Dolar 32,3411
Euro 35,0201
Altın 2.321,80
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 15°C
Az Bulutlu
Bayburt
15°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 19°C
Paz 18°C
Pts 19°C

Mevlütoğulları, Bakan Bilgin ve TESK Başkanı Palandöken’le taleplerini sundu

Mevlütoğulları, Bakan Bilgin ve TESK Başkanı Palandöken’le taleplerini sundu
23 Eylül 2022 14:58
A+
A-

Bayburt Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mevlütoğulları, Ankara’da gerçekleşen Mesleki Eğitimi Geliştirme Kurulu Toplantısı’na katıldı.

Bayburt Postası – Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in katıldığı toplantıda TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken ile birlikte Bakan Bilgin’e Bayburt ve yurt genelindeki esnafların sorunlarını ileten Mevlütoğulları, esnafın sosyal güvenliğiyle ilgili 11 maddeden oluşan taleplerini sıraladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ise, toplantıda tüm sorunların çözümü için talimat vererek çalışmaları başlattığını açıkladı.

Mevlütoğulları ve Palandöken tarafından sıralanan talepler içerisinde, prim gün sayısı başta olmak üzere esnaf ve sanatkarların sosyal güvenlikle ilgili sorunlarına yönelik talepleri yer aldı.

Talepleri dinleyerek esnaf ve sanatkarların yanında olduğunu vurgulayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, ekonomide çok önemli bir yeri olan esnafın toplumun merkezinde olmaya devam edeceğini söyledi. Esnaf ve sanatkarların sosyal güvenlikle ilgili sorunlarının çözümü için talimat vererek çalışmaları başlattığını duyuran Bakan Bilgin, “Esnaf toplumun orta tabakasıdır. O tabaka ne kadar güçlü olursa toplum da o kadar güçlü olur. O yüzden esnafı korumamız ve sorunları çözmemiz lazım. Sn. Genel Başkanımızın söylediği sorunların çözümü için çalışmaları başlattık. 2000 yılından önce vergi mükellefiyeti olup o yıllara dair borçlanma taleplerini değerlendireceğiz. Prim gün sayısındaki farklılığı eşitleyecek bir düzenlemeyi yapacağız. Emekliliği hak etme şartlarını standart hale getireceğiz. Tüm sorunları çözmek için kendimizi görevli sayıyoruz” dedi.

Bakan Bilgin’in ardından söz alan Mevlütoğulları ise, esnaf ve sanatkarların ödedikleri sigorta primlerine devlet desteği sağlanması gerektiğin belirterek, “Devletimize gerek sosyal gerek mali yönden hiçbir şekilde yük olmayan, istihdama katkı sağlayan, kendi primini kendi ödeyen esnafımızın sorunlarının ortadan kalkacağına inanıyoruz. Esnaf toplumun aynasıdır, ışığıdır. Mahalledeki var ile yokun arasındaki köprüdür. Esnafımızın yanında çalışanlar asgari ücretin altında emekli aylığı almazken esnafın 3 bin 500 alması adil değil. Esnafa yakışır bir ücret skalasının yapılması gerekir. Emeklilik için prim ödeme gün sayısını ve sigortalılık süresini doldurarak yaşı bekleyen esnaf ve sanatkarlarımızdan sadece sağlık sigortası prim alınmalıdır. Esnaf ve sanatkarlarımızın ödedikleri primlere devlet desteği sağlanmalıdır. Çıraklıkta geçirilen süre de emekliliğe sayılmalı” şeklinde konuştu.

 

 

 

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.