Dolar 32,3745
Euro 35,0121
Altın 2.324,37
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 15°C
Az Bulutlu
Bayburt
15°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 19°C
Paz 18°C
Pts 19°C

Kız Meslek Lisesi Yeni Mekanında…

Kız Meslek Lisesi Yeni Mekanında…
13 Kasım 2017 12:54 | Son Güncellenme: 13 Kasım 2017 14:19
A+
A-

Çoruh Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri yıllardır eğitim gördüğü okula veda ederek Kaleardı Mahallesi Erkek İmam Hatip Lisesinin yeni binasına taşındı.

Erkek İmam Hatip Lisesinin yeni eğitim kampüsüne çıkmasıyla birlikte başlayan süreçte, Çoruh Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri yeni binalarına taşınarak eğitime başlamış oldular.

Öğrencilerin bir bölümü taşımalı ve bir bölümünün ise pansiyonda yatılı olarak kaldığı okulda, büyük bir bölümü ise şehir merkezinde ikametlerini sürdürüyor.

Okul değişikliğiyle birlikte adres ve mekan değişikliği yaşayan öğrenci velileri ve öğrenciler bir çok sorun yaşadıkların dile getirdiler. Şehir merkezinde okurken okuldaki ihtiyaçlarını giderme konusunda hiçbir sorun yaşamadıkları belirten öğrenciler, şimdiki okullarında ise bu imkanlardan yoksun olduklarını  dile getirdiler.

Öğrenci velilerinden bir çoğu ise, yeni okulun şehir merkezinden çok uzakta olması nedeniyle öğrenci servisi sorunu yaşadıklarını söyleyerek, iki veya üç çocuğu olan bir aile için öğrenci servislerine para ödeme konusunda büyük sıkıntı yaşadıklarını ifade ederek, bazı öğrencilerin ise mecburen kilometrelerce yol yürümek mecburiyetinde kaldığını anlattılar. Mağduriyetlerinin giderilmesi için en azından Bayburt Belediyesinin bir servis aracıyla şehir merkezinde belirlenecek bir yerden öğrencileri okula taşımasını talep ettiler.

Okul değişikliğiyle birlikte adresi değişen Çoruh Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin yeni adresi ise şöyle; Şingah Mahallesi Çaykara Yolu Caddesi No: 140/A

 

YORUMLAR

  1. Atilla ULAŞ dedi ki:

    Öğrenci servisleri kendi hallerine bırakılmış okul idaresi biz karışmayız diyor. Milli Eğitim Müdürlüğünün hiç umurunda değil servisler tıka basa dolu kızımın okula gide bilmesi için üç adet araba değişmesi isteniyor. Bu çocukların mağduriyetini hiç gören yok okul aile birliği toplantısında, Milli eğitim Müdürlüğünde dile getirmediğimiz yer kalmadı şimdi buraya da yazıyoruz ama boşuna.

  2. seko dedi ki:

    Bütün kamu kurumları şehrin dışına taşınsın diyen irade, ne hikmetse belediye binasının şehrin göbeğinde kalmasına göz yumdu. madem belediye kız meslek binasının yerine çıkacak, o zaman velilerin taleplerini yani öğrenci servisini ücretsiz yerine getirmeli.. ayrıca Başbakanlık Genelgesi ile kamu kurum ve kuruluşlara engelli asansörü zorunluluğu getirildi. Belediye tarihi dokusu bulanan kız meslek lisesi binasında nasıl bir asansör hizmeti sunacak? mevcut belediye binası varken başka bir binaya taşınmak yapılan israfın açık göstergesi.. Sayın RTE beton, beton, beton diyor bizler hala betonlaşıyoruz. ha bre gereksiz binalar yapıyoruz..