Dolar 32,5871
Euro 34,7913
Altın 2.509,42
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 22°C
Az Bulutlu
Bayburt
22°C
Az Bulutlu
Cts 20°C
Paz 19°C
Pts 20°C
Sal 24°C

MHP İl Başkanı Burç’tan Soruşturma İsteği

MHP İl Başkanı Burç’tan Soruşturma İsteği
15 Nisan 2015 22:31 | Son Güncellenme: 16 Nisan 2015 08:54
A+
A-

Milliyetçi Hareket Partisi Bayburt İl Başkanı Süleyman Burç, AK Parti il teşkilatı tarafından düzenlenen aday karşılama törenine katılan kurum müdürlerini eleştirdi.

Soruşturma başlatılmalı diyen Burç, “Siyaset Bayburt’ta bu kadar kirletilmemişti. Memur memurluğunu, amir amirliğini, müdür de müdürlüğünü bilsin. Ya 657’nin gereğini yaparsın ya da iktidar partisinin üyesi olursun. Geçmiş dönemde MHP tarafından düzenlenen ‘Türkiye’nin Meseleleri’ adlı konferansa katılan eğitimcilerimiz medya görsellerinden tespit edilerek soruşturma açılmış ve kınama cezası verilmişti. Şimdi yetkililere soruyorum, her şey ayan beyan ortada. Nerde adalet, nerede sorumluluk? İktidar partisi aday karşılama törenine giden kurum müdürlerine soruşturma başlatılmalı! Karşılamaya gidenler içerisinde yer alan ve yüce dinimizi temsil eden bir makamda oturan Bayburt Müftüsü’nü şiddetle kınıyorum. Siyaset yapacağına, imamı olmayan 40 köye imam bulsun. Böyle iş olmaz. O yüce makamı kullanamazsınız. Tüm bu yapılan haksızlıkları Bayburt kamuoyunun vicdanına bırakıyor, idrak ettiğimiz Kutlu Doğum Haftası’nın Türk-İslam alemine, tüm insanlığa ve Bayburt’umuza hayırlar getirmesini temenni ediyorum.”

YORUMLAR

  1. ali dedi ki:

    Saol başkan yüreğine sağlık daha ne yapsın gitsin kavgamı etsin ses getirmeyse bu işte okuma düşünme alışkanlığı yeteneği olmayan insanlar bunu anlayamazlar. dinin siyasete alet edimesi başta nasılsa sondada aynı ey bayburtlular düşünün uyanın aklınızı kullanın

  2. Hasan dedi ki:

    Hafta sonu ilin milletvekili ve bakan adayı gelmiş, daire müdürlerinden bazıları da kendi insiyatifleri ile gitmişler. Burda önemli olan mahiyetindekilere siyasi baskı yapıp yapmadıklarıdır. Yapmıyorlarsa artık bu mevzular aşılsın.

    Yıllarca okulları siyasi parti lokaline çeviren müdürler bunu mahiyetindeki öğretmenler ve memurlar arasında ayrım yaparak baskı olarak kullanarak, gögüslerini gererek yaptılar. Bunu dönemlerinin milli eğitim müdürleri de dahil herkes biliyordu. Kİmse çıkıp konuşmadı, rahatsız bile olmadı. Sayın Burç bunu en iyi bilenlerden biridir. O da biliyor ki artık okullarda eğitim öğretim için koşuşturan kadrolar var. Siyasi kimliklerini kenara koyup, öğretmenlerin parti veya siyasi kimlikleriyle ilgilenmeyen kadrolar var. Ne yazıkki Necip Bey’de Süleyman Bey’de bundan rahatsız olmalı ki, gecesi gündüzü eğitim-öğretim olan, öğrenciler olan, hamasi duygularla hareket etmeyen, her karardan önce öğrencileri düşünen bir insanı karalamaya kalkışmışlardır. Kökeni eğitim olan bu iki insan için de talihsizlik.

    Daha önce yapılan soruşturmadan bahsediliyor da, o soruşturma sonunda kınama cezası alan memurlardan mahkemeye gidenlerin hepsinin cezaları kaldırıldı. Bundan kimse bahsetmiyor. Demekki bu suç değil. Artık bu dünyada memurlara siyaset yapma hakkının tartışılmaya başlandığı bir ortamda yasakçı ve baskıcı zihniyetlerin yeniden hortladığını üzülerek izlemekteyiz.

  3. öz bayburtlu dedi ki:

    sayın başkan

    güçlü bir siyasi partiyi temsil ediyorsunuz..

    masaya artık elinizi vurma vakti geldi…

    ses getirin artık..

  4. akif dedi ki:

    İbaşkanı Sayın BURÇve Eğitim-Sen başkanı Sayın EREL’in açıklamalrını okudum.Bende bir vatandaş olarak olayın iç yüzü ile ilgili karşılama töreninde fotoğrafları görülen amir,memur ve sendika başkanından bir açıklama bekliyorum…Devlet memurları bütün siyasi partilere görevi esnasında eşit mesafede olmalı en azından kamuoyunu rahatsız edecek görüntülere konu olmamalı.Herkesin tabiki bir siyasi görüşü vardır.Bir partiye yakınlık duyabilir,ama basına bu şekilde yansıması ciddi sıkıntı oluşturur.Bir eleştirimse Sayın BURÇ ve Sayın Necip EREL’e ANASOL hükümeti döneminde Sayın BURÇ’un il başkanı olduğu partimizin ve Sayın EREL’in birinci derece yakını olduğu kişinin il başkanı olduğu partinin uygulamalarını hatırlıyorum.Sayın EREL’in şube müdürlüğü olması o dönemde herhalde tevafuk eseri değildi.”Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır”Hadisi şerifi doğrultusunda bugün gündeme getirilen meselede değerlendirmemei ve eleştirilerimi yaptım.Keşke benim gibi sivi ltoplum örgütü olan bir sendika ve siyasi parti başkanımız da geçmişte yapılan bir takım yanlışlıkları gündeme getirse idi.Sendikaların belli bir siyasi akıma eğilimli olması ,sendika temsilcilerinin partilerin kongre ve konferanslarına ,kamuya açık toplantılarına katılması normal olmakla beraber bir aday karşılama toplantısına bir sendika başkanının katılmasını yadırgadım.Türkiyenin en büyük sendikasının politize olması o yapılacak en büyük kötülük olacaktır.Bu vebalde buna vesile olanlara yeter…Hülasa diyeceğim doğrular zamana ve zemine göre değişmez.Eğer yanlışları menfaatimize uymasada her zaman ve zeminde eleştirebilirsek,doğrular benim gibi düşünmeyen,ideolojisi bana uymayan insanlar tarafındandan söylense de kabul görüyor ve destekleniyorsa o zaman tutarlı olur ve samimi bulunur.Yoksa Bir arap atasözünde olduğu gibi “men dakka dukka”olur….