Dolar 32,3427
Euro 35,0956
Altın 2.307,92
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 15°C
Az Bulutlu
Bayburt
15°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 19°C
Paz 18°C
Pts 19°C

Meral Akşener Bayburt’ta Coşku İle Karşılandı

3 Nisan 2016 17:10 | Son Güncellenme: 19 Nisan 2016 22:29
A+
A-

İçişleri eski Bakanı ve MHP Genel Başkan adayı Meral Akşener Bayburt’u ziyaretinde partilileri tarafından coşku ile karşılandı.

MHP Genel Merkezi tarafından görevden alınan MHP Bayburt eski İl Başkanı Süleyman Burç, MHP Bayburt eski Milletvekilleri Şaban Kardeş ve Dr. Karabey Kadri Karaoğlu,  çok sayıda MHP milletvekili ve partililer Aydıntepe yol ayrımında konvoylarla Akşeneri karşıladılar. Akşener, ilk olarak Aydıntepe Belediyesini ziyaret etti. Aydıntepe Belediye Başkanı Haşim Şentürk, Akşener’i Aydıntepe’de ağırlamaktan mutluluk duyduğunu ifade ettiği açıklamasının ardından kendisine çini işlemeli tabak hediye etti.

Aydıntepe’de ayrılan Meral Akşener Arpalı Beldesinde Şehit Ömür Erbay’ın, Bayburt merkezde ise Şehit Halil Türkoğlu’nun ailelerini ziyaret etti. Daha sonra Şair Zihni Kültür Merkezi’nde yoğun kalabalığın beklediği salona geçti.

MHP Bayburt eski İl Başkanı Süleyman Burç’un selamlama konuşması ile başladı. Burç, AK Parti’ye çözüm süreci üzerinden yüklendiği konuşmasında, gönül seferberliği ile iktidara yürüyeceklerini kaydetti. Ülkücülerin istişare yaparak yola çıktığını ve bu doğrultuda iktidara yürüdüklerini belirten Burç, “Biz Türkeş’çiyiz, biz Devlet Bahçeli’ciyiz, bizi Koray Aydın’cıyız, biz Sinan Ogan’cıyız, biz Meral Akşener’ciyiz. Kimse bulnaık suda balık avlamasın. Ey AKP, her gün gelen şehitlerin vebali senin üzerindedir. MHP iktidarında bunların hesabı sorulacaktır. Biz MHP’nin muhalefetini değil, iktidarını istiyoruz” dedi.

40 milletvekilini nasıl ve niçin kaybettik?  

Görevden alınan il ve ilçe yöneticileri sahneye davet edilerek Meral Akşener’le birlikte  fotoğraf çektirdiler. MHP’yi iktidar yapmak için yola çıktıklarını belirten Akşener, “Şuanda aranızda olmaktan sizlerle Dedem Korkut’un torunlarıyla hasbihal etmekten büyük mutluluk duyuyorum. Ziyaretimize vesile olan il başkanımız, merkez ilçe başkanımız, kadın kollarımızın şahsında bütün teşkilat mensuplarıma çok teşekkür ediyorum. Onlar olmasaydı bu ziyaret gerçekleşmezdi. Bunun için onlara hakkınızı helal edin diyorum. bugün itibariyle Bayburt’la birlikte 12 ili ziyaret etmiş oluyoruz. Ziyaretlerimizin sebebi gelince, 1 Kasım seçim sonuçlarını MHP’nin hak etmediğini düşündüğümüz için ülkücü iradenin sesini duyduğumuz için, milletimizin sesine kulak verdiğimiz için biz bir çağrıda bulunduk. Dedik ki genel merkeze, ‘meşveret sünnettir, kurultay töredir. 7 Haziran’dan 1 Kasım’a giden o süreçte, o kısacık sürede 40 milletvekilini nasıl ve niçin kaybettik? Öncelikle bunu tartışalım. Ondan sonra da kendini tarttırmak isteyen delegenin karşısına çıkıp ülkücü iradeye kendini teslim edip, sonuca amenna ve saddakna diyelim.” Bu demokratik bir çağrı. Bu ülkücü iradenin ferasetine, irfanına inananların çağrısı. Biz bu çağrıyı yaptık. Bize söylenen hain, fitnebaz ihanet eden gibi yaftaları bir yere bırakıyorum, denildi ki, “toplayın imzaları.” Biz de ülkücü iradenin seçilmişleri olan MHP’nin en üstünde yer alan genel merkez üst kurul delegelerine müracaat ettik. 3 arkadaş imza toplamaya başladık. 1100 delege ile yaptığım yüzyüze görüşmelerde 540 delege imza verdi. Konuştuklarım içerisinde bugün imza veremeyiz, ama kongre toplandığında o kongrenin devamı için ‘evet’ oyu vereceğiz diyen üst kurul delegelerimizin verdiği güçle bir yola çıktık. İmzaları genel merkeze teslim ettik. ‘1100 delege imzası da gelse yok hükmündedir. Marş marş mahkemeye’ dediler. Mahkeme 8 Nisan’da, duruşma var. Sakin sakin beklerken bugüne kadar şahsım adına söylüyorum. Tek bir ülkücü için incitici tek bir kelime söylemedik. Büyük bir saygı ve sevgi içerisinde bu yolu yürümeyi sürdürdük. Burada kazanan MHP ve ülkücü irade olacaktır. Sonradan başladılar seçilmiş il başkanlarımızı görevden alınmaya başladı. Görevden alma değil, bu Valilik mahiyetiyle parti kapattılar. Siyasi partileri millet kurar, millet kapatır. Rahmetli Başbuğumuzun kurduğu bu parti pek çok badireye rağmen bugünlere gelmiştir. Kimi tarihçilere göre 3 bin, kimi tarihçilere göre 5 bin yıllık bir arka planı olan ve çok uzun bir siyasi yolculuğa sahip, arkasında çok büyük miras olan bir siyasi partidir. Uğrunda büyük fedakârlıklar yapılmış bir partidir. Gençlerimizin istikballerini canlarını verdikleri partidir. Dolayısıyla 12 Eylül’de kapatılan partimiz bir de 1 Kasım’dan sonra ‘niye imza verdiniz’ kapatıldı. Biz bunu kabul etmiyoruz. Çünkü bu ülkücülerin irfanına hakarettir. Bunu kabul etmediğimiz için kapatılan il teşkilatlarımıza ziyaretler yapıyoruz. Arkadaşlarımız yalnız değildir. Biz buradayız ve olmaya da devam edeceğiz.”

Ülkenin Başbakanlığı bir ülkücünün olacak

 “Şimdi ben Başbakan olacağım dedim, demek istediğim MHP’nin iktidar olmasıdır. MHP’nin potansiyeli tek başına iktidar olamaya aday bir potansiyeldir. Genel Merkez ‘koltuk meraklısı’ dedi. Biz koltuk meraklısıyız evet. Bu ülkenin Başbakanlığı bir ülkücünün olacak. Cumhurbaşkanlığı ülkücünün, meclis başkanlığına bir ülkücü oturacak. Nasıl bir mantıktır ki iktidar hedefini koymuş bu insanların koltuk sevdalısı olduğunu söylüyorlar. Anlaşıldı siz 40 kişiye razısınız, biz tek başına iktidara talibiz. Allah’ın izniyle bunu göreceğiz. Ülkemizin bu ağır şartlardan nasıl kurtaracağımızı ve nasıl bir ülke tasavvur ettiğimizi herkes görecek.

Şair Zihni Kültür Merkezi’ndeki programın ardından Akşener ve partililer Cumhuriyet Caddesi’nde şehir yürüyüşü gerçekleştirildi.  

Meral Akşener’in yaptığı konuşmanın tamamını görüntülerde izleyebilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=ZGhN6Zq2afs

 

 

 

 

YORUMLAR

  1. birisi dedi ki:

    hangi ülkücü gelenekten bahsediyorsun anlamadım milliyetçiliği ayağının altına alan mı ülkücü pkkyla oslo da anlaşma yapan mı ülkücü dolmabahçe de söz veren mi ülkücü artık uyanın kendinizi kandırmaya son verin

  2. hasan dedi ki:

    bu ülkenin başında 14 yıldır ülkücü bir gelenek zaten var.dolayısıyla size gerek yok.hayal kurmanızada gerek yok vesselam.

  3. talha dedi ki:

    abdullah rumuzlu şahıs milliyetçi oldukları için mi pkknın güçlenmesine göz yumdular 500 e yakın şehit vermemize sebep oldular milliyetçi oldukları için mi hendeklerin açılmasına çukurların açılmasına ve barikat kurulmasına izin verdiler bayburt bu mücadele de 5 tane şehit verdi olayları doğru yorumla particilik yapma türkiye tarihinin en kötü günlerini yaşıyor bu gerçekleri yok sayma oslo da verilen sözlerin bedelini ödüyoruz neyse allah yüce milletimize sabır versin bunları bu yüce millete yaşatanların icrasını görsün.

  4. mustafa dedi ki:

    Yorumcu arkadaşım Abdullah, sılogan tipi bir milliyetçilik anlayışını da iyi biliriz, rozetçi bir milliyetçilik anlayışını da iyi biliriz. Paşam senin gönlün rahat olsun.
    Allah sizin gibi koltuk düşkünlerini başımızdan def etsin. gözümüzde sen ve senin gibiler her biriniz bir zübüksünüz.

  5. Gurbetçi dedi ki:

    Abdullah rumuzlu kardeşim,kusura bakma ülkenin her yeri
    mühimmat deposu olup ,haberi dahi olmayandan ,vali ve
    kaymakamlara operasyon izini vermeyenden milliyetçi olunmadığı
    gibi, bu tablodan başarı çıkmaz, ancak adalete hesap verme çıkar…
    Başarı,kahramanlık güvenlik güçlerine ait’dir haberin olsun..
    Sizler fosil milliyetçi bile olamadınız, fosillere de kurban olasız…

  6. Abdullah dedi ki:

    Pardon!

    Meral hanım siz rüya mı görüyorsunuz?… Evet evet kesinlikle bir rüya ve masal dünyasında geziniyorsunuz… 🙂

    Şu an iktidarda özde milliyetçi bir başbakan ve Özde milliyetçi bir cumhurbaşkanı zaten var…
    Slogan tipi bir milliyetçilik anlayışı, rozetçi bir milliyetçilik anlayışı yok olmuştur. Millet, devlet insanlık icraatçı milliyetçilere rağbet etmektedir.

    Meral hanım sizin tabirinizle “Abbas yolcu” size ve fosil milliyetçilik anlayışınıza güle güle…

  7. Bayburt Kalesi dedi ki:

    Sayın Meral AKŞENER hanım efendiye,dava arkadaşlarına çıkmış
    oldukları bu yolda ,başarılar diliyorum.. ALLAH yar ve yardımcıları
    olsun ….
    Genel merkeze de ALLAH akıl, fikir, izan ve feraset vere diyoruz….
    İnşallah mahkeme kapılarında sürünmeyiz…..
    Ülkücü,ülkücünün kardeşidir…Bu anlayışa helal getirmeyelim….
    ALLAH ülkemize hayırlı olanı nasip etsin…