Dolar 32,5094
Euro 34,9413
Altın 2.435,07
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 25°C
Hafif Yağmurlu
Bayburt
25°C
Hafif Yağmurlu
Cum 23°C
Cts 25°C
Paz 24°C
Pts 23°C

İYİ Parti Bayburt Merkez İlçe Başkanlığına Ergül yeniden seçildi

İYİ Parti Bayburt Merkez İlçe Başkanlığına Ergül yeniden seçildi
19 Kasım 2022 19:01 | Son Güncellenme: 19 Kasım 2022 19:02
A+
A-

İYİ Parti Bayburt Merkez İlçe Başkanlığının 3. Olağan Genel Kurul Kongresinde tek aday olarak seçime giren mevcut başkan Yusuf Ergül yenide başkanlığa seçildi.

Divan Başkanlığını İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Dr. Arslan Kabukçuoğlu’nun yaptığı kongrede divan üyelerinde, 25. Dönem Bayburt Milletvekili Dr. Karabey Kadri Karaoğlu, İYİ Parti Bayburt Kurucu İl Başkanı Süleyman Burç, İYİ Parti Bayburt İl Başkanı Yılmaz Kırıcı görev aldı.  

Kongrede İYİ Partiye katılımda gerçekleşti. AK Parti eski Belediye Meclis Üyesi Haşim Çikot’a Eskişehir Milletvekili Dr. Arslan Kabukçuoğlu parti rozeti taktı.  

Kongreye Cumhuriyet Halk Partisi Bayburt İl Başkanı Adil Uzunhan, Deva Partisi Bayburt İl Başkanı Av. Can Kurban Aslan, Gelecek Partisi Bayburt İl Başkanı Nazir Güler, Saadet Partisi Bayburt İl Başkanı Abdulmecit Bekmezci, İYİ Parti Kadın Kolları yönetiicileri ve partililer katıldı.

İYİ Parti Bayburt kurucu Başkanı Süleyman Burç, 25. Dönem Bayburt Milletvekili Dr. Karabey Kadri Karaoğlu ve İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Dr. Arslan Kabukçuoğlu yaptıkları konuşmalarda AK Parti iktidarı eleştiren konuşmalar yaptılar.

Tek aday olarak seçime giren ve 282 delegenin oyunu alan Yusuf Ergül’ün yönetim kuruluda şu isimler yer alıyor:

Suat Hoso, Mahmut Türkoğlu, Serkan Köse, İbrahim Heme, Muttalip Gürbüz, Ali Seven, Adem Can, Mithat Mazı, H. Serhat Boran, Ali Topal, Barış Çelebi, Emirhan Kurt, Azem Kelleci, Çetin Şıvga ve Lütfü Dağıstanlı.

Seçimde güven tazeleyen Yusuf Ergül yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Partimizin kuruluş aşamalarında yaşadığımız sıkıntıları, önümüze getirilen dayatmaları, iktidar eliyle gerçekleştirilen operasyonları, kirli medya aracılığı ile atılan iftiraları hatırlayıp, bugün geldiğimiz noktayı görünce bu davayı yalnız bırakmayıp bizlere omuz veren siz cesur yürekli insanlara teşekkürü bir borç biliyorum.

Atılan iftiraları bir bir çürüttük, çekilen operasyonları tek tek yok ettik, etrafımıza örülmek istenen sarmalı güç birliği ile yıktık, önümüze çıkan tüm engelleri sizden aldığımız güç ve genel başkanımız Sayın Meral Akşenir’in o çelikten iradesi ile bertaraf ederek yolumuza devam ettik.

Bugün gelinen noktada kurumsal kimliğini tamamlanmış, iktidar kadroları hazır, üye sayısında rekorlar kıran, ülke siyasetinde iktidara aday bir siyasi parti olarak karşınızdayız.

Karanlıklardan ve oyunlardan çıkıp ülkemizin yarınlarına ışık tutabilen, milletimize umut olan bir enerji kaynağı haline geldik.

Ülke genelinde milletimize umut olan partimize yerelde de gün geçtikçe teveccüh artmaktadır. Üye sayımız katlanarak artıyor. Halkımız çözüm merci olarak gördüğü partimizi ziyaret ederek sorunlarını paylaşmakta ve ümidin iyi parti olduğunu bizlere aktarmaktadır. Halkımızdan aldığımız bu güçle mücadelemize artan bir azimle devam edeceğiz. 

Şehrimizde göç artarak devam eden, durdurulamayan bir kriz olarak önümüzde durmaktadır. Genç nüfusumuz ekonomik gerekçelerden dolayı yurtdışına gitmekte, köylerimiz de nüfus azalmaya devam etmekte, şehrimizde yaşanan adaletsiz atamalar ve akraba kadroları idealist gençlerimizi de duygusal olarak kentimizden koparmaktadır.

Kendi yandaşlarını amir ve müdür yapmak ile meşgul olan iktidar temsilcileri maalesef şehrimize yeterli zamanı ayıramamaktadır. mesailerini hizmet ile geçirmeleri gereken yöneticiler atama, tayin, torpil ve gelecek seçimlerdeki adaylıkları ile meşguller…

Siyaset samimiyet, cesaret ve fedakârlık isteyen bir alandır. bu meziyetleri yerine getirirseniz halka hizmetkâr olursunuz. iktidar bizim nazarımızda samimiyetini de cesaretini de kaybetmiştir.

Kendi kaybettikleri yetmezmiş gibi şehrimizde gün geçtikçe eksiklerin, yanlış tercihlerin ve yapılamayan yatırımların şehri haline dönüşmektedir.

Kamu kurumlarında mesai saatlerine riayet edilmediğinden ve donanımlı personel eksikliğinden dolayı halkımız genel olarak hizmet alamamaktadır. Bayburt devlet hastanesi artık donanımlı bir sağlık ocağını bile aratır hale geldi. İnsanımız randevu almak için dahi siyasetin kapısını gözler oldu. insanların sağlık haklarını bile tesis edemeyen bir iktidarın artık toplumumuza vereceği hiç bir şey kalmamıştır. Ahbap çavuş ilişkisi ile yönetilen hastanemizden halkımızın tamamı şikayetçidir. Bu kadar insanın ahı’nı alan siyaset kurumu ise maalesef tüm meselelerde olduğu gibi bu meselede de çözümsüz ve sessiz kalmaktadır.

Yıllar önce işkur tuzağı ile köylerden getirilen nüfusumuz bugün şehir merkezinde üretimden uzak, istihdam edilememiş, umutsuzluk halinde bekleyen büyük bir sayıya ulaşmıştır.

Üniversite öğrencilerimiz ulaşım da yaşadıkları sıkıntılardan dolayı artık merkeze inmemekte ve esnafımıza bir katkı sunmamaktadır.

İşsiz nüfusun yoğun olduğu, yabancı kamu personelinin çevre illeri tercih ettiği, köylünün borç batağında olduğu, öğrencisini çarşı’ya getiremeyen bir sistemin neticesinde maalesef esnafımız da çok ağır bedeller ödemektedir. Her geçen gün bir işyerinin kapandığı veya devredildiği haberi ile güne başlamaktan yorulduk usandık. kredi çıkararak, esnafı faiz batağına sürükleyerek kalıcı ve sürdürülebilir sonuçlar almak mümkün değildir.

Şehrin her bölgesinde ki hemşerilerimizin sıkıntıları var. ve bu sıkıntılar gün geçtikçe artarak devam etmektedir. Artık iktidar temsilcilerinin hiç bir mesele de aksiyon alamadıklarını tüm halkımız görmektedir.

Bu kadar birikmiş sorun ve bir türlü gelmeyen yatırımların üstesinde gelecek olan irade, adaletin tesisi, liyakatin öncelenmesi, çalışma azmi ve fedakarlıktır. Bu ilkeleri parti programına dahil eden iyi partimizin iktidarın da, paylaşımın eşit yapıldığı, kamu kaynaklarının yandaş ellerden alınarak halka rezerve edildiği, tüm paydaşlarının geleceğe umutla bakacağı bir Türkiye’nin inşası bizim kadrolarımızın elindedir. Buna olan inancımızdan dolayı iki dönemdir devam ettiğim merkez ilçe başkanlığı görevine üyelerimizin tevvecühü ile yeniden adayım.

Yokluğu, zor zamanları, karanlık günleri birlikte aştık, artık hizmet vaktinin geldiğini büyük bir mutluluk ve heyecanla görüyoruz. Bu kongremizin iktidara açılan son pencere olduğuna olan inancımız tamdır.

Bizlere desteklerini hiç bir zaman esirgemeyen başta Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener hanımefendiye, teşkilat eski başkanımız Koray Aydın beyefendiye, il başkanımız sayın Yılmaz Kırıcı beyefendiye ve siz fedakar iyi parti ailesinin cesur yüreklerine teşekkür ediyorum.

Bir sonraki kongremizde başbakanımız Sayın Meral Akşener’i ağırlamak temennisi ile kongremizin hayırlara vesile olmasını temenni ediyor. Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum.”

Konuşmaların ardından seçimlere geçilen kongrede 282 delegenin oyunu alan Yusuf Ergül yeniden başkalığa seçilmiş oldu.

Not: Konuşmaların tamamını görüntülerde izleyebilirsiniz.

 

 

 

YORUMLAR

  1. Kenan dedi ki:

    Ak partiden geçişler başlamış.. başkanım hayırlı olsun olsun da, yönetimin işe yaramaz bazılarını hiç tanımmiruk belli ki elesine yazmışsan bu adamları bir dönem daha boş.

  2. Üsame Durmuş dedi ki:

    EN BÜYÜK SORUNA NOKTA ATIŞI SÖZLER: ‘Kamu kurumlarında mesai saatlerine riayet edilmediğinden ve donanımlı personel eksikliğinden dolayı halkımız genel olarak hizmet alamamaktadır.
    Bayburt devlet hastanesi artık donanımlı bir sağlık ocağını bile aratır hale geldi’.
    Geleni sevket gideni sevket.Yazıklar olsun miiletin halini görmeyip Cumhuriyet caddesinde kibirli kibirli dolananlara.
    Yazıklar olsun Bayburtlu doktor olup,telefondaki vatandaşa ilaç yazan,yanına gidene ilaç yazmayan sonradan görme tilkilere.

    1. bayburthastanesi dedi ki:

      hastaneye girince sola bakıyorsun torpil saga bakıyorsun her yer torpil vasıf sız adamları tıkmıslas hiç hakkı ile giren yok neredeyse sonra ülke gelişmiyor daha neler varda yazacagım kelimeler kifayetsiz kalıyor.

    2. Muharrem dedi ki:

      İyi partili biri değilim daha doğrusu ile siyaset ile çok ilgilenmiyorum. Son 1 yılda artık nereye gidersem iyi partiyi konuşuyorlar sanki bu sefer iyi parti bayburttu aldı gibime geliyor. Kadri bey adaymış hiç kötü bir yorum duymadım şimdiye kadar. Akp ve mhp bayburtta bitmiş anladığım kadarı ile. Hayırlı olsun umarım artık refah seviyemiz artar bu şehirde.

  3. Numan Erengil dedi ki:

    HAYIRLI UĞURLU OLSUN, BAŞARILAR DİLERİM.