Dolar 32,5093
Euro 34,9823
Altın 2.421,72
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 25°C
Hafif Yağmurlu
Bayburt
25°C
Hafif Yağmurlu
Cum 23°C
Cts 24°C
Paz 23°C
Pts 21°C

Kop Dağında “Zor Geçit Bayburt” Belgeselinin Fragmanı Yayınlandı

Kop Dağında “Zor Geçit Bayburt” Belgeselinin Fragmanı Yayınlandı
12 Ekim 2022 22:27 | Son Güncellenme: 12 Ekim 2022 23:03
A+
A-

Ankara Bayburt Kültür ve Yardımlaşma Derneğinin yapımcılığını üstlendiği ve geçtiğimiz yıl Bayburt’ta Aralık ayında bir hafta süren çekimler sonrasında başlatılan çalışmalarla tamamlanan Kop Dağında “Zor Geçit Bayburt” belgeselinin fragmanı yayınlandı.

Bayburt – Erzurum güzergahı  2400  rakımlı tepede yer alan Kop Dağı, Osmanlı’nın Birinci Dünya Savaşı yıllarında Çanakkale’den sonraki en önemli savaşlardan birisi olarak kabul ediliyor.

Bu belgeselin yapılmasında büyük emekleri olan Ankara Bayburt Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Adnan Bayram, çalışmaları tamamlana belgesel için şunları söyledi:

“1.Dünya Savaşı’nın en kritik noktalarından biri olan Erzurum – Bayburt hattındaki Rus işgaline karşı direnişi konu alan Zor Geçit Bayburt isimli belgeselimizin çalışmalarını tamamlamış bulunuyoruz. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca desteklenen, Ankara Bayburt Kültür ve Yardımlaşma Derneğimizin yapımcılığını üstlendiği bu eserin ortaya çıkmasında emeği geçen herkese en içten duygularımla teşekkür ederim. Önemli bir aksilik olmadığı takdirde belgeselin tamamını önce  Ankara’da daha sonra ise Bayburt’ta düzenleyeceğimiz bir gala gecesinde yayınlayacağız.

 

 

 

YORUMLAR

  1. M.Salih GÜVELİ dedi ki:

    ZOR GEÇİT BAYBURT çalışmasına emeği geçen herkese şükranlarımı ve saygılarımı sunarım.
    Her ne kadar geç kalınmış bir çalışma olsa da, zararrın neresinden dönerseniz kar dır misali isabetli bir çalışma olmuş.
    Bu sayfalarda daha öceden de ifade etmeye çalıştığım gibi 2.PLEVNE nin resmi çalışma takvimine programı içine alınması ve bu vesile ile hem Plevne kahramanı Gazi Osman Paşa genç nesillere tanıtılmış olacak, hem de Bayburt un KOP savunmasında kıt imkanlara rağmen göstermiş olduğu üstün başarı gençlere anlatılmış olacak.
    Öteden beri TÜRKİYE CUMHURİYETİ nin kurucu ilk neferleri 2. PLEVNE olan KOP SAVUNMASIDIR , yani BAYBURT tur diyorum.

  2. İsmail Güler dedi ki:

    Yapılan zülmün herkez tarafından lanetlenmesi gerekir…!