Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 19°C
Hafif Yağmurlu
Bayburt
19°C
Hafif Yağmurlu
Paz 19°C
Pts 19°C
Sal 23°C
Çar 25°C

Mustafa Sarıgül’den Bayburt ziyaretinde önemli açıklamalar

Mustafa Sarıgül’den Bayburt ziyaretinde önemli açıklamalar
26 Mayıs 2023 18:00 | Son Güncellenme: 26 Mayıs 2023 18:08
A+
A-

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, Cumhurbaşkanlığı Seçimi 2. Tur çalışmaları için geldiği Bayburt’ta Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaretini etti.

25. Dönem Bayburt Milletvekili Karabey Kadri Karaoğlu, Millete İttifakı’nı oluşturan partilerin il başkanları ve kalabalık bir toplulukla BGC’ye gelen Milletvekili Sarıgül, Başkan Murat Okutmuş ve yönetim kurulu üyeleri ile bir süre görüştü. BGC Başkanı Okutmuş’un Bayburt basını hakkında verdiği bilgilerin ardından Sarıgül de yerel basının önemine vurgu yaptı.

Basın toplantısı düzenleyen Sarıgül, burada yaptığı konuşmada, “Kemal Kılıçdaroğlu, devletin hesabını kitabını toplar, iki yakamız bir araya gelir. Kemal Kılıçdaroğlu söylediği her sözün, hesabını kuruş kuruş yapar öyle konuşur Devlette israf ve masraf çok arttı. Kılıçdaroğlu israf ve masrafı önler. Ekonomiyi ehil ellere teslim eder. Kılıçdaroğlu’nun yönettiği Türkiye güzel bir Türkiye olur” dedi.

Sarıgül, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Vatan, millet, din, iman kimsenin tekelinde değil”

“Bayrağımızı ve vatanımızı seven, bu topraklarda birlikte yaşamak isteyen herkes benim öz be öz kardeşimdir. Bizim iki kırmızı çizgimiz var: Bayrağımız ve vatanımız. Hepimiz bu vatanı seviyoruz. Hepimiz bayrağımıza bağlıyız. Vatan, millet sevgisi, din, iman kimsenin tekelinde değil. Kimsenin kimseden sertifika almaya ihtiyacı yok.”

“Bu topraklarda ne ezan susar ne bayrak iner”

“Türkiye beş yıldır Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle yönetiliyor. Bu sistem tüm yetkileri bir kişiye verdi. Meclis göstermelik oldu. Bakanlar şeklen var fiilen yok. Kimse sorumluluk almıyor. Herkes her şeyi Sayın Erdoğan’dan bekliyor.”

“Böyle bir sistem yürümez”

“Bu öyle bir sistem ki Sayın Erdoğan’ın hafta 30 binden fazla karara imza atması gerekiyor. Başında kim olursa olsun bu sistem yürümez. Bu seçimler son derece önemlidir. Ülkemizi bir kişi tek başına yönetmeye devam etsin mi etmesin mi? Buna karar vereceğiz. Hangi partiye mensup olursak olalım. Siyasi ayrılıklarımızı bir kenara bırakmamız cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminden çıkmamız lazım.

Türkiye’yi demokratik Parlamenter Sisteme geçirecek olan Sayın Kılıçdaroğlu’dur.” 

“Kılıçdaroğlu, devletin işleyişini, hesabını kitabını bilir”

“Tarlada fabrikada üretim, kamuda dürüst yönetim diyen isim Kılıçdaroğlu’dur. Devlette hesap kitap kalmadı. Türkiye’de devletin işleyişini, hesabını kitabını, bütçeyi, vergiyi, en iyi bilen isim Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Kemal Kılıçdaroğlu, devletin hesabını kitabını toplar, iki yakamız bir araya gelir. Kemal Kılıçdaroğlu söylediği her sözün, hesabını kuruş kuruş yapar öyle konuşur. Devlette israf ve masraf çok arttı. Kılıçdaroğlu israf ve masrafı önler. Ekonomiyi ehil ellere teslim eder. Kılıçdaroğlu’nun yönettiği Türkiye güzel bir Türkiye olur.”

Mustafa Sarıgül, “Muharrem İnce pazartesi üstümüzü çırpıp harekete geçiyoruz” dedi. Bu sözün anlamı nedir, nasıl değerlendiriyorsunuz? şeklindeki bir soruya şu cevabı verdi:

“Siyasette aldığınız bazı kararlar, üstünüzü çırpmakla geçmez. Üstünüze yapışır. Adama sorarlar tehlike kapıdayken ne yaptın? Cumartesi ne yaptın? Pazar ne yaptın? Pazartesi’yi neden bekledin? Siyaset omurga ister dik duruş ister. En önemlisi de vefa ister.”

 CHP ve İYİ Parti il teşkilatları ile esnaf  ziyareti yapan Sarıgül, Gazeteciler Cemiyeti ziyaretinin ardından Bayburt’tan ayrıldı.

 

YORUMLAR

  1. Cem dedi ki:

    O zaman Tayyip Bey in 20 senedir dediği gibi 3 çocuk yapalım en az

    1. müsavvat dedi ki:

      Evet yap ta Tayyip beyin gölgesinde oturup senin çocuklarının hakkını kendi çocukalrına götürenlere fırsat verme yoksa bebelerin aç kalır.

  2. müsavvat dedi ki:

    Bence bu 20 yıl sonra torunlarınızın başı bu sürülerle belaya girecek ki şimdiden giriyor. Asıl o zaman belanın büyüğü gelecek. Eğer ülkeni evladını torunlarını seviyorsan Şehit kanlarıyla sulanmış bu topraklardan bu savaş kaçkınlarını kim gönderecek se ona oy ver. Benim tercihim Kılıçtaroğlu.seçim Suriyeli , Afganlı ,pakistanlı vs. milyonların Türkiyeden gönderilip gönderilmeyeceği referandumudur.
    Ey Türkün oğulları ve kızları Türk nüfusu yüzd 1,3 artarken
    Kaçakların nüfusu yüzde 5 artmaktadır.