Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 26°C
Az Bulutlu
Bayburt
26°C
Az Bulutlu
Pts 25°C
Sal 22°C
Çar 16°C
Per 14°C

İYİ Parti İl Başkanı Kırıcı: “İktidar milyonlarca emekliyi kaderine terk etmiştir”

İYİ Parti İl Başkanı Kırıcı: “İktidar milyonlarca emekliyi kaderine terk etmiştir”
23 Ağustos 2023 15:11
A+
A-

Bayburt İYİ Parti İl Başkanı Yılmaz Kırıcı, emeklilerin yaşadıkları ekonomik sorunlarını gündeme getirerek iktidarı eleştiren yazılı bir basın açıklaması yaptı.

İYİ Parti İl Başkanı Kırıcı açıklamasında şunları kaydetti:

“Ülkemizde her geçen gün derinleşen ekonomik çıkmazın orta yerinde kalan, emekli vatandaşlarımız adeta yok olma tehlikesiyle karşı karşıya bırakılmıştır.

Ancak iktidar bu gerçeği görmek yerine kendi hayal dünyasında yaşıyor gibi görünüyor. Üst üste gelen zamlar, emeklilerin cebindeki son kuruşlarını bile sömürür hale gelmiştir.

Ne yazık ki, bu açgözlü doymak bilmeyen siyasi politikaların sonucunda ev kiraları bile astronomik rakamlara ulaştı. Aylık 7500 TL gibi maaşa mahkûm edilen emekliler açlık sınırının altında yaşamaya terk edilmiştir.

Emekli vatandaşlarımız, hayatlarını sürdürebilmek için torunlarından bile kaçar hale geldiler. Çünkü iktidarın uyguladığı ekonomik politikalar, emeklileri torunlarına dahi sarılamayacak duruma getirmiştir. Temel ihtiyaçlarını karşılayamaz hale gelen bu insanlar, bir zamanlar hak ettikleri huzuru ve saygıyı bile bulamamanın acısını yaşıyorlar.

Görünen o ki, iktidarın emeklilere yönelik vaatleri sadece birer seçim malzemesi olarak kullanılmış olduğu ortaya çıkmıştır. Emekli vatandaşlarımızın yaşamlarını kolaylaştırmak yerine, daha da zor hale getiren bu iktidar, halkı aldatmanın ve halka yalan söylemenin en acımasız yüzünü gösteriyor.

Enerji faturaları, emeklilerin belini büken çok ağır bir yük haline gelmiştir. Elektrik ve doğalgaz zamlarıyla zor geçinen emekli vatandaşların cebindeki paraya dahi göz dikilmiştir. Soğuk kış günlerinde ısınabilmek, artık lüks haline gelmiştir. Bu da demek oluyor ki, emeklilerin soğuktan korunabilmesi için daha fazla fedakârlık yapması gerekiyor ve yine fedakârlık, geçinemeyen emekli ve bağkurunu ödeyemeyen esnafımızdan bekleniyor.

Diğer taraftan gıda maddelerindeki fiyatlardaki zalim artışlar da emeklilerin geçimini ve beslenmesini imkânsız hale getirmiştir. Bir zamanlar sofralarını süsleyen et ürünleri, artık ulaşılamaz bir hayal haline gelmiştir. Günümüzde 1 kilo kıyma en az 350 TL çıkmıştır. İçler acısı bir dayatmanın faturasını yine en ağır bir şekilde emekli vatandaşlarımız ödüyor.

Emekli vatandaşlarımızın gelecek kaygısı ve bitmeyen sıkıntıları ise mevcut iktidarın umurunda bile değil. Torunlarının gözlerindeki ışıltıyı göremeyen emekliler, yarınlara dair umutlarını kaybetmiş bireyler olarak hayatlarını sürdürmek zorunda bırakılmışlardır. İktidar her zaman ki gibi bu insanların yaşamlarını sadece ekonomik sıkıntılarla değil, aynı zamanda manevi olarak da sömürmeye devam ediyor.

Her gün gelen zamlar, yetersiz maaşlar ve uçuk kira fiyatları, emeklilerin yaşam standartlarını adeta yerle bir etmiş durumda. İktidarın verdiği sözlerin birer boş vaatten öteye gitmediği acı bir gerçek olarak karşımızda duruyor. Emekli vatandaşlarımızın hak ettiği yaşam koşullarını elde edebilmesi için adil ve ciddi politikaların hayata geçirilmesi, uygulanan fiyat istikrasızlığının ivedilikle düzeltilmesi gerekiyor.

Emeklilerin insanca yaşayabilecekleri politikaların ivedilikle hayata geçirilmesi kaçınılmaz hale gelmiştir. Bu politikaların oluşturulması, sadece iktidarın değil, toplumun tüm kesimlerinin sorumluluğudur. Unutmamalıyız ki, bugün onların yaşadığı bu zorluklara duyarsız kalacak olursak yarın aynı sıkıntıları bizlerde yaşarız.

İktidar milyonlarca emeklinin ahını almaktan biran önce vazgeçmeli ve emeklilerin insan onuruna yakışır bir şekilde kalan ömürlerini geçirmeleri için maaşlarında gereken iyileştirmeyi biran önce yapmalıdır.

YORUMLAR

  1. ÖZEL HAREKAT dedi ki:

    KENDİNİZİ BOŞUNA YORMAYIN AZ BİR ZAMAN KALDI ÖNÜMÜZDE SEÇİM VAR ADAM GİBİ MUHALEFET YAPIN SEÇİMİ KAZANIN.YOKSA BÖYLE MASA BAŞINDA AÇIKLAMA YAPMAKLA BU İŞ OLMAZ.TÜRKİYE DE AÇIK SEÇİK MUHALEFET SORUNU VAR ÖNCE O SORUNU ÇÖZÜN VESSELAM

  2. Garip dedi ki:

    Sizin gibi muhalefet olursa sonuç böyle olur lider dedğiniz hanımefendiyi değiştirin ruh hali bozulmuş masaya oturup kalkıyor meydanlarda bağırıyor süpürgeyi eline alıyor kongrelerde sertleşiyor tv programlarında huy değişiyor vs vs vs onunla olmaz anlayın artık

  3. Emre ekol dedi ki:

    %82 oyla vatanı kurtardığını sanan Bayburtluların içinde emekli amcalara selam olsun

    Geç barın başına Bayburtlu tey tey tey