Dolar 32,3712
Euro 34,9854
Altın 2.326,10
BİST 9.065,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 16°C
Az Bulutlu
Bayburt
16°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 19°C
Pts 19°C
Sal 21°C

Mimar Asuman Uz, canlı yayında Çoruh Nehri Islah Projesini eleştirdi

Mimar Asuman Uz, canlı yayında Çoruh Nehri Islah Projesini eleştirdi
5 Haziran 2020 17:54 | Son Güncellenme: 6 Haziran 2020 00:59
A+
A-

Bayburt Medyada canlı yayınlanan “Memleketten Haber Var” programında Mimar Asuman Uz, Çoruh Nehri Islah Projesini eleştirdi.

Mimar Asuman Uz, Çoruh Nehrinde devam eden ıslah projesine ve nehir kıyılarındaki yapılaşmaları eleştirerek, yapılması düşünülen 2. etap ıslah projesinin teknik manada masaya yatırılmadan karar verilmesinin yanlış olacağını vurguladı.

Yaklaşık bir buçuk saat süren programda kamuoyunun gündemini değiştirecek açıklamalar yapan Asuman Uz’un konuşmasının tamamını görüntülerde izleyebilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=ac_3SNQdwPI

YORUMLAR

  1. Y. S. dedi ki:

    Sivil toplum gönüllülerinin serzenişine kulak vermekten onur duyan bir arkadaşınızım. Hanım efendinin mülakatını dikkatle takip etmeye çalıştım. Hanım kardeşimin erk sahanlığında vermiş olduğu mücadeleyi alkışlıyorum. Projenin katılımcılıktan uzak olduğu, ”benim hayalim, ben yaptım oldu” temelli hataların halkın görüşü gibi lanse edildiği, akademik perspektiften bakılmaksızın dizayn edilmiş olduğu yorumlarına katılıyorum. Bilimsel bakıştan, akılcılıktan, şehrin geçmişine saygıdan uzak bir çalışmadır.
    İmar rantına dostlarının üçer beşer kat peşkeş adına nehrin kıyı kavramını ortadan kaldıran, emsal değerler değişitirilerek, ekonomik dar boğazda ki arkadaşları nı koruyan, terminal garabetini şehre hizmet diye dayatan zihniyetin bu çalışması kabullenilemez.
    Otobüs girmeyen terminali, belediyesinin yeri bulunamayan ilçelerle, kıyıda dört kat belediye binası olan, Türkiye’nin en modern köyü olan şehrime artık dokunma!… Şehrin kaderi yarı okur yazar halka bırakılamaz safsatasından çık!… Bu şehri Ankara’dan yönetme, kendi refiklerinle köşe kapmaca oynamayı bırak!…
    Şehrin teknik beyinler tarafından yönetilmesi fikri, şehrin akillerinin kimliklerinin sorgulanması gibi iddialı açıklamaları şahsıma heyecan vermektedir. Teknik beyinleri içeren dernekler, sivil toplum birliği gibi inisiyatiflerin son günlerde ki sessizliğini kınıyorum.
    Duygusal ve samimi bu mülakat gösterdi ki, çoruh nehri siyasi ihtiraslara kurban edilmemeli diyebilen yürekler halen varmış. Hükümet konağı çalışması yapılırken, maç çıkışı kilitlenen statyum kavşağı, sesi ve tabiatından koparılan nehir (imar projelerindeki usulsüzlükleri kapatmak için halen yıldırım çayı diye adlandırılmakta), kendi çocuklarını yiyerek büyümeye çalışan otorite, sürdürülebilir olmaktan çıkmıştır.
    Hanım kardeşim kavganda bir nefer olarak bende varım….

    1. Asuman Uz dedi ki:

      Değerli kardeşim duyarlılığınız beni fazlasıyla mutlu etmiştir. Açıklamanız konuya hakimiyetinizin ve yürekten desteklediğinizin göstergesidir. FACE sayfam (Asuman Aydemir Uz ) herkese açık bir sayfadır oradan iletişime geçebilirsiniz.Görüşmek dileğimle saygılar sonsuz teşekkürler

  2. GÜRSEL KARAPINAR dedi ki:

    Bayburt medya ve çalışanlarına teşekkür ediyorum…Güzel oldu,zevkle takip ettik ,devamını bekliyoruz. …Kentin yönetiminde, kurumların,sivil toplum kuruluşlarının ve vatandaşın olmadığı
    bir ortamda bu yayın, bizleri heyecanlandırdığı gibi, eleştiriye açık olduğumuzda, daha az hataların olacağının işaretlerini aldık…..İnşallah yöneticilerimiz,yetkili ve etkili insanlarımızda izlemiştir….!
    İsimsiz kahraman, Mimar Asuman UZ hanımı güzel ve yapıcı yorumlarından dolayıda ayrıca tebrik ediyorum…Yakı nen tanıdığım için, Asuman hanımın sadece Çoruh için değil ,kent içinde güzel projelerinin olduğunu biliyorum,inşallah başka programlarda bunlara da temas edecektir….
    İl içi ve dışındaki akademisyenlerle PLATFORMUN kurulması veya oluşmasına destekleri de bizleri memnun etmiştir…Bu platform büyük bir boşluğu dolduracaktır….Bu platform kenti yönetenlerin büyük gücü olacaktır..İNANIYORLARSA….!
    Selam ve saygılar..