Dolar 32,3759
Euro 35,0031
Altın 2.326,03
BİST 9.097,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 16°C
Az Bulutlu
Bayburt
16°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 19°C
Pts 19°C
Sal 21°C

Rektör Coşkun, Üniversite Hakkında Önemli Açıklamar Yaptı

Rektör Coşkun, Üniversite Hakkında Önemli Açıklamar Yaptı
28 Ekim 2016 07:20 | Son Güncellenme: 28 Ekim 2016 07:21
A+
A-

Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, basın toplantısında üniversitenin son durumuyla ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Göreve geldiği 2013 yılı ile günümüz arasında bir değerlendirmede bulunan Coşkun, fakülte sayısını 4’ten 6’ya, yüksekokul sayısını 1’den 3’e yükselttiklerini belirterek, öğrenci sayısının ise 9 bin 500’e ulaştığını kaydetti. 13 lisans programının 30’a, 4 yüksek lisans programının 14’e yükseldiğini ve doktora programı açılarak ilk mezunlarını verdiklerini söyleyen Coşkun, yeni açılan fakülteler hakkında da bilgiler verdi.

Sağlık Bilimler Fakültesinin 5 bölüm 700’e yakın öğrenci ile eğitime devam ettiğini, Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu’nun antrenörlük bölümünün eğitime başladığını söyleyen Coşkun, gelecek sene Aydıntepe’de 6, Demirözü’de 5 bölümün öğrenci alacağını ve ayrıca Adalet Meslek Yüksek Okulu’nun da öğrenci almaya başlayacağını belirtti. 

5 bin kişilik cami, 10 bin metrekare üzerine kütüphane

Ekmeleddin Baberti ismi verilen yeni kampus alanı hakkında bilgiler veren Rektör Coşkun, “Yeni külliye alanımızda  Hayırsever İşadamımız Mustafa Köseoğlu tarafından inşa ettirilen 5 bin kişilik camimiz bitmek üzere. Bayburt’un en büyük camisi özelliğini taşıyacak. Yine yeni kampüsümüzde 10 bin metrekare üzerine kütüphanemiz kuruluyor. Helsinki Üniversitesi kütüphanesinin minimize edilmiş halini yapıyoruz. Orası da bir kış memleketi ama çok ferah kapalı alanlarıyla meşhur. Orayı gezdiğimde ben bilgileri istemiştim. Kütüphanemizin yapımında oranın mimarisinden yararlanıyoruz. Şuanki kütüphanemizde 28 bin kitap, 200 binin üzerinde elektronik kitaba ulaşım imkanı var” dedi.

Lojman ve öğrenci yurdu konusu

Yeni kampüs alanında 174 lojmanın inşa edildiğini ve öğretim üyelerinin lojman sıkıntısının bulunmadığını, bin kişilik yurt binasının ise yap-işlet-devret usulüyle yapıldığını ve 20 yıl sonra üniversitenin olacağını söyleyen Coşkun, askeriyeden alınan yerle birlikte Ekmeleddin Baberti kampüsünün şehirle olan kopukluğunun sona erdiğini belirtti.

Elektriği GES projesi ile karşılanacak

Kampüsün şehirle bağlantı kurulduğu bölümlerine eğitim binalarından çok halkın da ortaklaşa kullanabileceği sosyal merkezler inşa etmeyi planladıklarını söyleyen  Coşkun, yeni kampüs alanında 1 megavatlık güneş enerjisi santrali kurduklarını ve kampüs alanının tüm elektriğini karşılayacak seviyede olduğunu dile getirdi.

URAP sıralamasında yükselişte

2013 yılında 39 milyon olan bütçenin 2016 yılında 81 milyona yükseldiğini, bu yılki yatırım bütçesinin ise 35 milyon lira olduğunu söyleyen Coşkun, URAP sıralamasında ise 2013 yılında 122., 2016 yılında ise 95. sırada gelindiğini kaydetti. Coşkun, üniversitenin tıp fakültesi olmayan 58 üniversite içerisinde 32. sırada yer aldığını, 2000 yılından sonra kurulan üniversiteler arasında ise 48. sıradan 31. sıraya yükseldiğini sözlerine ekledi.

Üniversite doluluk oranları

Bayburt Üniversitesi’nin mühendislik fakültesi hariç tüm fakültelerinde yüzde yüz doluluk oranına ulaşıldığını ifade eden Rektör Coşkun, YÖK’ün uyguladığı taban puan uygulamasından dolayı mühendislik fakültesinde oranların düşük olduğunu söyledi.

 Rektör Coşkun, açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. 15 Temmuz Darbe Girişiminin üniversiteye yansıması, yeni açılacak fakülteler, öğrencilerin sorunları hakkında yöneltilen sorulara Rektör Coşku’un verdiği cevaplar şöyle:  

İhraç edilen personel hakkında

15 Temmuz Darbe Girişiminin ardından ince eleyip sık dokuduklarını ve devletin çeşitli kurumları ile sıkça görüşüldüğünü söyleyen Coşkun, “12 akademik personel, 7 idari personel olmak üzere 19 kişi ihraç edildi. İlerleyen süreçte bu listeye bişr kaç kişi daha eklenebilir. Tabi akademik personel ile ilgili kararı YÖK veriyor, idari personel ile ilgili kararı ise üniversite yönetim kurulumuz veriyor.  Bu isimlerin yerlerini doldurduk. Herhangi bir aksaklık söz konusu değil” diye konuştu.

Dede Korkut Kampüsü ‘sağlık bölümleri’ne ayrılacak

Diş Hekimliği Fakültesi ve Veterinerlik Fakültesi’nin YÖK’e iletildiğini söyleyen Coşkun, Diş Hekimnliği Fakültesi’nin kararının çıkmasıyla şehir merkezindeki Dede Korkut Kampüsü’nün; Sağlık Meslek Yüksek Okulu, Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakültesi ile bir sağlık kampüsü haline dönüştüreceklerini, mevcut bölümlerin tamamının ise Ekmeleddin Baberti kampüsüne kaydırılabileceğini açıkladı.

Öğrenci şikayetleri

Rektör Coşkun, Bayburt’un sosyal mekanlar açısından sıkıntılar içerdiğini ve öğrencilerden daha çok bu yönde şikayetler aldıklarını belirterek, “En açığından bir sinemamız yok. Esnafımız yavaş yavaş ayak uydurmaya çalıştı. Bu konuda büyük mesafeler alındı. Bir şey daha yeni kampüste Yaşam Merkezi inşa ediyoruz. Bunun içinde 4 tane de Cep Sineması yapacağız. Yeni kampüste bir çok ihtiyaca cevap vereceğiz. Ama bunlar öğrencinin şehirle olan bağını koparmaz” şeklinde konuştu.

Dolmuşcular çözemezse biz çözeceğiz!

Yeni kampüs alanıyla ilgili ulaşaım sıkıntısı yaşadıklarını da aktaran Coşkun, “Baberti kampüsüne tek dolmuş hattı çalışıyor ve yeterli olmuyor. Dolmuşculara iki kampüs arasında direk seferler konulmasını istedik. İnşallah çözeceklerini umuyoruz. Çözülmezse üniversite olarak biz bu sorunu çözeriz” dedi.

Tarihi Bayburt Konağı düşüncesi

Rektör Coşkun, 20 yıl kendilerine tahsis edildiği taktirde eski Bayburt konaklarından birini inşa ettirebileceklerine de değindiği açıklamasında, bunun gerçekleşmemesi halinde yeni kampüs alanında bir Bayburt Konağı inşa ettirebileceklerini kaydetti.

Kahvaltı programına; Rektör Coşkun’un yanı sıra rektör yardımcıları Prof. Dr. Süleyman Çiğdem ile Prof. Dr. Halil İbrahim Şimşek, Genel Sekreter Doç Dr. Ömer Can ilde görev yapan basın mensupları katıldı.

Haber Metni Kaynak:B.Postası

https://www.youtube.com/watch?v=0VH58hDVZv4

000001 000002 0003 0004 0005

 

 

 

YORUMLAR

  1. GÜRSEL KARAPINAR dedi ki:

    Sayın rektörümüzü zevkle , heyecanla sonuna kadar izledim
    not aldım…
    Özü itibarıyla üniversitemiz gelişirken , şehre bunu yansıtmak
    istediklerini , detaylarda üniversitenin ve şehrin birbirini tamamlaması
    gerektiğini ifade ediyorsunuz.. Üniversitenin Bayburt’un gelişmesinde
    öncü,lokomotif görevi yaptığını anlıyoruz….Burada muallakta olan
    şehri yönetenlerin ,üniversiteyle olan ilişkileri ne aşamada..? bilmiyoruz..
    Üniversitenin bilimsel çalışma ve projelerinden bahsedilirken , şehrimiz
    Bayburt’la ilgili bazı projelerden bahsettiniz başta belediye ve bazı
    kurumlarla paylaştığınızı ifade ettiniz…
    Bu projeleri kurumların dışında ,STK ,basın ve vatandaşlarla sergi,
    tanıtım,sinevizyon şeklinde paylaşmanız en büyük dileğimizdir…
    Vatandaşlarımız bunları görmeli, istemeli kamuoyu oluşturması lazım ki
    yönetenlerden talebi olsun…
    Üniversite ,şehir arasındaki dolmuş ,taşıma şikayetinize aynen katılıyor.
    Direk hat konulup bu sorun kökten çözülmeli, dolmuşçular bu işi
    ÇÖZEMEZ…Çünkü nedenleri çok…..
    ASLİ GÖREVİNİZ bilimsel çalışmalar olsa da ,Bayburt’un en büyük sorunu
    çarpık yapılaşması, imarıdır..Bayburt’un bu sorununa mutlaka neşter
    vuracak projelerinizi bekliyoruz…
    Bayburt konağı projeniz harika ,sadece üniversite içinde değil kentsel
    dönüşüm projesi altında tüm (eski mahallelerde) Bayburt taş mimarisine
    sadık kalınarak bu KONAKLAR inşa edilebilir…Bu arada eski koruma
    altındaki taş binalarımızın restarasyonu ile ilgili ,vakıflarla çalışmaları-
    nız var mı..? Onlardan bir talebiniz oldu mu…?
    Yeni meydan projenizde dikkat çekici,Bayburt meydan olabilecek
    her yeri HEBA etti…Mevcut Atatürk meydanımızdaki Hükumet binası,
    PTT,Halk eğitim bazı sivil binalar, hatta Tic.od. binası da yıkılarak ,
    başka yerlere taşınmalı diyoruz…Bu meydan kesinlikle büyütülmelidir..
    Bu konuda üniversiteden proje ve desteğiniz talebimizdir…
    Sayın rektörüm bu verimli basın toplantılarınızı senede bir değil
    ikiye çıkarmanız en büyük dileğimizdir…Bayburt için hazırlanan o
    projeler neler..? Bayburtlularla paylaşmanızı diliyoruz…
    Çalışmalarınızda başarılar diliyorum…saygılarımla…

  2. bayburtlu dedi ki:

    Helal olsun 2023 hedeflerine ulaşacak tek kurum Üniversitemiz…

  3. dusunur69 dedi ki:

    videoyu baştan sonuna kadar izledim her şey cok güzel.not düşmeden edemeyeceğim.BU ŞEHİRDE HER ŞEY OLABİLİR.SAKIN OLMAZ DEMEYİN.Prof.Dr.Selçuk COŞKUN hocam ağzınıza sağlık.