Dolar 32,5108
Euro 34,9455
Altın 2.433,58
BİST 9.795,90
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 25°C
Hafif Yağmurlu
Bayburt
25°C
Hafif Yağmurlu
Cum 23°C
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 22°C

Koronavirüs vaka sayısı artıyor mu?

Koronavirüs vaka sayısı artıyor mu?
7 Şubat 2021 12:19 | Son Güncellenme: 7 Şubat 2021 12:21
A+
A-

Bayburt’ta son günlerde artış gösteren koronavirüs vaka sayıları endişe veriyor. Yaşanan vaka artışlarının önemli bir bölümünün il dışı kaynaklı olduğu, özellikle cenaze taziyeleri başta olmak üzere farklı nedenlerden dolayı gerçekleşen ziyaretlerden kaynaklandığı belirtiliyor.

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyelerinin açıklamasına göre Türkiye’de  Mutasyonlu virüs görülen il sayısının 23’e yükselmiş olması bütün illerde endişeyi iyice artırmış durumda. Bunların hangi iller olduğu ise açıklamış değil.

Bayburt’ta yaklaşık 15 gün önce vaka sayılarında görülen düşüş son bir hafta içerisinde yükselişe geçmiş olması endişe veriyor. Koronavirüs vakalarının görüldüğü ilk günden beri il genelinde 35 bin civarında test yapılanlar arasında 8504 pozitif vakaya rastlanmış ve 8151 kişi tedavi edilerek sağlığına kavuşmuş.

Günlük test sayılarında artış yaşanan Bayburt’ta, her gün 4 ile 8 arası pozitif vakaya rastlanıyor ve bu sayı günlük olarak değişkenlik gösteriyor. Koronavirüsten hayatını kaybedenlerin sayı ise 123’e ulaştı.

Bu güne kadar 171 kişinin yoğun bakım tedavisi gördüğü devlet hastanesinde son olarak 2 hasta yoğun bakımda tedavi görüyor. Entübe hasta ise şimdilik bulunmuyor.

Hastane dışı pozitif vaka takibi iki hafta öncesine göre ikiye katlanan kentte, her gün vaka sayılarındaki değişkenlik dikkat çekiyor.

Diğer taraftan hastane dışı takipler başta olmak üzere sağlık çalışanları koronavirüsle mücadele çalışmalarını fedakarca aralıksız bir şekilde devam ettiriyorlar.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.