Dolar 32,5692
Euro 34,8277
Altın 2.495,27
BİST 9.625,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 22°C
Az Bulutlu
Bayburt
22°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 19°C
Pts 20°C
Sal 24°C

Kavcıoğlu,Tarihe Işık Tutan Bayburt’u TBMM’de Anlattı

Kavcıoğlu,Tarihe Işık Tutan Bayburt’u TBMM’de Anlattı
21 Şubat 2018 20:01 | Son Güncellenme: 21 Şubat 2018 21:25
A+
A-

AK Parti Bayburt Milletvekili Doç. Dr. Şahap Kavcıoğlu, Bayburt’un düşman işgalinden kurutuluşunun 100. Yıl dönümü nedeniyle bir asır önce Bayburt’ta neler yaşandığını TBMM’de yaptığı konuşmada anlattı.

Kavcıoğlu şunları söyledi:

“Bayburt’un düşman işgalinden kurtuluşunun 100’üncü yılı vesilesiyle söz almış bulunmaktayım. Gazi Meclisi saygıyla selamlıyorum. Bu vatan için nice insanımız gözünü kırpmadan canını vermiştir. Analarının kınalı kuzuları vatan için şehit olmuştur. Bizimkisi nedir biliyor musunuz? Birinci Dünya Savaşı’nda Kop Dağlarında yazılan ve adı tarihe “İkinci Plevne” olarak giren destandır. Bizimkisi, Kafkasya cephesinde Osmanlı-Rus savaşının seyrini değiştirecek kadar önemli bir savunmadır. Bizimkisi, kınalayıp askere gönderdiği evlatlarını yitiren ancak canı gönülden “Vatan sağ olsun.” diyen analarımızın öyküsüdür. “Evlatlarını” derken, o dönemde sadece erkeklerimizin değil, kadınlarımızın da bu destanda önemli görevler aldığının altını çizmek isterim. Bu yıl Yukarı Kırzı köyümüzde İffet Kadınları Abidesi’nin açılışını yaptık. Bu, milletimizin cesaretini, kararlılığını, izzet ve iffetini temsil açısından çok önemlidir. Ermenici çetelerin tasallutundan kurtulmak adına kendilerini tandıra atarak can vermiş, şehit olmuşlardır. İslam’la yoğrulan  bu değerli topraklarda bu asil duruşu sergileyen kadın şehitlerimizi bir kez daha rahmetle yâd ediyorum” ifadelerini kullanan Kavcıoğlu’nun konuşmasının tamamını görüntülerde izleyebilirsiniz.

 

 

 

YORUMLAR

  1. anadolu yakası bayburt platf-ist. dedi ki:

    Bayburt m.vekillerine-akparti il bşk,lığına ve stk,açık mektup,selamlar sunarak,d.demiryolu projesi
    bayburttan geçmiyor diye basında yayımlandı,dolayısıyla,g.hane federasyonu kadar olamadık,
    kimse kusura bakmasın,eğer tren bayburttan geçmez ise yakında ilçe durumuna gelir,
    demiryolu olmayan yere kimse fabrika yapmaz,dolayısıyla”göç devam eder.hoşça kalınız.
    not:sn c.başakanı 3-4 yıl önce Bayburt mitinginde söz vermişti,ne bekliyorsunuz,bayburt yetkilileri?
    Allah aşkına uyanma zamanı gelmedimi???