Dolar 32,3319
Euro 35,1199
Altın 2.301,65
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 15°C
Az Bulutlu
Bayburt
15°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 18°C
Paz 18°C
Pts 19°C

İyi Parti Bayburt İl Teşkilatından İlk Açıklama

İyi Parti Bayburt İl Teşkilatından İlk Açıklama
7 Ocak 2018 15:23
A+
A-

İyi Parti Bayburt Kurucu İl Başkanı Süleyman Burç, parti binasında yaptığı basın açıklamasında parti olarak nasıl bir Türkiye hedeflediklerini ayrıca ilke ve amaçlarını açıkladı.

Kendisine yöneltilen bazı sorulara da cevap veren İyi Parti Bayburt Kurucu İl Başkanı Süleyman Burç’un yaptığı basın açıklaması şöyle: 

“Değerli basın mensupları Bayburtlu hemşehrilerim İyi Parti Bayburt İl İlçe Teşkilatlarının kuruluşunun, Bayburt’umuza ve ülkemize hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ederim. Hayırlı uğurlu olsun.

İyi Bir Türkiye İçin

İyi bir Türkiye için yola çıkıyoruz. İyi insanları insanlık tarihine armağan etmiş bir milletiz. Hoca Ahmet Yesevi, Mevlana, Hacı Bektaş-ı Veli, Yunus Emre bu milletin iyi insanları arasından yetişti. Onlar iyiliği ,iyi insan olmayı öğütlediler. İyiliğin peşinden koştular. İyi insanlar bu toprakları onurlandırdıktan sonra bu topraklardan o büyük Osmanlı devleti doğdu. Bu devlet büyüdü üç kıtaya hakim oldu o insanların torunlarıyla ,Sarı Saltuklarla… gittiği yerlere sevgi kültürünü götürdü. “ Yaratılanı severim, yaratandan ötürü1 diyerek.

Bizler bu inançla yola çıkıyoruz. İyi insanların iyi bir Türkiye için gelecek ve “TÜRKİYE İYİ OLACAK” Gençlerimize iş, kadınlarımıza yaşam hakkı ve eşitlik. Yaşlılarımıza huzur, güven ve bakım imkanı. Çocuklarımıza neşe, mutluluk ve sağlık. Milletimize birlik ve beraberlik getirmek için yola çıkıyoruz. Zor dönemde ve zor şartlarda yola çıktığımızın farkındayız. Milletimize inanıyor ve güveniyoruz. Seksen milyonuz. Büyük bir milletiz. Büyük bir ekonomiyiz. Çalışıyoruz ve üretiyoruz. Paylaşmıyoruz. Hakça paylaşacağız. Birlikte başaracağız. Adil olacağız. Adaleti sağlayacağız. Mazlumun, haklının yanında, zalimin karşısında olacağız. Farklılıklarımızı değil, ortak yanlarımızı öne çıkaracağız. Farklılıklarımızı göreceğiz.

Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener’in dediği gibi “Aynı yer sofrasında, aynı tastan birlikte kaşık sallayan, aynı türkülerle oynayan, eğlenen, evlenen. Aynı acıları paylaşan, aynı yemeği bölüşen. Aynı türkülerle ağlayan biz değil miyiz ? İyi bir Türkiye için varız. İyi bir Türkiye için buradayız. İyi bir Türkiye için yanınızdayız. İyi bir Türkiye için yola çıkıyoruz”

İlkelerimiz

Türk milletine güveni esas almak.

Açık, dürüst ve hesap verebilir olmak.

Çoğulcu, katılımcı, kapsayıcı pozitif siyaset yapmak.

Somut hedeflere sahip olmak ve odaklanmak.

Çözüm üretmek ve çalışkan olmak.

Eleştiriye açık ve özgür düşünceli.

Siyaseti değerler üzerinden üretmek ve yapmak.

Milliyetçiliği kültürel ve ekonomik alanlara taşımak.

Farklılıklara saygılı olmak.

Milli menfaatlerimizi her alanda ön planda tutmak.

Amacımız

Cumhuriyetin kuruluş felsefesini, değerlerini ve üniter yapıyı korumak.

Çağdaş medeniyeti yakalamak.

Parlamenter sistemi yaşatmak

Denge ve kontrol ilkesi üzerine kurulu kuvvetler ayrılığını kurmak.

Fırsat eşitliği sağlamak

Mülkiyet hakkını korumak

İnançlara saygı ve ifade özgürlüğünü sağlamak.

Bağımsız, tarafsız ve adil yargıya kavuşmak.

Yolsuzlukla tam ve etkin mücadele etmek.

Bu amaç ve hedeflerle yola çıktık. Allah Türk Milletinin birlik ve beraberliğini daim kılsın.”

Süleyman Burç’un yaptığı açıklama sonrası kendisine yöneltilen bazı sorulara da verdiği cevapların tamamını görüntülerde izleyebilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=HmdMk6a976Q

 

YORUMLAR

  1. HAYAT dedi ki:

    Türkiyede siyaset yapmak için birilerinden izin almak yada birilerinin himayesine girmekmi gerekiyor….herkes istediği yerde siyaset yapabilir…isteyen herkes gidip bir partiye üye olabilir..insanları giyim kuşamları nedeniyle yargılamaya hakkınız yok..kişileri sevip sevmemeniz sadece sizi ilgilendirir..ama sevenlerine dil uzatmaya .karalamaya hakkın olamaz…sevmiyorsan sana kimse zorla oyunu bu partiye at demiyor…bu her parti için geçerli… ülkede herkesin ak partiye oy verme mecburiyeti varmı. yada chp ye yada mhp ye herkes oy verecek diye bir dayatma olabilirmi….. olamaz….herkes özgür ve hür iradesi ile kimseye zarar vermeden..kimseyi incitmeden yasaların izin verdiği şartlar içinde siyaset yapma hakkına sahiptir…..yok bunlar nal toplar gibi edep dışı …kişileri rencide edecek söylemleri yazmanın yorum yapmanın hakkına sahip değil….uslubumuza dikkat edelim…ülke için kurulmuş…mhp nin genel başkanının politikalarını beğenmeyenlerinin kurduğu bir partiye oy verirsin vermezsin keyfine kalmış…Ama bilmeden .araştırmadan.sorgulamadan herşeyi bilirim havalarıyla edepsizlik yapma…o nalları sanamı toplatırlar.. senmi toplarsın orasını ALLAH bilir. maliye bakanından bahsediyorsun…. kim olacak akp iktidarı döneminde merkez bankası başkanlığı yapan DURMUŞ YILMAZ …aynı zamanda 7 Haziran genel seçimlerinde mhp den uşak milletvekili seçilmiştir.şu anda iyi parti genel başkan yardımcısıdır…devletin maliyesini senin gibilerine teslim edecek hali yok…..senin bunları kafan basmayacağı için …anlama kabiliyetin az olduğu niçin özellikle adı ve soyadı ve ünvanı ile yazayım dedim ..belki anlarsın…..

  2. Muhsin dedi ki:

    Adından başka neyi iyi bu partinin. Cumhurbaşkanı olacağım diyor ama başkanlığa aday olma şartları bile tutmuyor. Bi kadrosuna bakın bakalım Koskoca Türkiye Cumhuriyet Devletini yönetecek kabiliyet ve ehliyette hangi kalitede yetişmiş ekibi var. Mesela Devletin maliyesini kime teslim edecek vs. vs.

    Bunlar olsa olsa ancak “Nal Toplarlar”

  3. Hayri dedi ki:

    Hasan Bey, degil ailecek, tüm akrabalarinizla da oy verseniz, Bayburt`ta ve Türkiye`de, etkili olma sansiniz yok, olamaz yani.Yoruldugunuzla kalirsiniz.

  4. hasan dedi ki:

    destekliyoruz meral akşeneri ailecek 7 oyumuz var hepsini vereceğiz