Dolar 32,3669
Euro 34,9560
Altın 2.325,70
BİST 9.141,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 16°C
Az Bulutlu
Bayburt
16°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 19°C
Pts 19°C
Sal 21°C

Rektör Coşkun Endişelere Açıklık Getirdi

Rektör Coşkun Endişelere Açıklık Getirdi
7 Nisan 2017 22:09
A+
A-

Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun son zamanlarda üniversite öğrencilerinin ve kamuoyundaki endişelere açıklık getiren yazılı bir basın açıklaması yaptı.

Rektörlüğün alacağı kararla yaz okulunun açılacağı, Bâberti Külliyesi’ne inşa edilen Sosyal Yaşam Merkezinde ticari amaçlı herhangi bir birimin ğı, Ayrıca Dede Korkut Külliyesi’ndeki öğrenci yoğunluğunda kesinlikle azalmayacağını vurgulayan Rektör Coşkun’un açıklamaları şöyle; 

Mezun durumundaki öğrencilere ek sınav hakkı tanınacak

“Senatomuz tarafından alınan kararla mezun durumundaki öğrencilerimize bütünlemelerden sonra üç ders için ek sınav hakkı tanınmış ve bunun yasal dayanağı olan yönetmelik değişikliği yapılmıştır. Öğrencilerimize sağlanan bu hakkın iyi değerlendirilmesini ve hayırlı olmasını diliyoruz.

Yaz okulu açılacak

Rektörlüğümüzün 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı’nda yaz okulu açılmayacağı yönünde almış olduğu herhangi bir kararı veya yazılı açıklaması söz konusu değildir. Buna rağmen çeşitli ortamlarda bu yıl üniversitemizde yaz okulu açılmayacağına dair asılsız haberler yayılıyor.

Bizim bu konudaki tavrımız; YÖK’ün konuyla ilgili kararları ve üniversitemizin yaz okulu yönetmeliği çerçevesinde değerlendirme yapılarak karar verilmesi istikametindedir. Rektörlüğümüzün alacağı yaz okulu uygulamasına yönelik karar, öğrencilerimizin lehine olacak şekilde düzenlenecektir. Senatomuzun en yakın toplantısında konu değerlendirilerek alınacak karar öğrencilerimize duyurulacaktır. Rektörlük görevine geldiğim ilk yılın yazında yaz okulunu başlattım. Bunun hem öğrencilerimiz açısından hem şehrimiz açısından çok faydası var. Dolayısıyla öğrencilerimizin eğer yaz okuluyla ilgili bir talepleri olursa, biz yaz okulunu açarız. Öğrencilerimizin yukarıda ifade edilen hususlarda yayılan asılsız haberlere itibar etmemelerini rica ediyorum. 

Sosyal yaşam merkezinde ticari mekan olmayacak 

“Bâberti Külliyesi’nde Yaşam Merkezi diye bir birim yapıyoruz. Bu Yaşam Merkezini halkımız alışveriş merkezi diye algılıyor. Burası alışveriş merkezi değil, Sosyal Yaşam Merkezi. Yani özetle sağlık, kültür ve Spor Daire Başkanlığının faaliyetlerini yürüttüğü bir merkez olacaktır. Söz konusu daire başkanlığı sağlıkla, sporla ve kültürle ilgili konuları bu merkezden yönetecek ve öğrencilerin bu yöndeki ihtiyaçlarını karşılayacaktır. Burada özellikle altını çiziyorum ‘ticari amaçla kurulan bir alışveriş merkezi olmayacak.’ Ticari amaçla çalıştırılan bir mekan da olmayacaktır.

Dede Korkut Külliyesinde öğrenci yoğunluğu devam edecek

Üniversitemizin iki ayrı yerleşkesi bulunmaktadır. Bunlardan biri Bâberti Külliyesi, diğeri de şehir merkezinde yer alan Dede Korkut Külliyesi’dir. Söz konusu iki külliyede de üniversitemizin çalışma ve faaliyetleri devam edecektir. Dede Korkut Külliyesi ile ilgili zaman zaman ben şehirde esnaf arkadaşlarımızı gezerken “Hocam burası taşınacak mı? Burası ne olacak?” şeklinde sorular geliyor. Burası taşınmayacak, aynı şekilde devam edecektir. Biz öğrenci sayımızı 2019’da 15 bine çıkaracağız. Şehir merkezinde yer alan Dede Korkut Külliyesi’nin maksimum kapasitesi ise 5 bindir ve külliyemizde aynı şekilde eğitim öğretim faaliyetleri devam edecektir. Bu 5 bin kişinin dışındaki öğrencilerimizde yeni yerleşkemiz olan Bâberti Külliyesinde eğitimlerine devam edeceklerdir. Bununla birlikte yeni külliyemizin şehirle kopukluğunu önlemek için Maliye Bakanımız Sayın Naci Ağbal Beyin de gayretleriyle kışla alanını alarak üniversitemize tahsis ettik. Bununla şunu yapmak istedik, şehirle üniversitenin kopukluğunu ortadan kaldırarak üniversite öğrencisinin adımını attığı zaman şehre çıkmasını istedik. Dolayısıyla üniversiteyi şehirden koparacak hiçbir planın arkasında olmayız. Üniversite sürekli şehrin içerisinde olacak bunu hemşerilerime çok açık yüreklilikle söylüyorum. Bu konuda müsterih olsunlar. Şehir de üniversite öğrencilerine yönelik yatırım yapacak olursa planlarını yine aynı şekilde yapabilirler.”

Coşkun ayrıca, Bayburt kamuoyunun bu tür konularda kendi açıklamalarını dikkate almasını ve yanlış haberlere itibar etmemesini istedi. 

YORUMLAR

  1. VADANDAŞ dedi ki:

    yahu bayburtta hiçmi kültürel bir sıfatla anılacak bir obje kalmadıda beberti ismi ünüversite külliyesine isim olarak konuldu önünden geçiyordum beberti külliyesi bu nesıl bir isim biraz düşündüm bayburt kalesi tarihi bayburt tarihi konularına zihnimle ulaşmaya calıştım ismin nerden geldiğini anladım ve güldüm yahu üçbin sene önce bebert ismini koyan kavmin islamla türklükle bizle ne alaka bir deli kuyuya taş atıyor kırk akıllı çıkaramıyor bayburtta o kadar isim varki oraya koyulabilecek birde bayburtu çok sevdiğini uzaktan söyleyen bayburt bayburt nutukları atan dışarıdaki o zengin bayburt severler üniversiteye sahip çıksalar bir kaç yurt bir fakülte araç gereç yardımında bulunsalar rektörlükte onların yapmış oldukları katkılardan dolayı onların isimlerine verse olmazmı bebert hiçmi hiç yakışmıyor havada asılı duran bir obje meteryal gibi hiç örtüşmüyor benzemiyor yakışmıyor.

  2. bayburtlu dedi ki:

    sayın hocam

    yeni kampüs şehre uzak oraya yapılacak yeni yasam alanları şehirdeki esnafı bitirir..bu sözü siz veriyorsunuz sizden sonraki rektörler verecek mi.

    Beberti külliyesi adı yerine bayburt la özdeşlesen Şair zihni ismini neden koymadınız.

  3. Mustafa dedi ki:

    Sayın hocam yeni kampüs alanın karşısı 1/100.000 Imar planı yapılmasına rağmen malesef belediye tarafından uygulama planı malesef engelleniyor şehrin üniversitenin yanına gelmesi engelleniyor bilginize

  4. hakan dedi ki:

    sayın hocam yaşam merkezi yapılacaksa ve herhangi bir ticari faaaliyet olmayacaksa neden bunu merkezdeki dedekorkut külliyesinde yapmıyorsunuz ?
    Memlekette öğrenci harici gelir kaynagı kalmadı dediğimiz bu zor dönemde neden mevcut öğrenci iyice yukardaki yeni külliyeye taşınıyor ?