Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 22°C
Az Bulutlu
Bayburt
22°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 19°C
Pts 19°C
Sal 24°C

Bayburt’ta İŞKUR aracılığıyla okullara 120 temizlik görevlisi alınacak

Bayburt’ta İŞKUR aracılığıyla okullara 120 temizlik görevlisi alınacak
9 Eylül 2021 16:42 | Son Güncellenme: 9 Eylül 2021 16:46
A+
A-

Bayburt Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında TYP kapsamında düzenlenecek olan “Okulların Temizliği” Projesi Başvuruları başlıyor.

Bayburt İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı;  Bayburt Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü Toplum Yararına Program kapsamında Okulların Temizliği için 9 aylık süreyle 120 kişi işe alacak. Proje başvuruları 09-13 Eylül 2021 tarihleri arasında Alo 170 ya da www.iskur.gov.tr adresinden yapılacaktır.  Bu kapsamda alınacak işçiler son iki yılda olduğu gibi bu senede Sosyal Yardımlaşma Vakıflarınca yapılacak gelir testinde, aynı hanede ikamet edenlerden kişi başına geliri 650 TL ve daha az olanlardan ve geçen sene aynı projelerde 5 ayın üzerinde çalışmamış olanlardan mevzuattaki diğer şartları da sağlayanlar arasından asil ve yedek katılımcıların tamamı noter kurasıyla belirlenecek. Böylece torpil iddialarının önüne geçilmiş ve tamamıyla şeffaf bir seçim yapılmış olacaktır.

Bu kapsamda İŞKUR İl Müdürlüğünce insanları bilinçlendirmek adına sık sorulan sorular da aşağıdaki şekilde hazırlandı.

Merak edilen sorular ve cevaplar :

Soru – Başvuruyu nasıl yapacağım, herhangi bir belge gerekli mi?

Cevap – Başvurular Alo 170 ya da İŞKUR un internet sitesinden (www.iskur.gov.tr) yapılmakta olup, İŞKUR İl Müdürlüklerinden başvuru alınmamaktadır. Kuruma kayıt ve başvurularda beyan esas olup, kişilerin beyan edilen durumlar daha sonradan incelenmekte olup, durumuna aykırı beyanda bulunanlardan, proje bitmiş olsa dahi ödenen tüm ücretler yasal faiziyle geri alınmaktadır.

Cevap – İlgili yönetmelik gereği 18 yaşını tamamlamış olan kişiler başvurabilir. Ayrıca erkeklerde Engelli, Eski hükümlü ve 35 yaşını tamamlamış olanlar başvuruda önceliklidir.

Soru – Geçen sene aynı projede çalışanlar bu sene de çalışabilir mi?

Cevap – Geçen sene aynı projelerde 150 gün ve üzeri çalışanlar bu sene çalışamayacaktır.

Soru – Katılımcı Seçimleri nasıl olacak?

Cevap – SYD vakıflarınca yapılacak gelir testinde aynı hanede ikamet edenlerden kişi başına geliri 650 TL ve altı olan kişilerden, mevzuattaki diğer şartları da sağlamak koşuluyla noter kurasıyla belirlenecektir.

Soru – Asilde çıkanlardan başlamayan olursa yedekler nasıl alınacak?

Cevap – Noter tarafından asiller çekildikten sonra, yine noter kurası ve 1 den başlamak koşuluyla yeterli sayıda yedek belirlenecektir. Asillerden gelmeyen olursa Noterce çekilen kurada 1. Yedekten başlamak üzere sırasıyla yedekler Kurumca çağrılarak başlatılacaktır.

Soru – Öğrenciler bu projede çalışabilir mi?

Cevap – Açık öğretim öğrencileri hariç öğrenciler bu projede çalışamazlar.

Soru – Aynı hane ikamet edenlerden birden fazla kişi bu projede çalışabilir mi?

Cevap – Aynı hanede ikamet edenlerden şartları uyanların tamamı projeye başvurabilir, ancak noter kurasından çıksa dahi o haneden ancak 1 kişi bu projede çalışabilir.

Soru – Başka bir işte çalışırken projeye başvurabilir mi?

Cevap – Projeye başvurabilmek için başvuru tarihinden itibaren geriye dönük en az 1 ay süre ile işsiz olmak gerekmektedir.

Soru – İlçede ikamet eden kişi ilin ya da başka ilçenin projesine başvurabilir mi?

Cevap – İl geneli açılan projeler hariç, herkes kendi ikamet ettiği ilçenin projesine başvurabilir.

Soru – Emekli ya da malül aylığı alanlar projeye başvurabilir mi?

Cevap – Emekli olanlar ya da malül aylığı alanlar bu projeye başvuramaz.

 

 

YORUMLAR

  1. Hakan dedi ki:

    Sayın devlet büyüklerim lütfen ne olur size yalvarıyorum aylardır bekliyorum istihdam ve geçim sıkıntısı yaşıyorum lisans mezunuyum ne olur yalvarıyorum duyun sesimizi ptt memur alımı yaparmısınız

  2. bayburt 69 dedi ki:

    Keyfci işci almasınlarda çalışacak aldığı parayı hak edecek kişileri alsınlar…

    Adam işkur dan işe girdiğin de bir havalara giriyor… müdürden farkı yokkk…

    Bu corana zamanı gerçekten işini yapacak insanlar işe girmelii…..