Dolar 32,5921
Euro 34,8652
Altın 2.502,81
BİST 9.684,43
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 22°C
Az Bulutlu
Bayburt
22°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 19°C
Pts 20°C
Sal 25°C

Konya’da İlk Kez Bayburt Programı Gerçekleştirildi

Konya’da İlk Kez Bayburt Programı Gerçekleştirildi
25 Şubat 2015 20:14
A+
A-

Konya’da Bayburt’un düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıl dönümü kutlaması Konya Selçuk Otelinde gerçekleştirildi.

Konya Selçuk Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik Bölümü Öğretim Üyelerinden Bayburtlu Prof.Dr.Hamdi Şükür Kılıç tarafından organize edilen kutlama töreni Bayburtlular tarafından büyük ilgi gördü. Üst düzey bürokratlar, akademisyenler, iş adamları, memur emeklileri ve vatandaşların katıldığı toplantıda açılış konuşması yapan Prof.Dr.Hamdi Şükür Kılıç, “ Böyle bir toplantıyı Konya’da bir ilk kez gerçekleştiriyoruz. Her yıl geliştirilecek olan etkinliklerle bu kutlamayı sürdürülebilir hale getirmeyi amaçlıyoruz. Bayburtluluk paydaşıyla bir araya gelmenin insanımıza maddi ve manevi güç katacağını, bu tür birlikteliklerin siyasi mülahazalarla bozulmaması için mümkün olduğunca siyasetten uzak bir sohbet ve muhabbet ortamının oluşturulmasına vesile olmaktadır. Birbirimizle kaynaşabileceğimiz, hepimizin aynı zevki aldığı, hepimizi mutlu eden ve hepimizin manevi duygularını tatmin edecek konuların ve sohbet tarzlarının benimsenmesi ve bu tür toplantıların sürekli gerçekleştirilmesi gerektiğine inandığımı vurgulamak isterim” ifadelerini kullandı.

Bayburt’un işgal yılları ve ortaya konan kahramanca bir mücadelenin tarihi boyutlarının anlatıldığı ve gösterilen sinevizyonlar ve sunumların yapıldığı gecenin sonunda, bir sonraki toplantı ve gelecek için dilek ve temennilerle program sona erdi.

Konya’da İlk Kez Bayburt Programı Gerçekleştirildi 2 Konya’da İlk Kez Bayburt Programı Gerçekleştirildi-1

YORUMLAR

  1. Hasan dedi ki:

    Bayburt’umuzun Düşman İşgalinden Kurtuluşunun yıl dönümünün Bayburt dışında Konya’da,
    Sayın Prof.Dr.Hamdi Şükür Bey’in öncülüğünde ilk kez kutlanması etkinliğini bir Bayburtlu olarak çok manidar buluyorum.
    Bu vesileyle kadim dostum Prof.Dr.Hamdi Şükür KILIÇ Bey’e ve emeği geçenlere saygı ve şükranlarımı arz ederim.

  2. tuncay yanık dedi ki:

    tebrikler sayın hocam inşallah devamı gelir kırıkkaleden selamlar