Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek Tarım alanında uygulanacak olan kalkınma projesinin bütçesinde yapılan artırımın 43 milyon dolara çıkarıldığını belirtti.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Kalkınma Bakanlığı nezdinde yapılan uzun çalışmalar neticesinde kabul edilerek başlatılan Bayburt Gümüşhane Rize Kırsal Kalkınma Projesindeki bütçesinin arttırılması yönünde çalışmalarının devam ettiğini belirten Özbek;
“26,3 milyon dolar olarak planlanan bütçenin, şuan da 43 milyon dolara çıkarılarak, bütçenin daha da arttırılması yönündeki çalışmalarıız devam ediyor. Proje Finansmanı Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve İslam Kalkınma Bankasından karşılanacak olup, projenin 8 yıl sürmesi planlanmaktadır.
Proje kapsamında ilimizdeki birçok köyde sulama kanalları, tarla mera ulaşım yolları, kanalizasyon, içme suyu, mera ıslahı gibi altyapı tesisleri, il ve ilçelerimizde köy pazarları, hayvan pazarları, kesimhane, çiftçilerimize ahır, makine ekipman, tohum, desteği, suni tohumlama destekleri, süt toplama araçları gibi birçok alanda faaliyet gerçekleştirilecektir.
Bayburt tarihindeki ilk ve tek kırsal kalkınma projesi olan Bayburt Gümüşhane Rize Kırsal Kalkınma Projesi, yaklaşık 115 milyon TL’ lik bütçesi ile köylerimize ve çiftçilerimize büyük katkılar sağlayacaktır. Projenin uygulamaya konmasında büyük desteği olan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Sayın Mehmet Mehdi Eker’e, Kalkınma Bakanımız Sayın Cevdet YIlmaz’a ve ilgili bakanlık yetkililerine teşekkür ediyor, İlimiz hayırlı olmasını diliyorum.”