Dolar 32,3252
Euro 35,0770
Altın 2.299,48
BİST 8.986,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 16°C
Az Bulutlu
Bayburt
16°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 18°C
Paz 18°C
Pts 19°C

İlk Tepki Ankara Bayburt Derneğinden Geldi

İlk Tepki Ankara Bayburt Derneğinden Geldi
29 Kasım 2018 10:54 | Son Güncellenme: 29 Kasım 2018 20:01
A+
A-

Ankara Bayburt Kültür ve Yardımlaşma Derneğinden Bayburt’ta sosyal medyaya yansıyan Atatürk Heykeliyle ilgili yazılı bir açıklama yapıldı.

Ankara Bayburt Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Adnan Bayram yaptığı yazılı basın açıklamasında şunları söyledi:

“Sosyal medyada dolaşan çirkin bir olayı yaşamaktayız.  Şöyle ki; Atatürk Heykeli otopark inşaatı yapılırken atık deposuna atıldığı resim edilmiş vaziyette. Bu durumdan yetkililerimizin haberi yoktur. Bu durum gerçek ise derhal bu heykelin korumaya alınarak şehrimizin merkezine yerleştirilerek yapılan saygısızlığa son verilmesi, aksi takdirde daha ağır ithamlara maruz kalacaklardır. Ankara Bayburt Kültür ve Yardımlaşma Derneği yönetim kurulu başkanı olarak hoşgörü ile bu yanlışın önüne geçilmesini ve yetkililerimizin derhal gereğini yapmaları bizleri mutlu edecektir.”

Bayburt Belediyesinden açıklama yapıldı 

Sosyal medyada bir anda gündeme oturan bu görüntüler sonrası Bayburt Belediyesi’nden “Atatürk Heykeli” açıklaması yapıldı.

Konuyla ilgili Bayburt Belediyesi’nden yapılan açıklamada “Sosyal medyada dolaşan bu fotoğraflar olumsuz algı oluşturulmak adına saptırılarak yayınlanmıştır. Gerçekle herhangi bir alakası yoktur” denildi.

Bayburt Belediyesi’nden yapılan açıklama şöyle:

“Belediyemiz tarafından Bayburt’umuza hem otopark hemde bir Saray Bahçesi projesi yapılmaktadır. Proje çalışmaları esnasında kaidesinden alınan Atatürk heykeli brandayla koruma altına alınmış ancak olumsuz hava şartları neticesinde heykelin brandası zarar görmüş olup yenisiyle değiştirilmiştir. Hepimizin ortak değeri olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün heykeli Bayburt’a kazandıracağımız Saray Bahçesi’nin inşası tamamlandığında en güzel haliyle yine aynı alanda yerini alacaktır. Sosyal medyada dolaşan bu fotoğraflar olumsuz algı oluşturulmak adına saptırılarak yayınlanmıştır. Gerçekle herhangi bir alakası yoktur.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

 

YORUMLAR

  1. alim dedi ki:

    hersey daha güzel olacak

  2. GÜRSEL KARAPINAR... dedi ki:

    Bu görüntü Bayburt’a yakışmadı,heykelin geçici bir süre
    korunacağı belediye dahil, o kadar kurum deposu var ki..!
    İnşaat yığınlarının içine bırak,ondan sonra ,şöyle oldu böyle
    oldu, kırk dereden su getireceksin….
    Fitne kol geziyor, bu da değişik bir türün sergilenişi…
    Siyasi görüş fark etmez ,tüm parti ve sivil toplum örgütleri kınamalı..
    Bu na sebebiyet veren en yetkiliden, en azına kadar hepsini
    AYIPLIYORUM….!