Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 19°C
Az Bulutlu
Bayburt
19°C
Az Bulutlu
Paz 19°C
Pts 19°C
Sal 23°C
Çar 25°C

Nazir Güler: “İnsanlar Eleştiri Yapmaktan Korkar Hale Getirildi”

Nazir Güler: “İnsanlar Eleştiri Yapmaktan Korkar Hale Getirildi”
23 Kasım 2020 10:44 | Son Güncellenme: 23 Kasım 2020 19:50
A+
A-

Gelecek Partisi Bayburt İl Başkanı Nazir Güler, yaptığı yazılı basın açıklamasında 2013 yılından itibaren insanların bütün özgürlüklerinin kısıtlandığını ve eleştiri yapmaktan korkar hale getirildiğini söyledi.

Mevcut hükümetin insanları sindirdiğini ve üzerlerinde baskı oluşturduğunu ayrıca istedikleri şekilde eleştiri yapamadıklarını belirten Gelecek Partisi Bayburt İl Başkanı Nazir Güler’in yazılı açıklaması şöyle:

“İnsanlar Korkuyor”

“İnsanlar üzerinde bir korku var, endişe var. Daha önce söyle bir algı oluşmuş, iktidara yakınsanız, üyeyseniz, iş talepleri daha fazla karşılık buluyor ya da çocuğunun işe girmesi ile ilgili beklentilerin var. Bekçi olacak, subay olacak ya da polis olacak. Bu nedenle başka parti de isminin geçmesini istemiyor. Bire bir konuştuğum insanların bana söyledikleri bunlar. Bu algı oluşturulmuş. Bu doğru bir şey değil tabi ki. Esnaf mesela, ‘Ben senin partine, Gelecek Partisine üye olursam beni kontrol etmeye başlarlar, defterlerimi isterler’ diyor. Acı ama maalesef bunları yaşadım.

“Eleştiri Yapmaktan Çekinir Olduk”

Ben daha önce AK Partiyi destekliyordum. Ama o zamanlar işin bu noktaya gelebileceğini doğrusunu isterseniz düşünmemiştim. 2013 yılında bütün özgürlüklerin kısıtlandığını, yasakların üzerine yeni yasaklar konulmaya başlandığını gördük. Ben 55 yaşındayım ve okuyan bir insanım. Sonuçta Dünya’da siyaset nasıl yürüyor, ülkemizde nasıl yürüyor bunu mukayese etme şansımız var. Daha özgür, daha müreffeh, daha gelişmiş bir ülke beklerken, o yılları aratacak bir ülke pozisyonuna geldik. Bunu toplum açısından söylüyorum, kategorize etmeden. O dönemler kendimizi ifade etme şansımız vardı. Mesela bildiri yayınlardık. O dönemler bunları yaparken korkmazdık. Ama şu anda sosyal medyada bir eleştiri yapmak niyetinde bile olsanız, bir korku var. Yarın ne olur, herhangi bir soruşturma geçirebilir miyim endişesi yaşıyor insanlar.

“Bu Ülkenin Başka Siyasetçisi Yok Mu?”

Benim daha önce siyaset yaptığım insanlar, bugün eleştirilerim karşısında bana yükleniyorlar. Neden yükleniyorsun, sizin partinizden değilim diye mi? Hükümetten bunlar giderse Türkiye gider diye bir algı var. Bu ülkenin başka siyasetçisi yok mu?. Bu ülkeyi yönetecek kadar kendisini yetiştirmiş dinamiklerimiz yok mu bizim? var tabi ki. Ama onların gözünden bakınca bunları görmek mümkün değil. O zaman bu ülkenin her vatandaşı bu ülkede siyaset yapabilme yeteneğine sahip. Yani seni eleştirebilmeli. İtiraz etme rahatlığında olduğumuz o günlerdeki gücümüz, bugün yok maalesef ”.

YORUMLAR

  1. ibrahim dedi ki:

    şimdiye kadar seni de hiç eleştirmedik senden korkumuzdan değil hakkında eleştiriye başlarsak sonun iyi olmaz nazir bey..

  2. Hüseyin dedi ki:

    https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/akpli-baskanin-yegeni-valinin-ozel-kalemi-oldu-6135704/amp/

    Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz Bayburt taki muhalefet partileri olarak chp iyiparti deva gelecek saadet herhangi bir eleştiriniz itirazınız basın açıklamanız varmı ?

  3. veli dedi ki:

    tamam biz korkuyoruz da siz niye korkuyorsunuz bayburtta ki yanlışları her ay çıkıp açıklayın