Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 26°C
Az Bulutlu
Bayburt
26°C
Az Bulutlu
Pts 25°C
Sal 22°C
Çar 17°C
Per 14°C

İYİ Parti’den peş peşe gelen zamlara tepki açıklaması

İYİ Parti’den peş peşe gelen zamlara tepki açıklaması
18 Temmuz 2023 11:10
A+
A-

İYİ Parti 81 il örgütüyle birlikte yaptığı eş zamanlı basın açıklamasıyla zamlara tepki gösterdi.

İYİ Parti Bayburt İl Başkanı Yılmaz Kırıcı’nın yaptığı yazılı basın açıklaması şöyle:

“AKP iktidarının yanlış ekonomi programı ve politikaları sonrası millet olarak yeni bir zam dalgasıyla karşı karşıyayız.

Uzun yıllar boyunca uygulanan hatalı politikalar sonucunda, seçim sürecinde atılan sloganlarla, popülist vaatlere karşı rasyonel bir zeminin varlığından söz edebilmek mümkün değil. 

Bunun yerine, bütün faturayı dar gelirliye kesen, vatandaşın cebindeki son kuruşa da el atan bir yoksullaştırma politikasının sert bir şekilde uygulandığı görülmektedir.

Üstelik AKP iktidarı dar bir kesime bankacılık sistemi üzerinden kepçe ile rant dağıtırken, toplumun geniş kesimlerinden kaşıkla bu parayı toplamaktadır.

Sabundan, kitaptan, çocuk bezinden ek vergi alınıyor ancak servetten elde edilen kazançtan vergi alınmamaktadır.

Vatandaşa kemer sıkma tavsiye edilirken küçük, yandaş ve ranta dayanan bir kesimin zenginleşmesine hiçbir kemer sıkma politikası dayanmamaktadır.

AKP iktidarının bu ülkeye zamlardan ve yoksulluktan başka verecek hiçbir şeyi kalmamıştır. 

Bugün Türkiye’de adı konmamış bir IMF programı uygulanmaktadır. Yıllarca geçmiş iktidarları aynı konuda eleştiren AKP iktidarının, bugün IMF reçetelerini savunduğu, uyguladığı ve en adaletsiz vergi olan enflasyon vergisiyle milletin cebinde bir şey kalmayıncaya kadar bu düzeni sürdüreceği anlaşılmaktadır.

Memura ve emekliye yapılan cüzi zammın birkaç hafta içinde eriyip gitmesi bir yana, son olarak uygulanan akaryakıttaki ÖTV oranlarına yapılan zamla birlikte milletimiz derin bir yoksulluk çukuruna gömülmek istenmektedir.

İki ay önce, seçimin arifesinde 19.58 TL olan ABD Doları bugün 26.12 TL’ye gelmiştir. 

Yine iki ay önce, seçimlerin arifesinde benzinin litre fiyatı 21.14 TL’yken bugün litre fiyatı 35.90 TL olmuş ve iki ay içindeki artış oranı yüzde 70’i bulmuştur.  

Bu yağma düzeninin dünyada başka bir örneği yoktur.

Deli Dumrul iktidarı, vatandaşın gırtlağına çökmüş, garibanın kanını emmeye devam etmektedir.

Kendi vatandaşını ezen, yoksullaştıran fakat bir yandan da servet sahiplerinin servetlerini katlamasını sağlayan bu vurguncu düzene karşı mücadelemiz devam edecektir.

Hiç kimsenin kuşkusu olmasın, bütün kadrolarımızla birlikte milletimizin sesi olacağız.”

YORUMLAR

  1. Selçuk dedi ki:

    Kendi elleri ile seçtiler sonuçlarına katlanacaklar. Kimse ağlamasın hakettiğinizi yaşıyorsunuz.
    Bugünler daha iyi günler. Bu daha başlangıç. Nasıl k….k diyenler şimdi cevap versinler. Bu saatten sonra altta kalanın canı çıksın. Bu kadar zamdan sonra hâle sessiz kalan Akp seçmeni mutlumusunuz?

    1. dedemkorkut dedi ki:

      MALASEF DOĞRU BİR TAPMA SÖZ KONUSU BİR PARTİYE FUTBOL TAKIMI TUTAR GİBİ TUTUYORLAR BABALARI AYNI HATALARI YAPSA YÜZLERİNE VURURLAR AMA ELİN OĞLU OLDUMU KOLTUK SEVDASI OLUNCA BİR SIKINTI YOK NEDE OLSA BEYİN GİTMİŞ BAŞKA DİYARLAR A KİMSE AGLAMASIN 😀