Dolar 32,3282
Euro 35,0649
Altın 2.282,13
BİST 8.998,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 15°C
Az Bulutlu
Bayburt
15°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 18°C
Paz 18°C
Pts 19°C

Bayburt’ta Köy Muhtarlarını Bilgilendirme Toplantısı

Bayburt’ta Köy Muhtarlarını Bilgilendirme Toplantısı
10 Şubat 2017 22:25 | Son Güncellenme: 10 Şubat 2017 22:27
A+
A-

Bayburt il Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından köy muhtarlarına yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı. Bayburt Defterdarlığının da katıldığı toplantıda tarımla ilgili çalışmalar ve hazine arazilerinin satışı hakkında muhtarlara bilgi verildi.

Bayburt İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Ve Yetiştirildiği Şube Müdürü Kani Yavuz şap hastalığı ile ilgili mücadele çalışmaları hakkında bir sunum yaptı. 2017 yılında şap hastalığı ile ilgili bakanlık tarafından seferberlik başlatıldığını belirten Yavuz, sahada yürütülen aşılama çalışmalarına muhtarların destek olmasını, amaçlarının Bayburt’u şap hastalığından koruyarak ekonomik kayıpların ve zararların önüne geçmek olduğunu belirtti.

Bayburt Defterdarı Davut Karadağ ise köylerdeki hazine arazilerinin satışında 2016 yılında 480 parselin satıldığını belirtti.  Defterdar Davut Karadağ; “Köylerdeki hazine yerlerinin satışında muhtarlarımızın bilgisi dahilinde işlem yapmaktayız. Özellikle hazineye ait tescil harici yerlerde taleplerin toplu olarak yapılması işlemleri hızlandırmaktadır. Bu doğrultuda ahır projelerinden yararlanmak isteyen çiftçilerimizin taleplerini öncelikli olarak ele alıyoruz. Muhtarlarımızın köylerde ahır başvurusunda bulunan vatandaşlar için tescil harici hazineye ait yerlerden arsa taleplerini toplu bir şekilde bize iletmelerini bekliyoruz. Bu konuda gelen talepleri Tarım Müdürlüğü ile birlikte koordineli bir şekilde hızla karşılamaya çalışıyoruz.” dedi.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdulkadir Karabulut ise, 2017 yılının tarımda yapılacak projeler açısından yoğun geçeceğini belirterek şunları söyledi,

“Önümüzdeki önemli konulardan birisi şap hastalığı ile mücadeledir. Bakanlığımız bu sene ari bölgeleri genişlettiği için şap hastalığı ile mücadele ve aşılama çalışmaları daha önemli bir hale geldi. Bu konuda biz gerekli tüm hazırlığımızı planlamamızı yaptık. Ama paydaş olarak yetiştiricilerimize ve özellikle muhtarlarımıza da iş düşüyor. Gerekli duyarlılığı ve hassasiyeti göstermemiz lazım. Diğer yandan DOKAP ahır projelerinin 2017 yılı müracaatları başlamış olup Mart ayı sonuna kadar devam edecek. Geçen yıl rekor sayılacak proje sayısı çıkardık. Bu yılda bu konuda mevcut hayvancılık yapan ve yapmak isteyen çiftçilerimizi bize yönlendirin. Bu haftadan itibaren köy toplantılarına başlayacağız. Kurduğumuz bilgilendirme ekipleri geceleri köylerde toplantılar yaparak tüm destek, proje ve hibeleri anlatacaklar. Bizler sizin için varız. Köylümüz ve çiftçimiz için varız. Sizin için gece gündüz demeden elimizden ne geliyorsa yapacağız ” diye konuştu.

Ziraat Odası Başkanı Abuzer Yıldırımtepe ise, “Ahır projelerinde geçen yıl Defterdarlık Tarım Müdürlüğü ve Ziraat Odası olarak çok iyi bir işbirliği yapıldı. Vu vesi ile Bayburt’a büyük bir kaynak gelmiş oldu. Çiftçi kayıt dosya ücretlerinde 2017 yılında yapılan artışı Maliye Bakanı Naci Ağbal’a ilettiklerini belirterek, Bakan bey’in talimatı ile artışın kaldırıldığını söyledi. Bu vesile ile tüm Bayburt çiftçiler adına muhtarlarımızla beraber sayın bakana teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

Bayburt İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Metin Köse Konferans Salonunda yapılan toplantıya İl Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürü Abdulkadir Karabulut, Bayburt Defterdarı Davut Karadağ, Ziraat Odası Başkanı Abuzer Yıldırımtepe, Şube Müdürleri ve Köy Muhtarları katıldı.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.