Dolar 32,6286
Euro 34,7879
Altın 2.511,81
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 22°C
Az Bulutlu
Bayburt
22°C
Az Bulutlu
Cts 18°C
Paz 19°C
Pts 20°C
Sal 24°C

Kulüp Başkanı Çalışkan: “Şampiyonluğa şehrimizi inandıramıyoruz”

Kulüp Başkanı Çalışkan: “Şampiyonluğa şehrimizi inandıramıyoruz”
28 Ocak 2022 21:34 | Son Güncellenme: 29 Ocak 2022 21:53
A+
A-

Bayburt Özel İdarespor Kulübü Başkanı Celil Çalışkan, yönetim, teknik heyet ve oyuncular olarak şampiyonluğa inandıklarını fakat şehri buna inandıramadıklarını söyledi.

Kulüp tesislerinde gerçekleşen toplantıda basın mensupları ile bir araya gelen Çalışkan, bir iç dökümü şeklinde geçen açıklamalarında şehrin takıma olan ilgisizliğini anlayamadığını belirtti.

Bayburt Özel İdarespor’un şehrin tek profesyonel takımı olduğunu hatırlatan Çalışkan, “Biz taraftarı, iş adamı, STK’ları ile hep birlikte olmak istiyoruz. Şu ana kadar bunu sağlayamadık. Ümidimizi koruyoruz. İnşallah bunu başarabiliriz. Bu takım PTT 1. Lige çıkacak, biz buna inandık ama şehri inandıramıyoruz” dedi.  

Kulüp hakkında bilgiler veren Başkan Celil Çalışkan, 12 günlük Antalya kampında 3 oyuncuyla yolların ayrıldığını, 6 yeni oyuncu ile de anlaşma sağlandığını belirterek, kadroya önümüzdeki günlerde katılacak yeni bir oyuncu ile transferi kapatacaklarını belirtti.  

Son 10 günde iki ayrı sponsorluk anlaşması yaptıklarını ifade eden Çalışkan, Iğdırlı iş adamı Cantürk Alagöz ve Cripto Swaps ile sponsorluk sözleşmesi imzaladıklarını belirtti. Bayburt Özel İdarespor’un cripto para piyasasına girdiğini 1 Şubat itibariyle de satışların başlayacağını belirten Çalışkan, dünyadaki tüm Bayburtlulardan destek beklediklerini kaydetti. Çalışkan, sponsor arayışlarının ve görüşmelerinin devam ettiğini söyledi.

Kulüp Başkanı Çalışkan, açıklamasında takıma her zaman destek verenlere de teşekkür etti. Çalışkan, Bayburt Valisi Cüneyt Epcim, Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, Bayburt Özel İdaresi Genel Sekreteri Hayrettin Koçyiğit, Bayburt Gençlikspor İl Müdürü Adem Köse, An Zentrum Firması sahibi Muhammet Karaoğlu ve iş adamı Şemsettin Çalışkan’a teşekkür ederek, “Bu isimlerin dışında ‘bu kulüp benim kulübüm’ diyen kimseyi göremiyorum. Çalışıyor, emek veriyoruz ama maalesef gördüğümüz şeyler bizi yıpratıyor. Bir senedir elimizden ne geliyorsa yaptık, yapmaya devam edeceğiz. Sezon başında, ‘bu takıma sahip çıkılırsa tarih yazar, sahip çıkılmazsa tarih olur’ dedik. Sahip çıkılmadı ama biz bu işi başaracağız. Biz istiyoruz ki başarıyı paylaşalım. Aile olarak buna inandık; teknik ekip, oyuncular ve biz. Bu aile genişleyebilir. Sivil toplum kuruluşlarını bekliyoruz. Özellikle Ticaret ve Sanayi Odası’nı bekliyorum” şeklinde konuştu.

Oyuncularımız bize inandı ve bu şehri sevdiler

Basın mensuplarının sorularını da cevaplayan Çalışkan, kulübün futbolculara borcunun olmadığını belirterek, futbolcularla yaşadığı ve kendisini duygulandıran bir anısından bahsetti. Oyunculara ödemeleri yapacağı günü belirterek, ödemeleri yapmadığı takdirde oyuncuların tamamının serbest kalacağını taahhüt ettiğini belirterek, “Söz verdiğim tarihten iki gün sonra alacaklarını ödedim. Bu konuyu ağızlarına bile almadılar. Müthiş transfer teklifi aldılar. Bir sezonda verdiğimiz paranın iki katını yarı sezon için teklif ettiler ama oyuncularımız bize inandı, bu şehri sevdi. Bayburtlu olmayan oyuncularımla bu bağı kurabildik ama maalesef bu şehirle kuramadık” dedi.

Deplasman masraflarını karşılayanlar oluyor

‘Deplasmanlara giderken size destek veriliyor mu’ sorusuna ise Çalışkan isim vererek cevap verdi. Çalışkan, Topçuoğlu İnşaat’ın, amcası İsrafil Çalışkan’ın, Yıldıray Kılıç ile Ali Yeneroğlu’nun Tekirdağ Derneği’nin, Sakarya Valisi’nin bu yönde verdiği desteklerden bahsetti. Çalışkan, bu isimlerin birer deplasmanı karşıladıklarını, diğer kalan kısmı kendilerinin karşıladığını, Kocaeli’deki Bayburt derneğinin ise, söz vermesine rağmen kupa maçının masraflarını karşılamadığını dile getirdi.  

Deplasmanlara genelde uçakla gittiklerini ifade eden Çalışkan,  Bayburt Seyahat Firmasının Sahibi Süleyman Seyhan’ın bazı deplasmanlara giderken havaalanına kadar ulaşımı karşıladığını belirtti.

Esnaftan destek görmüyoruz

Çalışkan, canlı yayından taraftarın esnafın desteğine yönelik sorduğu soruya ise, “Esnaftan destek göremiyoruz. Hatta parasını geciktiği zaman mal da vermiyorlar. Bayburt’ta para kazanan marketler var ama kulübe bu muameleyi layık görüyorlar. Bu marketlerin isimlerini de açıklayacağım. Bayburt halkı para kazandırdıkları yerleri bilsin, tanısın. Mesela yılda 20 takım, buraya gelip bizim otellerimizde kalıyor. Bu takımın bu otellere katkısı bu. . Oyunculara bir sürpriz yapayım dedim. Otelden sabah kahvaltısı fiyatı istedim Bir kişilik kahvaltıya 60 lira dediler. Düşünebiliyor musunuz bir kişilik kahvaltı 60 lira. Durum bundan ibaret” diye konuştu.

Azaphan iddiası gerçeği yansıtmıyor

Sosyal medyada paylaşılan iş adamı Dinçer Azaphan’la ilgili iddiaların ise gerçeği yansıtmadığını, Azaphan’la bire bir görüşmesinin olmadığını, Sinan Ergin aracılığı ile görüşmek istediğini ilettiğini, Azaphan’ın ise geçmişte yaşadığı bir olaydan dolayı An Zentrum Bayburt Özel İdarespor’la ilgili bir tasarrufunun olmayacağı bilgisinin kendisine iletildiğini kaydetti. Çalışkan, Galatasaray Kulübü’nün sponsoru olan Azaphan’ın kendi şehrinin takımına da destek vermesini arzu ettiklerini kaydetti.

Deplasman takımlarına imreniyoruz

‘Taraftarların desteğinden memnun musunuz’ yönündeki bir soruya ise Çalışkan, “Bayburt’tan beklentimiz, bize sahip çıkılsın istiyorduk. Neden yalnız bırakılıyoruz, manevi olarak neden yalnız bırakılıyoruz. Tribünlerimiz neden dolmuyor? Taraftarımız neden ilgisiz? Bunu anlayamıyoruz, anlamakta güçlük çekiyoruz. Deplasman takımlarına imreniyoruz. Şehirler futbol kulüplerinin çevresinde bütünleşmiş” ifadeleri ile cevap verdi.

 

 

 

 

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

  1. B.S. 1973 dedi ki:

    Başkanım bu takımın adını ilk önce BAYBURTSPOR İ.Ö.İ veya BAYBURTSPOR B. ( belediye) yapın , bir türlü taraftar bunu hazmedemiyor. herkes Bayburt İLÖ.İD. spor biliyor.. Bu faaliyet futbol tarihine Bayburtspor diye not düşmüyor.. İleride Bayburt’un futbol tarihi ,yazılırken bu kulüp Bayburtspor diye tarif edilmez bu yanlışı derhal düzeltin.. Bu düzeltmeyi yaptıktan sonra Bayburtspor arşivi derhal düzenlenmeli, küçükte olsa kulübe bir müze kazandırılmalı ki, Bayburspora’ mı, özel idare spora mı hizmet ediyoruz, kimin formasını alıyoruz veya almıyoruz bilelim..

  2. bayburtlu dedi ki:

    bu iş her seferinde yakınmalarla, sitemlerle, şikayetlerle olmaz. bir babayiğitlik yapılacaksa tam yapılmalı. birde elindeki golcüleri kaçıracaksın yerini daha iyisiyle doldurmayacaksın, kanatların işlemeyecek ve diyeceksin ki ben şampiyonluğa oynuyorum. kimse inanmaz buna sayın başkannn. bir de önemli bir hatırlatma, burdaki futbolcular bu işe inandı diyorsunuz ya! o iş öyle değil sanki. futbolcular buraya paralarını alıp, yatmaya gelmişler sanki. zaten paralarını da peşin aldıkları için. değğme keyfime. siz taraftara sitem edeceğinize parasını peşin verdiğiniz, borcumuz yok dediğiniz futbolculara sitem ediniz ki takıma can gelsin ve takımda başlayan heyecen şehre ve stada yansısın.

  3. GERÇEK TARAFTAR dedi ki:

    Başkanım bu ifadelerinize benzer , daha öncede bir açıklama yapmıştınız.. Bu ekonomik şartlarda Valilik, belediye, bazı kurumlar ve büyük şehirde yaşayanlardan ekonomik destek görebilirsiniz.. Hemen ,hemen Türkiye de tüm kulüpler bu tip destekle ayakta durmaya çalışıyor.. Devamlı ilgisizlik var diye şikayet etme, insanlar geçimini zor sağlıyor,10 lira verip maça gidemiyorsa , veya 10 lirayı zor buluyorsa durup düşüneceksin. Aslında maça gelenlerde ,yaşantının stresinden iki saat uzak kalmak için geliyor.. Bunu eğlenceye çeviriyor
    bir nevi tedavi oluyor.(!) Bu işin tek çıkar yolu var, futbolcuyu vitrine çıkaracak, Milli takım kategorilerine seçtirecek ve satacaksın.. Başkanlığı , işin kabul edecek , izleme ekibine kadar gününü 7/24 bu işe ayıracaksın.. Bu işleri yaparken az hatayla başarılı olursun, iyi bir ekip kuracaksın.. Bu dert yanmalarla , taraftar size ilaç olamaz, ancak o gelir türbinde görevini yapar. Şampiyonluğa bence inandıramadın, yanına alternatif alacakken en iyi adamını Iğdırspora veriyorsan, bu işte tezatlık var demektir.. Konu açılmışken ifade edelim , gelecek yıl türbinleri nasıl dolduracaksın..? Üniversite öğrencileri ücretsiz türbinlere çekilmeli, küçük öğrenciler anneleriyle ücretsiz maça gelmeli (Boluspor’da ve bir kaç ilde uygulanıyor) , Bayburt’a bu uygulama çok yakışır ve örnek olur. Size ve ekibinize başarılar diliyorum..

  4. ismail dedi ki:

    Başkanım haklısın kopukluk var takımla seyirci arasında fakat bunu söylemlerle degilde hem futbolculara abilik yapcak hem bayburtlulara sevdigi, saydıgı abilik yapcak biriyle konuşulup bu kopuklugu giderile bilir.taraftar gruplarıyla görüşülüp fikirleri alınarak inşallah çözüm bulunulurrrr ŞAMPİYON BAYBURT SPOR

  5. Bayburt dedi ki:

    Doğru söylüyorsun celil başkan maalesef kimse desteklemiyor şehrin sahiplenmediği bir takım şampiyon olsa ne olur olmasa ne olur…