Dolar 32,5246
Euro 34,8680
Altın 2.443,79
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 26°C
Az Bulutlu
Bayburt
26°C
Az Bulutlu
Pts 25°C
Sal 23°C
Çar 14°C
Per 13°C

Mustafa Kaya: Bayburt önemli bir değişimin habercisi olacak

Mustafa Kaya: Bayburt önemli bir değişimin habercisi olacak
28 Ocak 2023 23:03 | Son Güncellenme: 28 Ocak 2023 23:05
A+
A-

Saadet Partisi Bayburt İl divan toplantısı Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kaya’nın katılımı ile Büyük Bayburt Oteli toplantı salonunda gerçekleşti.

Toplantının basına açık bölümünde açılış konuşması yapan Saadet Partisi Bayburt İl Başkanı Abdulmecit Bekmezci,“ Muhtemelen Mayıs ayında yapılacak olan seçimlerin startını bu gün Bayburt’ta vermiş  bulunuyoruz. Saadet Partisi olarak genel başkan yardımcılarımızla birlikte, sivil topluk kuruluşlarını ve esnaflarımızı ziyaret ettik. Yarından itibaren ilçe ve beldelerimizi ziyaret edeceğiz. Daha sonra seçim gününe kadar sıkmadık el, çalmadık kapı, dinlenmemiş dert bırakmayacağız. Önceden olduğu gibi milli görüşün kalesi olan şehrimizde 2023 seçimlerinde Bayburt Kalemizin burçlarına yeniden saadet sancağımızı dikeceğiz inşallah” dedi.

“İl dışında yaşayanlar Bayburt’a sahip çıkmalı”

İki günlük çalışma için Bayburt’ta bunduklarını ifade eden Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kaya, “ Bayburt’a ilk defa geliyorum. Bayburt dışında yaşayan Bayburtlulara buradan seslenerek, Bayburt’a sahip çıkın diyorum. Çünkü ben Bayburt dışında yaşayanların Bayburt’la ilgili değerlendirme yaptıklarına pek şahit olmadım. Sahip çıkmadıklarını gördüm. Buraya ilk defa gelmeme rağmen burasını gerçekten çok sevdim. Yerleşim açısından ve insanların misafirperverliği beni çok mutlu etti ” ifadelerini kullandı.

Avrupa’da ırkçı yaklaşımlar neticesinde Kur-anı Kerime yapılan saldırıları kınadıklarını ve lanetlediklerini belirten Kaya, “ Bu saldırı bir nefret suçudur. Afrika’da veya dünyanın farklı coğrafyalarında ki gücü olamayan Müslümanların, içerisinde bulundukları bu psikolojik ortamdan istifade etme girişiminden başka bir şey değildir.

Bayburt’a geldiğimizde gördük ki insanlarımızın ekonomik olarak ne tür zorluklarla mücadele ettiklerini bir kez daha müşahade ettik. Sanayisi arzu edilen şekilde olmayan, Erbakan hocamızın zamanında burada hayata geçirdiği işletmelerin yok pahasına özelleştirmelerle elden çıkarıldığı. İnsanların aş ve iş bulamadığı için Bayburt’u terk etmek zorunda kaldığı. Merkezde 45 bin nüfus, toplamda 85 bin nüfusla insanlarımızın ayakta kalmaya çalıştığı bir ilimiz Bayburt. 

“Ülkenin yüzde yetmiş beşi yoksulluk sınırı altında”

Bu gün temel gıdalar konusunda dışa bağımlı hale geldiysek, yanlış ekonomik politikalar yüzündendir. Asgari ücrete verilen zam sonrasında yüksek enflasyon nedeniyle açlık sınırının altında kalmak üzere olduğunu görüyoruz. Yoksulluk sınırı 29 bin lira civarında, Bayburt’ta bu parayı alan bir devlet memuru varsa bizde öğrenmiş olalım. Bu şu anlama geliyor, ülkenin yüzde yetmiş beş sekseni yoksulluk sınırının altında yaşam mücadelesi veren insanlara dönüştürülmüş durumdayız demektir. Bu ülkede gelirin yüzde atmış yedisi yani bir yılda üretilen milli gelirin yüzde atmış yedisini yüzde onluk halk kesimi kullanıyor. Kalan yüzde doksanlık halk kesimi ise yüzde otuz üçü paylaşmaya çalışıyor.  Bu problemlerin aşılabilmesi için yapılacak olan seçim insanlarımızın elindeki en büyük güçtür. Milli irade dışında bu sorunları çözebilecek baka bir irade yok. 

“AK Parti’yi sevenler partilerine bir dönem muhalefet görevi vermeli”

Biz Ak Partinin veya Erdoğan’ın düşmanı değiliz. Biz bütün eleştirilerimizi ülkenin menfaatine olsun diye yapıyoruz. 20 yıldan beri ortaya koyduğumuz bütün meselelerimizde yıllar sonra bizim dediklerimiz haklı çıkmıştır. Bayburt’ta gördüm ki, Bayburt önemli bir değişimin habercisi konumunda. Türkiye’de bir değişime doğru gidiyor. Eğer sayın Cumhurbaşkanımı veya Ak Parti’yi çok seviyorum diyen kardeşlerim varsa onlara tavsiyen şu; en azından kendi hatalarını anlamak için bir dönem muhalefet görevi verin. Aynaya baksınlar. Nerede yanlış yaptıklarını görsünler” şeklinde konuşmalarını sürdürdü.

z

 

 

YORUMLAR

  1. fenerli dedi ki:

    Ak partiye muhalefet görevi verin derken CHP yi iktidara taşıyacaksınız öylemi?Saadet nereye evriliyorsun böyle.

  2. gizliolsun dedi ki:

    DOĞRU DIŞARIDA YAŞAYAN BAYBURTLULAR BAYBURTA SAHİP ÇIKMALI SADECE BENİM PARTİM BENİM MEMLEKETİM DİYEREKTEN LAFTA SAVUNMAMALI.