Dolar 32,5289
Euro 34,8049
Altın 2.431,63
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 27°C
Az Bulutlu
Bayburt
27°C
Az Bulutlu
Per 24°C
Cum 23°C
Cts 24°C
Paz 23°C

Milyonların merak ettiği normalleşme kararları açıklandı

Milyonların merak ettiği normalleşme kararları açıklandı
31 Mayıs 2021 21:12 | Son Güncellenme: 31 Mayıs 2021 21:17
A+
A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısı sonrası merakla beklenen normalleşme kararlarını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sokağa çıkma yasağı saatlerinin esnetildiğini, Yeme-içme yerlerinin çalışma saatlerinin değiştiğini ve kahvehane, kafe, çay bahçesi, halı saha, spor salonu, lunapark gibi işletmelerin açılacağını duyurdu.

Erdoğan’ın açıkladığı normalleşme kararları şöyle:

* Haziran ayı boyunca sokağa çıkma sınırlamaları hafta içi ve cumartesi günü akşam 22.00 ile sabah 05.00 saatleri arasında uygulanmaya devam edilecek.

* Hafta sonu ise cumartesi 22.00 ile pazartesi sabahı 05:00 arasında yani pazar gününün tamamını da kapsayacak şekilde uygulanacak.

* Temmuz ayında bu kısıtlama süreleri ve günleri vaka ve vefat sayılarındaki değişime aşılamada kat edilen mesafe ye göre yeniden belirlenecek.

* Restoran, lokanta, kafeterya, pastane gibi yeme içme yerleri sabah 07:00 ile akşam 21:00 saatleri arasında belirlenen kurallara göre masaya servis yapılabilecek, saat 24:00’e kadar da paket servisini sürdürebilecek.

* Bu mekanlarda sokağa çıkma kısıtlaması olan pazar günü ise sadece paket servis hizmeti verilmeye devam edecek.

* Yaklaşık 13 aydır faaliyetlerini ara vermiş olan kahvehane, kafe, çay bahçesi, halı saha, spor salonu, lunapark gibi işletmeler belirlenen kurallar çerçevesinde pazar günü hariç sabah 07:00 ile akşam 21:00 saatleri arasında yarından itibaren çalışabilecek.

* Diğer iş yerlerinin pazar günü haricinde belirlenen saatlerde ve belirlenen şartlarda faaliyetlerini yürütebilecek.

* Açık ve kapalı alanlarda nikah şeklindeki düğün törenleri belirlenen şartlara uygun şekilde 1 Haziran’dan itibaren başlayabilecek.

* Üniversiteler 2021-2022 eğitim öğretim yılı akademik takvimi 13 Eylül itibari ile başlayacak şekilde yürütülecek.

* Spor kulüpleri genel kurullarının haziranın ilk gününden itibaren diğer kuruluşlar da haziranın ikinci yarısından itibaren gerçekleştirilebilecek.

* Kamu kurumlarındaki esnek mesai uygulaması, yeni bir düzenlemeye kadar devam edecek.

Okullarda yüz yüze eğitim başlıyor

* 1 Haziran Salı gününden itibaren tüm ilkokullarda ve okul bünyesindeki ana sınıflarında haftada 2 gün yüz yüze eğitim başlayacak. Diğer okul öncesi eğitim kurumları mevcut durumda olduğu gibi tam zamanlı olarak yüz yüze eğitime devam edecek. 

7 Haziran pazartesi günü ise tüm ortaokul ve liselerde  haftada 2 gün yüz yüze eğitime geçilecek.

Köy ve seyrek nüfuslu yerleşim yerlerindeki okullarda yüz yüze eğitim 1 Hazran Salı gününden itibaren haftanın 5 günü tam zamanlı olarak başlayacak.

Okullarda yüz yüze eğitimlere katılım, isteğe bağlı olup “Eğitim Kurumlarında Hijyen şartlarının geliştirilmesi ve enfeksiyon önleme kontrol Kılavuzu’ndaki koşullar doğrultusunda gerçekleşecek.

2020-2021 eğitim öğretim yılı 2 Temmuz Cuma günü sona erecek.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.