Dolar 32,3828
Euro 35,0363
Altın 2.326,77
BİST 9.142,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 16°C
Az Bulutlu
Bayburt
16°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 19°C
Pts 19°C
Sal 20°C

Rektör Coşkun’dan Basın Mensuplarına Önemli Açıklamalar

22 Kasım 2018 23:22 | Son Güncellenme: 2 Ocak 2019 14:01
A+
A-

Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Selçuk Coşkun, basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Bayburt Üniversite Baberti Külliyesinde basın mensuplarıyla bir araya gelen Rektör Coşkun, Bayburt Üniversitesi’nin 26 ülke ve Türkiye’nin 81 ilinden öğrenci alan bir üniversite olduğunu, 12 bin 500 öğrenci, 58 ilden 409 akademik personel, 210 idari personel ve 160 civarında işçi kadrosu ile hizmet verdiğini söyledi.

Üniversitenin akademik anlamda zenginleştiğini belirten Rektör Coşkun, “Kendi kadromuzdaki hocalarımızın bir bölümü profesör olmaya başladı, bir bölümü doçent oldu. Akademide pramit diye bir şey vardır. Bu pramit üniversitemizde oturmaya başladı. Kendi kadromuzdaki arkadaşlarımızdan geçen sene 6 arkadaşımız doçent oldu. Bu sene 7 arkadaşımız daha doçent olacak. Doktor öğretim üyelerimizden il dışına gönderdiğimiz, yutdışına gönderdiklerimiz var, bunlar da doktorolarını bitirip gelmeye başladılar. Bu da bize zenginlik katmaya başladı. Bayburt Üniversitesi kendi kendine yetebilen bir üniversite olmaya başladı” dedi.

Ulaşım sorunu

Açıklamasının ardından basın mensuplarının sorularını da cevaplayan Rektör Coşkun, üniversiteye yönelik çalışan dolmuş hatları ile ilgili sıkıntının sürdüğünü fakat Bayburt Belediyesi’nin yeni aldığı yarım otobüslerle bu sorunun çözüleceğine inandığını söyledi. Coşkun, “Tek sıkıntı şu olabilir. Bu dolmuşlar dolmadan kalkmaz ise bizim öğrenciler derse yetişemez. Dersten sonra dolmuş içinde beklemeler çok olur” dedi.

Dolmuşçulara ‘havuz sistemi’ önerisi

Rektör Coşkun, Erzurum’dan örnek vererek öneride de bulunduğu açıklamasında, “Dolmuşçularımız bir havuz sitemiyle çalışsalar bu sorun olmaz. Bütün hasılat bir havuz sisteminde toplanıyor ve o gün çalışan hatlara bu miktar pay ediliyor. Bu şekilde ister dolu, ister boş zamanında dolmuşlar kalkabiliyor. 2 bin kız yurdunda, bin 250 erkek yurtlarında öğrencimiz var. Bunların hepsinin sabah 8’de derse girmesi lazım. Sabah ve akşam olmak üzere sıkıntılar çekiyoruz, inşallah çözülecek diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

10 bin domates fidesi dağıtıldı

Organik tohum konusuyla ilgili soruya da cevap veren Coşkun, projelerin sürdüğünü, 10 bin domates fidesi üretip dağıtıklarını kaydetti. Üniveristenin bu konuda ticaret yapmadığını ve bazı tohumları yok olmaktan kurtarıp, özel sektörün gelişmesine imkan sağladığını kaydetti.

Organik Bal üretimi

Organik Bal ile ilgili çalışmalarının da olduğunu söyleyen Coşkun, “Mesela bal da herkes şekerli mi, şekersiz mi diye sorar. Bizim akademisyen arkadaşlarımız çok güzel bir tespitte bulunuyorlar. Bal da sorulması gereken şeyin ‘kimyasal var mı, yok mu’ yönünde olması gerektiğine vurgu yapıyorlar. Gerçekten önemli olan budur. Biz ilaç kullanmıyoruz arılarımıza” dedi.

Meyvecilik ve Alabalık Üretimi

Zaman zaman arıcılarla, meyvecilerle toplantılar yaptıklarını bilgi alışverişinde bulunulduğunu aktaran Coşkun, meyve bahçesi uygulaması ile birçok meyve ürettiklerini de kaydetti. Coşkun, Erzurum yolunda ise bin 200 metre kare üzerine seracılık yaptıklarını kaydederek, çeşitli meyveler üreteceklerini ve Demirözü’nde alabalık üretimi yaptıklarına değindi.

Açık Kapı, buluşmalarındaki şikayetler

Bayburt Üniversitesi’nce hayata geçirilen ‘Açık Kapı’ buluşmalarında en çok gündeme konuları da aktaran Coşkun, öğrencilerin daha çok şehrin pahalılığı, esnafın öğrenciye davranış tarzı ve dolmuş sıkıntısının gündeme geldiğini söyledi. Esnafın öğrenciye davranışı ile ilgili durumun karşılıklı olarak değerlendirilmesi gerektiğini söyleyen Coşkun, öğrenci ve şehir arasındaki diyaloğun 5 yıl öncesine kadar çok iyi bir yerde olduğunu belirtti.

Sanat ve Tasarım Fakültesi öğrenci almaya başlıyor

Sanat ve Tasarım Fakültesi’nin önümüzdeki yıl Mimari Tasarım ve Çevre Bölümüne öğrenci alacaklarını söyledi. Önceliğin daha çok öğrenci alan bölümlere verdiklerini söyleyen Rektör Coşkun, geçen sene 15 yeni bölümün açıldığını ve önümüzdeki yıl da 15 yeni bölüm daha açacaklarını kaydetti.

Dede Korkut Kampüsü

Dede Korkut Külliyesi’nde sürekli 5 bin öğrenci olacağını ve daha çok sağlık bilimleri açısından değerlendirileceğini söyleyen Coşkun, diş hekimliği fakültesi ile ilgili sonuç alınamadığını ve şimdilik Veterinerlik Fakültesi için girişimlerinin olduğunu söyledi.

Kütüphane ve Spor Salonu

Dijitalleşme alanında pilot üniversite olduklarının altını çizen Coşkun, kütüphane hizmetlerinin Endüstri 4.0 mantığına yakınlaştığını, kapalı spor salonunun ise salon sporlarının tamamına hizmet verebildiğini sözlerine ekledi.

Haber metni kaynak: Bayburt Postası

https://www.youtube.com/watch?v=7RCc6Unlj5M

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.