Dolar 32,4225
Euro 34,7347
Altın 2.477,90
BİST 9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 22°C
Az Bulutlu
Bayburt
22°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 18°C
Paz 19°C
Pts 20°C

İl Müftülüğü Personelinden Ramazan öncesi yardım kampanya

İl Müftülüğü Personelinden Ramazan öncesi yardım kampanya
23 Nisan 2020 21:41
A+
A-

Bayburt İl Müftülüğü koronavirüs salgınından etkilenen vatandaşlara maddi ve manevi destek sağlamak amacıyla “Bu Ramazan Benimde Bir Kardeş Ailem Olsun” sloganıyla bir kampanya başlattı. Din görevlilerinin katkılarıyla başlatılan kampanya ile 450 adet gıda paketi hazırlanarak ramazan öncesi ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

İl Müftüsü Hasan Başoğlu, “Diyanet İşleri Başkanlığı, ülke genelinde olduğu gibi Bayburt ilimizde de, halkımızın yanında ve onlara hizmet götürmektedir. Bu çerçevede, Vefalı Din Gönüllülerimizle birlikte koronavirüs salgını nedeniyle iş yerlerinin kapanması, yetkililerin uyarı ve telkinleri ile vatandaşlarımızın evlerinde kalmaları nedeniyle daha fazla maddi ve manevi desteğe ihtiyaçları var. Bizlerde Başkanlığımızın ve sayın Diyanet İşleri Başkanımızın talimatları ile sayın Valimizin himaye ve destekleri, Vefa Sosyal Destek İletişim Merkeziyle eşgüdüm halinde onlara maddi ve manevi destek olabilmek için iki projeyi uygulamaya koyduk.

Birincisi 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı bulunan 10.064 vatandaşımıza ulaşmaktı, hamdolsun iki hafta gibi bir sürede 7000’den fazla vatandaşımıza ulaştık.

İkinci aşamasında ise, Camilerimizi, Kuran kurslarımızı, hayır ve hasenatlarımızı birlikte yaptığımız, şuanda da bu salgın nedeniyle sıkıntıya uğrayan vatandaşlarımıza vefa göstermek bize düşer dedik. Ve her bir görevlimiz en az bir koli parasını halkımızın her an yanında olan Türkiye Diyanet Vakfı’na bağışlayacak ve burada biriken paralar ile Bayburt’umuz temel dinamiği olan mahalle bakkallarımızdan bu kumanyaları alacağız.

Sonuçta 160 personelimiz “Bu Ramazan Benim Bir Kardeş Ailem Olsun” dedi. Ve 450 adet gıda paketi hazırlandı ve ramazan ayı arifesinde yani bugün kardeş ailelere ulaştırılmaya başladık. Doğumdan ölüme her zaman halkımızın yanında ve onlarla iç içe bir aile olan vefalı din gönüllüsü meslektaşlarıma teşekkür ediyor, salgının bir an önce ülkemizden ve insanlıktan uzaklaşmasını, Ramazan ayının hayırlı olmasını, tüm sıkıntılarımızdan kurtulmamıza vesile olmasını Yüce Rabbimden niyaz ediyorum.”

 

 

 

YORUMLAR

  1. metin dedi ki:

    Diyanete duyarlılığından dolayı teşekkür erderiz bayburt müftülüğü kendi sitesi üzerinden bir mesaj bölümü açmalı vatandaş isteklerini düşüncelerini hatta şikayetlerini bildirmeliler müftülükte ona göre hareket eder bu hizmeti bekliyoruz müftülüğümüzden