Dolar 32,5723
Euro 34,9978
Altın 2.430,99
BİST 9.752,76
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 25°C
Hafif Yağmurlu
Bayburt
25°C
Hafif Yağmurlu
Cum 23°C
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 22°C

Pönserek Deresi 20 Yıl Sonra Açılıyor

Pönserek Deresi 20 Yıl Sonra Açılıyor
9 Haziran 2016 09:35 | Son Güncellenme: 9 Haziran 2016 14:16
A+
A-

Bayburt şehir merkezi Tuzcuzade mahallesinde bulunan ve 20 yıl önce kapatılan Pönserek deresinin üzeri DSİ tarafından açılıyor.

Belediye eski başkanlarından Yavuz Şahin döneminde kapatılan Pönserek deresinin üzeri DSİ 22. Bölge Müdürlüğü tarafından açılarak betonarme kapaklı U kesit taşkın koruma duvarlı bir şekilde yapılacak. Bacanaklar mevkisi diye bilinen mevkiden Bayburt Ortaokulu mevkisine kadar açılarak yapılacak olan derenin bir bölümü beton kapaklı yapılırken bir bölümünün ise üzeri açık kalacak.

DSİ 22. Bölge Müdürlüğünce İhalesi yapılan Bayburt Merkez Çoruh Nehri ve Yankolları 2. Kısım taşkın duvarı yapım içerisinde, Mevcut tesis üzeri doğal taş görünümlü betonarme kaplama ve mevcut korkulukların sökülerek imalat sonrası tekrar monte edilmesi, doğal taş görünümlü beton taşkın kontrol duvarı ve ferforje korkuluk yapımı , 30 metre açıklıklı 3 adet araç köprüsü, 40 metre açıklıklı 1 adet araç köprüsü, 30 metre açıklıklı 1 adet geçiş köprüsü, 40 metre açıklıklı 3 yaya köprüsü, konsol yürüyüş yolu, Rigol kanal (yaz yatağı) ve Çoruh Nehri Yankol Pönserek deresi üzerinde , betonarme kapaklı U kesit taşkın koruma duvarı ile açık betonarme  U kesit taşkın koruma duvarı imalatları yapılacak ve ve 1071 gün sonra tamamlanacaktır.

Ramazan ayının bitimiyle birlikte DSİ tarafından başlatılması tahmin edilen projenin tamamlanması ile Bayburt’ta Çoruh Nehri taşkınlarından korunmasının sağlanmış olmasının yanı sıra şehrin en önemli unsurlarından olan Çoruh Nehri ve Pönserek deresi yeni bir görüntüye kavuşmuş olacak.

https://www.youtube.com/watch?v=OM6qQj0KFpg

 

YORUMLAR

  1. AHMET AK dedi ki:

    dere ıslahı üstünün kapanması değildir,o zaman da söyledik ,dere üzeri dünyanın hic bir yerinde kapanmaz..belediye binası da yıkılacak…havuzlar zaten yıkıldı..çoruhtaki setler…israfı görüyormusunuz..israf haramdır ….

  2. zekayi dedi ki:

    yeter illallah belediye yeter bitmeyen alt yapı yeterkara yolları yeder dsu işleri siz gidin hakkariye vana istanbula eskişehire gidin gidinde boyunuzun ölçücünü alın tabi buldunuz zavallı memleketi yıkın yıkın ama sakın yapmayın heba olsun devletin onca parası sizin yüzünüzden ne ne doktor ne memur ne vatandaş bu memleketten kaçmanın hesabını yapıyor …. valla köy olduk köyyyy yakında yine gümüşhaneye bağlanırız ..ufku geniş insanlar nerdesiniz….

  3. kerim dedi ki:

    kesinlikle hiç birşeye benzemeyecek. Hazır olun cilli yosunlu günlere. biri gelir suya set koyar biri gelir ıslah edilmiş üstü kapalı yeri açar ki daha çok sivrisinek olsun. Yok gardaş yok bu memlekette üzümüz gülmeyecek çevrecilikten yana … :////

  4. vatansever dedi ki:

    kurbağılı ve kokulu gunlere merhaba. çocukluğum geldi aklıma orta okulda okurken teneffüs aralarında ruhumuzu dinlendirmek için kurbağa orkestrasını az mı dinledik

  5. GÜRSEL KARAPINAR dedi ki:

    Yapılırken ,yanlış yapılmıştı, karşi çıkmıştık,şimdide açılıp yeni pojeyle
    yapılacak olmasına da çok sevindik….KOKUDAN kurtulacağız..
    Pönsereğin yeniden yapılmasını sağlayan başta belediyemiz, D.S.İ
    başka yetkili kim varsa herkese teşekkür ederim…
    Daha güzel haberler duymak dileğiyle diyorum…..
    Tekrar hatırlatıyorum sloganımız , BAYBURT YIKILARAK DÜZELİR….

  6. hökümet dedi ki:

    Bu derenin üzeri kapanıncaya kadar vatandaş neler çekti varsa hatırlayanınız bacanaklar mevkide bir evi su bastı ev ahalisi zor kurtuldu.Bugün gelmiş bu derenin üzerinin açılacağını söylüyorlar.Eğer hastane civarındaki gibi akla mantığa bilme fenne sığmayacak şekilde yapılacaksa ama gardaş gözüze gurban olum ellemeyin. anam bacım olasız. yok biz bu işi istanbul ankara izmir deki lüks semtlerde yada vekillerin yada üst seviye sosyetenin yaşadığı yerlerde olduğu gibi ıslah edilecekse eee daha ne durirsız? ama şu gerçekki kesinlikle yapılırsa hiç birşeye benzemeyecek ve sivrisinekler gelecek. kokusu ise cabası olacak .!!!

  7. OSMAN dedi ki:

    İyide bu arada Bayburt belediyesi görmedimi yapılanları.Bu şekilde olmaz denemezmiydi.Gerçi dere kenarında fotoğraf çekip Sosyal medyada paylaşmanın bir havası olmaz oyüzden belediye orayı göremez.

  8. abdullah dedi ki:

    Çok güzel yapılacağı kesin !!!! DSİ daha önce devlet hastanesinin önünden bayburt konaklamanın önüne kadar dere ıslahı yaptı Fakat hiç bir il de olmayan bayburt a özel yol sevyesinin altında korkuluk yaptı ve korkuluklardan topraklar dereye aktı derede otlar büyümeye başladı hiç bir zaman kurbağa olmayan derede kurbağa sesleri yükselmeye başladı.YANİ DERE ISLAH EDİLMİŞ OLDU.size soruyorum yol sevyesinin altında korkuluk kimi koruyacak.Zaten korkuluklar kırılmaya başladı.Çok yazık