 2017 yılında açılışı yapılacaktı. Çevre illerde onlarca tünelin açılışı gerçekleşmişken, şehrimiz için çok önemli bir proje olan Kop Tünelinin 11 yıldır devam etmesi, ne zaman biteceğine dair herhangi bir açıklama yapılmamasını doğru bulmuyoruz ve kamuoyu adına buradan soruyoruz.

Projenin fizibilite çalışması yapıldı mı?

Yapıldı ise tünel neden 11 yıldır açılamıyor?

İhale başlangıç bedeli ne kadardı?

Şimdiye kadar kamuya maliyeti ne kadar oldu?

Tünel ne zaman açılacak? Yada açılacak mı?

Çoruh Katliamı Ve Susuz Şelale

Son 20 yıldır iktidarda olan Ak Parti yerel yöneticilerinin şehrimize üretim ve istihdama yönelik bir tane yatırımı olmadı, aksine milyonlarca liralık kamu kaynakları ucube beton yığınlarına harcadılar.

Dünyanın 8. Harikası  Nam-I Diğer Susuz Şelale

Dünyanın en saçma yapısı ünvanına sahip olan Kahramanmaraş Özel İdare binasına bu ünvanı verenler Allah’tan şelalemizi bilmiyorlar bilselerdi en kötüsünün o bina olmadığını anlarlardı.Neyse ki Maraş’taki özel idare binasına  yıkım kararı aldılar.Artık yeni ünvanın Susuz Şelaleye verilmemesi için tüm sebepler ortadan kalktı.

Bir diğer proje ise Çoruh Nehri Yürüyüş Yolu Projesi şehrimizin en önemli sembollerinden ve ülkemizdeki en yüksek debiye sahip nehirlerden biri olan çoruh nehrimize böyle bir projenin yapılması akla ziyan bir işti, fakat bu arkadaşlar maalesef Çoruh’un tüm engellemelerine rağmen bu projenin 1.etabını yaptılar.Neyse ki sağduyulu yöneticilerimiz bu ucube projenin 2. Etabına müsaade etmeyerek  doğru bir iş yaptılar.

Geçtiğimiz yıllarda Sayın Cumhurbaşkanımız İstabul’un silüetini bozan dikey mimariden dem vurarak şu ifadeyi kullanmıştı. Biz İstanbul’a ihanet ettik demişti. Şimdi bu arkadaşlar Sayın Cumhurbaşkanının ifadesini Bayburt için kullanırlar mı yada kamuoyundan özür dileme erdeminde bulunurlar mı bilemiyorum.

Eğer kaynaklar bu beton yığınlarının yerine üretime ve istihdama yönelik yatırımlara yapılsa idi hem  işsizlik rakamları yükselmezdi  hem de şehrimizden göç edenlerin sayısı her geçen gün artmazdı. 

Bu arkadaşlara Genel Başkanımızın bir Kızılderili atasözünden alıntı yaparak söylediği şu  ifadelerini tekrarlamak istiyorum.

Son ağaç kesildiğinde,

Son nehir kuruduğunda,

Beyaz Ak Partili adam beton ve asfaltın yenmeyen bir şey olduğunu anlayacak.

Muhterem hazirun  bu yapılan sorunlu projelerin yanı sıra, şehrimizde iyi şeylerde yapılmıyor değil!

Geçtiğimiz günlerde Bayburt Belediyesi tarafında hizmete açılan Yöresel ürünler ve Turşu fabrikasının açılışına katıldık.  Üretim ve istihdama yönelik yapılan bu ve bunun gibi tesislerin ister kamu eliyle isterse özel müteşebbisler eliyle şehrimizde yapılmasını her zaman destekledik ve desteklemeye de devam edeceğiz. Bu vesile ile Belediye Başkanımız Hükmü Pekmezci Bey’e tüm Bayburtlular adına teşekkür ediyorum.

Saadet partisi olarak her zaman üretime yönelik yatımlarla ülkemizin kalkınabileceğini ifade ettik ve etmeye de devam edeceğiz.

Ülke olarak zor bir zamanda sıkıntılı bir ortamda seçim sathı mahalline girmiş bulunuyoruz. Yapılacak olan seçim ülkemizin kaderini belirleyecek bir seçim olacaktır. Ülkemiz ne zaman sıkıntılı bir sürece girdiyse Milli Görüş taşın altına elini koymuştur. Önümüzdeki süreçte de milletimizin huzur ve refahı için üzerine düşen görevi yapacağından kimsenin şüphesi olmasın.

Bu duygularla sözlerimi tamamlarken tekraren kongremizin hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz eder katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ederim.”

 

 

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

  1. Ahmet Demir dedi ki:

    Yapılan eleştiriler yerinde olmuş ülke kaynaklarını hoyratça kullananlara birilerinin bunları sorması lazımdı.Başkanı tebrik ederim.