Dolar 32,3767
Euro 34,9830
Altın 2.326,16
BİST 9.075,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 16°C
Az Bulutlu
Bayburt
16°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 19°C
Pts 19°C
Sal 21°C

İstanbul AKM’de Uluslararası Dede Korkut Sempozyumu

İstanbul AKM’de Uluslararası  Dede Korkut Sempozyumu
10 Kasım 2022 10:18 | Son Güncellenme: 10 Kasım 2022 16:39
A+
A-

Bayburt Üniversitesi’nin Bayburt Kültür ve Yardımlaşma Derneği ve Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığıyla ortak düzenlediği “Uluslararası  Dede Korkut Sempozyumu”, Taksim Meydanının sembol yapısı Atatürk Kültür Merkezinde yoğun bir katılımla tamamlandı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda, Rektör Prof. Dr. Mutlu Türkmen’in de aralarında bulunduğu paydaşlar ve protokol temsilcileri tarafından açılış ve selamlama konuşmaları yapıldı.

Rektör Türkmen konuşmasında, Dede Korkut’un bütün Türk Dünyasının ortak değeri olduğuna ve Türk kültürünün en önemli koruyucusu ve aktarıcı olduğuna dikkati çekti. Programda emeği geçenlere teşekkür eden Rektör Türkmen, Bayburt Üniversitesi olarak Türk kültürünün sembol isimlerinden olan Dede Korkut için çok önemli çalışmalara imza attıklarını ve çalışmalarının artarak devam edeceğini sözlerine ekledi. Dede Korkut’un UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miraslar temsili listesine eklenmesinin büyük bir fırsat olduğuna vurgu yapan Rektör Türkmen, hikâye anlatıcılığı geleneğinin kurucuları arasında yer alan Dede Korkut’un dijital çağın hikâye anlatıcılarına emsal olmasını hedeflediklerini dile getirdi.

Sempozyum oturumları Prof. Dr. Ruhi Ersoy’un “Dede Korkut Hikayelerinde Değerler Sistemi ve Devlet Şuuru”  adlı sunuşuyla başladı. Akabinde “Özüm, Sözüm Dede Korkut” temalı yarışmada dereceye girenlere ödülleri takdim edildi ve kopuz eşliğinde destan dinletisi misafirlere adeta bir toy havası yaşattı. Dört oturumda gerçekleşen sempozyuma yurtiçinden ve yurtdışından alanında uzman konuklar katıldı. Ortak payda olan Dede Korkut külliyatına farklı yaklaşımlarla yapılan çalışmaların sunulduğu sempozyum ilgiyle takip edildi.

Programa Rektör Türkmen ile beraber Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı İsmail Faruk Aksu, Bayburt Valisi Cüneyt Epcim, Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, UNESCO Türkiye Temsilcisi Prof. Dr. Öcal Oğuz, Atatürk Kültür Merkezi Başkanı Dr. Zeki Eraslan, Bayburt Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Hicabi Durmuş ve davetliler katıldı. 

 

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

  1. GÜRSEL KARAPINAR dedi ki:

    Sempozyum hayırlı olsun. Eski kültür bakanımız , Namık Kemal ZEYBEK’ beyin katılmayışını eksiklik görüyorum.. Davet edilmemişse daha da yanlış buluyorum. selamlar..