Dolar 32,3218
Euro 35,0717
Altın 2.279,78
BİST 9.017,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 15°C
Az Bulutlu
Bayburt
15°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 18°C
Paz 18°C
Pts 19°C

KRT Televizyonu binasının önünde siyah çelenkli kınama

KRT Televizyonu binasının önünde siyah çelenkli kınama
6 Ocak 2021 10:51 | Son Güncellenme: 6 Ocak 2021 10:57
A+
A-

KRT Televizyonunda Kent ve Yaşam Programına Baksı Müzesi Kurucusu Prof.Dr.Hüsamettin Koçanı konuk eden program yapımcısı Osman Güdü’nün, Bayburt için tahrikâtların ve yobazların cirit attığı bölge ifadelerine Bayburtlulardan tepkiler yükseldi.

Birçok Bayburtlunun ve Bayburt Dernek temsilcisinin sosyal medya üzerinden gösterdiği tepkinin yanı sıra, Türkiye Bayburtlular Federasyonu Başkanı Hasan Saka ile yönetici ve üyeleri KRT Televizyonunun İstanbul’daki merkezi ününe siyah çelenk koyarak tepkilerini dile getirdiler.

KRT Televizyonu binası önünde açıklama yapan Türkiye Bayburtlular Federasyonu Başkanı Hasan Saka, “ KRT televizyonundaki programda yapılan konuşma Bayburtlular olarak bizleri ve bölge insanını üzmüştür. Sizlerin huzurunda KRT televizyonunu protesto ediyor bu sözleri kendilerine iade ediyorum” dedi.

KRT Televizyonu binasının önünde bir araya gelen Bayburtlular ise yaptıkları açıklamada, “Bizler Bayburtlu olmaktan gurur duyuyoruz. Bayburt’tan vatan haini çıkmaz. Bayburt’tan milli ve manevi değerlerine önem veren yiğitler çıkar” ifadelerini kullandılar.

Tepkiler üzerine sunucu Osman Güdü sosyal medya hesabından, “ Maksadını aşan ifadelerim olmuşsa özür dilerim” mesajını paylaştı.

Video görüntüleri Kanal 7 Televizyonunun yayınladığı görüntülerdir.

https://www.youtube.com/watch?v=lDvK4SLFHLE

 

 

YORUMLAR

  1. Cihangir YILDIZ dedi ki:

    :))))
    Halka yabancı, Hakka düşman…
    Siz önce ek parti dönemini iyi okuyup öğrenin…
    Nutkun sansürlenmemiş orjinal metnini okuyup öyle savunun …
    Halka ve Hakka düşman zihniyet tarihin çürümüş delhizlerinde yok olmaya mahkumdur.

  2. Şükrü NİŞANCI dedi ki:

    Ben de sunucudan çok Hüsamettin Koçan hocamıza hayret ettim. Bir Bayburtlu olarak, bu yenilir yutulur olmayan sözlere tebessüm etmek niye? Niyet, böyle onaylama duruşuyla karşı mahalleye şirinlik etmekse hocanın Bayburt’taki kredisi silinir gider. Dahası, hemşerilik hukukuna bağlı olarak hatırlatmak isterim ki hoca bu konudaki rahatsızlığını kamuoyu ile paylaşan bir açıklama yapmadığı takdirde Bayburt için şimdiye kadar yaptıklarına da ve kendisine de çok yazık olur.
    Şükrü NİŞANCI

  3. mehdi öztürk-almanaya dedi ki:

    fatih,sultan,mehmet,hatırasında kayıtlı.,Bayburtlu,ilim,adamı*m.ekmelüddin baberti*,sayesinde
    İstanbulu*feth,ettik.*,duyrulur…………………çağdaş cevap.

  4. Murat dedi ki:

    Bizde yıllardır aynısını diyoruz namaz kılana yobaz deyip hor görüp sonra öldüğünüzde neden o yobazlara ihtiyaç duyuyorsunuz en çağdaş prof celal şengör belliki gülümseyen hüsalettinde ondan feyz almış göztküyor

  5. metin kaçan dedi ki:

    arkadaş zorumuza gitmesi gereken asıl gerçek, kurulan bu cümle değil, bu cümlenin kurulmasına sebep olanlardır.
    biz bayburtlular olarak cumhuriyet Türkiyesine sahip çıkmaz, şeyhlerin, dervişlerin, müritlerin peşinden gitmeye devam edersek bu cümleler haklı olarak daha çok kurulur.
    önce Atatürk’e, cumhuriyete sahip çıkalım daha sonra zaten kimse böyle cümleler kuramaz.

    1. Ğeyri Dayı dedi ki:

      Tüm Bayburt’u tıklasan bu kafada birkaç numune bulabilirsin ancak.Milletten ne kadar kopuk ve yabancı olduğunuz ortada.Bir de akıl vermiyorlar mı şaşıyorum!
      Zihniyetinizi yine sizinkilerden dinleyelim bak nr diyor Serdengeçti’ye hitaben tek parti döneminin valisi
      Nevzat Tandoğan:
      “Ulan öküz Anadolu’lu; sizin milliyetçilikle, komünizmle ne işiniz var? Milliyetçilik lazımsa bunu biz yaparız. Komünizm gerekirse onu da biz getiririz. Sizin iki vazifeniz var:birincisi, çiftçilik yapıp mahsul yetiştirmek. İkincisi, askere cagirdigimizda askere gelmek!”

      Işte millete bakışınız tam da bu!..İnancını terketmedikce Müslüman Türk’e olan kininiz, düşmanlığınız bitmeyecek. Ondan ki bu millete asla yoldaş olamayacaksınız!

      1. metin kaçan dedi ki:

        Arkadaşım madem ki bu kadar gurur duyuyorsunuz, neye itiraz ediyorsunuz? niye eylem yapıyorsunuz? gidin şeyhlerinizin dizinde oturun ne emrederlerse onları yapın. Bayburt sizin gibiler yüzünden böyle biliniyor. Gerçek Türk çocuğu hiç kimseye beynini kiraya vermez. Zamanında fettoş diyoruz diye bize bayburtta nasıl kötü gözle bakıldığını biz biliriz. Unutmayın yarın yine siz pişman olacaksınız ama asla akıllanmayacaksınız. Allaha ulaşmak için aracı koymaya devam edin.

        1. Ğeyri Dayı dedi ki:

          Sizin düşmanlığınız Türk’ün inancına zaten, kime maval okuyorsun kaçan adam?.. Çok rahatsız oluyorsanız aha çok sevdiğiniz Batı orada!.. Türk Cumhuriyetle birlikte doğmadı, 2200 yıllık devlet geçmişi var bu milletin.Cumhuriyetle birlikte sizin gibi zır cahiller milleti diktayla yönettiği için bu geri kalmisligimiz.Siz size anlatılan masallara inanmaya devam edin. Cumhuriyetin kuruluşunda ki ilk seçimlerde, milletin önüne sandığı koyan irade, sandık başında jandarma dipçiği eşliğinde açık oy, gizli tasnif…sonrası darbeler, cuntalar, daragacları ve demokrasi(!)
          Daha da anlatırım da beynin yanar, en iyisi mı kaç git sen!

          1. metin kaçan dedi ki:

            Türk’ ün inancına örfüne adetine düşman varsa o da sizin gibiler, siz Türk değil arap olmayı yeğleyenlersiniz, bizim bir yere kaçtığımız yok, her zaman davamızın arkadasındayız. Peki ya siz? Biz bir yere gitmeyeceğiz, bu ülkeyi afganistan, pakistan, iran yapmanıza izin vermeyeceğiz. O gün geldiğinde en büyük cemaat-tarikat düşmanı siz olacaksınız. Siyasal islamcılar dönmeyi sever nasılsa.
            Hadi selametle umarım pişman olacağın günler gelmeden gerçeği farkedersin.

  6. BAYBURT SEVDALISI dedi ki:

    Hüsamettin koçan da krt televizyon sunucusu kadar suçlu sen nasıl bir BAYBURT lusunki adam memleketine halaret edrek sözebaşlıyor sen taze gelingibi dinliyorsun haksızlık karşısında suskun duran dilsiz şeytandır

  7. BAYBURTLU dedi ki:

    Programda Osman Güdü’nün Bayburt ve çevre iller için kullandığı seviyesiz ifadeler kabul edilemez. Bu çirkin ifadeleri kendilerine aynen iade ediyoruz.
    Osman Güdü’nün bu aşağılık yaklaşımlarından ziyade sözde hemşehrimiz (!!!!) olan Hüsamettin KOÇAN’ın Osman GÜDÜ’ye müdahale etmemesi hatta tebessüm ederek başını onaylar şekilde sallaması biz Bayburtluları üzmüştür.
    Biz Bayburtlular olarak, Hüsamettin KOÇAN’dan da özür bekliyoruz…