SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Bayburt Medya Haberler, Son Dakika Haberleri, Haber-Analiz, Video

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa » Eğitim » MEB’den İngilizce Eğitiminde Köklü Değişiklik: Sınıflar Üç Gruba Ayrılacak

MEB’den İngilizce Eğitiminde Köklü Değişiklik: Sınıflar Üç Gruba Ayrılacak

Yayınlanma:
Güncellenme:
MEB’den İngilizce Eğitiminde Köklü Değişiklik: Sınıflar Üç Gruba Ayrılacak

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), yeni eğitim-öğretim yılında yabancı dil eğitiminde radikal bir adım atıyor. İngilizce dersleri öğrencilerin seviyesine göre üç grupta işlenecek, ders kitapları yenilenecek ve iletişim becerileri ön plana çıkacak.

Türkiye’de uzun süredir tartışılan yabancı dil eğitimi için MEB, yeni bir model hazırladı. Amaç, öğrencilerin yalnızca İngilizceyi anlaması değil, günlük hayatta akıcı şekilde konuşabilmesi. Yeni sistemde dersler, öğrencilerin seviyelerine göre gruplandırılarak işlenecek.

DERS KİTAPLARI VE ÜNİTELER YENİLENİYOR

Yeni modele göre ders kitapları baştan sona yenilenecek. Ezbere dayalı yöntemler yerine, öğrencilerin günlük yaşamla bağlantı kurabileceği içeriklere yer verilecek. Ayrıca ünite sayısı azaltılacak. Örneğin, yıllık 12 ünite yerine 8 ünite işlenecek. Bu değişiklikle öğrencilerin konuları daha iyi öğrenmesi ve uygulama fırsatı bulması hedefleniyor.

İLETİŞİM BECERİSİ DERSİN BİR PARÇASI

Ankara Bilim Üniversitesi Eğitim Uzmanı İsmail Soylu, yeni modeli şu sözlerle özetledi:
“Maarif modeli etkileşimli öğrenme, sınıfın dışına taşarak okulun her alanında ve günlük hayatta devam eden bir süreç. İngilizce dersine iletişim becerileri eklendi. Öğrenciler İngilizceyi etkileşim yoluyla konuşmayı öğrenecek.”

SINIFLAR ÜÇ GRUBA AYRILACAK

Yeni sistemde her sınıfta öğrenciler seviyelerine göre üç gruba ayrılacak. Böylece her öğrenci kendi seviyesine uygun aktivitelerle derse katılacak, bireysel öğrenme fırsatları artacak.

8 TEMALI MÜFREDAT

MEB’in açıkladığı yeni İngilizce müfredatı 8 tema üzerine kuruldu:

Okulda yaşam

Sınıfta yaşam

Evde yaşam

Mahallede yaşam

Ülkede yaşam

Dünyada yaşam

Evren

Gelecek

Ayrıca her eğitim yılının başında, 4 haftalık tekrar dönemiyle öğrencilerin önceki bilgileri tazelemesi sağlanacak.

DEVLET VE ÖZEL OKULLARDA UYGULANACAK

MEB, yeni İngilizce eğitim modelinin hem devlet hem de özel okullarda geçerli olacağını duyurdu. Bu sayede tüm öğrencilerin yalnızca İngilizceyi anlaması değil, aynı zamanda akıcı ve etkili şekilde konuşabilmesi hedefleniyor.

Kaynak: Haber Merkezi

İlgili Haberler