Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 19°C
Hafif Yağmurlu
Bayburt
19°C
Hafif Yağmurlu
Paz 20°C
Pts 19°C
Sal 24°C
Çar 26°C

Öğrenciler harçlıklarını depremzedelerle bölüştüler

Öğrenciler harçlıklarını depremzedelerle bölüştüler
8 Mart 2023 20:37 | Son Güncellenme: 15 Mart 2023 22:40
A+
A-

Bayburt Şehitler Ortaokulu öğrencileri, biriktirdikleri harçlıklarını depremzedeler için öğretmenleri gözetiminde topladılar.

Ortaokul öğrencilerinin harçlıklarıyla kısa sürede 26 bin 310 lira toplandı. Öğrencilere destek olan okul yönetimi ailelere gönderdikleri zarfların içerisine para koyarak  gönderilmesini istediler. Depremzedeler için başlatılan yardım kampanyasında öğrenci ve öğretmenlerin topladığı 26 bin 310 lira Bayburt Valiliği yardım hesabına yatırıldı.

Harçlıklarını depremzedelerle paylaştıklarını belirten öğrenciler, maddi desteğin yanı sıra deprem bölgesindeki insanlara dua ederek manevi destek sunduklarını belirttiler.  

Şehitler Ortaokulu ailesi olarak depremin olduğu ilk günden itibaren deprem bölgesindeki vatandaşlar için seferber olduklarını dile getiren Okul müdürü Selçuk Çakmak, “Deprem bölgesine öğretmen arkadaşlarımız gittiler, kurtarma ekibi içerisinde yer aldılar. Çadır kentlerde kurulan AYT ve TYT kurslarında görev almak üzere şu an hala oraya giden öğretmenlerimiz var. Hatta şu an 2-3 öğretmenimiz deprem bölgesine gitmek için sıra bekliyorlar. Hem maddi hem manevi olarak bizler elimizden geldiğince destek oluyoruz” ifadelerini kullandı.

Depremzede öğrencilerin kıyafet, kırtasiye, okul servisi ihtiyaçlarının karşılanmasının yanı sıra bir de nakdi yardım başlattıklarını söyleyen Çakmak, 26 bin 310 lira toplandığını ve Bayburt Valiliğinin deprem hesabına yatırıldığını sözlerine ekledi.

 

 

 

 

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

  1. esnaf1234 dedi ki:

    malesef ama hesap bile veren olmadı kardeşim

  2. umut acar dedi ki:

    cok uzuluyorum. cocuklarimizin bu samimiyeti altinda eziliyorum. sevgili cocuklar biz buyukler 20 yil herkesten deprem vergisi topladik ama o paralari baska islere harcadik, Turkiyeyi depreme hazirlamadik:(

  3. vicdanınsesi dedi ki:

    toplasın kardeşlerim fakat % 40 geri ödemeli evler ne kadar mantıklı dünya para toplantı devlet hala para almanın derdinde bunu da dile getirmek lazım arkadaşlar yazık çok yazık .