Dolar 32,3605
Euro 34,9891
Altın 2.324,37
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 15°C
Az Bulutlu
Bayburt
15°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 19°C
Paz 18°C
Pts 19°C

“Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var” projesinin protokolü imzalandı

“Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var” projesinin protokolü imzalandı
29 Eylül 2020 14:01 | Son Güncellenme: 29 Eylül 2020 14:06
A+
A-

Bayburt’ta küçükbaş hayvancılığın geliştirilmesi amacıyla hayata geçirilen “Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var Projesi” kapsamında Bayburt Valiliği ile Ziraat Bankası arasında protokol imzalandı.

Bayurt Valisi Cüneyt Epcim, Şair Zihni Kültür Merkezi’nde düzenlenen imza töreninde yaptığı konuşmada, projeyi uygulama noktasına gelen birkaç ilden birinin Bayburt olduğunu söyledi.

Bunun kent için önemine işaret eden Epcim, “Türkiye’de köylerini en çok seven insanları ben Bayburt’ta gördüm. Gurbette yaşayan Bayburtlular köylerine dönmek için can atarlar. Bu proje eminim ki asgari ücretle çalışıp büyük şehirlerde zorluk yaşayan Bayburtluların da köylerine dönüp, özellikle koyunculuk alanında üretim yapma kapasitelerini geliştirecektir.” dedi.

Vali Epcim, proje kapsamında özellikle yerli ırk koyun yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması ve vatandaşların hayat standardının yükseltilmesinin hedeflendiğini belirterek, bölgede Karaman ve Merinos cinsi koyun üretiminin yaygın olarak yapıldığını kaydetti.

Kentin toplam yüz ölçümünün yüzde 60’ının meralardan oluştuğunu, dolayısıyla bu proje açısından Bayburt’un Türkiye’de çok özel bir yere sahip olacağını ifade eden Epcim, şunları söyledi: “Son yıllarda küçükbaş hayvan sayımızda biraz artış var. Özellikle son 1-2 yıldır yüzde 30 civarında bir artışa doğru gidiyoruz. Fakat rakamımız şu anda 35 bin civarında. Bu 35 bin rakamını proje kapsamında 4 kat artırabileceğimizi değerlendiriyoruz. Köylerimizde bunu yapabilecek üreticilerimizin olduğunu görüyoruz. Ziyaret ettiğimiz köylerimizde birçok vatandaş bu konuyla ilgili bir finans bulunup bulunamayacağını sorduklarında bizler de bu projeden bahsetmeye başladık. Projeye desteklerinden dolayı Ziraat Bankasına teşekkür ediyoruz.”

“Devlet, Ziraat Bankası aracılığıyla bu imkanı Bayburt köylüsüne sunuyor”

AK Parti Bayburt Milletvekili Fetani Battal da projenin önemine dikkati çekerek, “Düşünün ki 100 bin lira para verilecek size, 100 koyun elde edeceksiniz. Sıfır faizle bu para size verilmiş olacak. İlk yıl hiçbir ödeme yapmayacaksınız. İkinci yıl kuzular piyasaya arz edilme imkanına kavuştuklarında 6 yıllık bir zaman diliminde de koyununuzu, kuzunuzu pazara sürerek borcunuzu ödeyeceksiniz. Bu çok büyük bir imkan. Bu imkanı her baba oğluna yapmaz ama devlet Ziraat Bankası aracılığıyla bu imkanı Bayburt köylüsüne sunuyor.” diye konuştu.

Battal, proje dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye teşekkür etti.

Ziraat Bankası Trabzon Bölge Müdürü Murat Alkan ise uygun şartları taşıyan yetiştiricilere Ziraat Bankasının faizsiz 150 bin liraya kadar yatırım kredisi kullandıracağını belirterek, proje hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Törene, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, İl Tarım ve Orman Müdürü Selami Ersen, Birlik, Oda başkanları ve siyasi parti temsilcileri ile çiftçiler katıldı.

 

YORUMLAR

  1. Bayburt Ahalisi dedi ki:

    Hele açıklamaya bakalım…
    Koyunu al, 1 yıl bak, sonra kuzulasın, kuzuları sat, borcunu öde….
    :)))
    Yıllardır devletin verdiği paralar zaten bu mantıkla heba ediliyor…

    KOYUNLARI AL, SÜTÜNÜ SAĞ, İŞLEME TESİSİNE GETİR, PEYNİR VE SÜTÜ PAZARA SUNULSUN KATMA DEĞER ÜRETİLSİN… KESECEĞİNİ DE KES…
    İNSAN SERMAYESİNİ KESER Mİ YAA… ??
    Hayvancılığı, besle büyüt kestir olarak anlayanlar oldukça daha hiç bir yere varamayız…

    ÖNCE ADAM AKILLI ET-SÜT İŞLEME TESİSİ KURACAKSIN,
    SONRA SÜTÜ BURAYA AKTARACAKSIN,
    BU TESİSİN ÜRÜNLERİNE PAZAR BULACAKSIN… BÖYLECE HEM KATMADEĞER ÜRETECEK HEM DE Millete kazandıracaksın…

    KONU BU KADAR BASİT …. kestirmek çözüm değil… yaşatmak çözüm….