Dolar 32,3764
Euro 35,0246
Altın 2.326,54
BİST 9.142,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 16°C
Az Bulutlu
Bayburt
16°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 19°C
Pts 19°C
Sal 20°C

ICADET 2017 Sempozyumu Başladı

ICADET 2017 Sempozyumu Başladı
21 Eylül 2017 20:24 | Son Güncellenme: 21 Eylül 2017 20:25
A+
A-

Bayburt Üniversitesi Bâberti Külliyesi, Eğitim Fakültesi konferans salonunda düzenlenen 2. Uluslararası Mühendislikte Yeni Teknolojiler Sempozyumu başladı.

Açılış konuşmasını Bayburt Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hanefi Bayraktar yaptı. Daha sonra Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun konuşmasında, “Ev sahipliği yapmaktan dolayı mutluluk duyuyorum ama bir rektör olarak sizlerden bir beklentimiz var, mühendislerimiz detaylı bilgiler üretiyorlar fakat üretilen bilginin sanayi sektörüne ulaşmasında bir kopukluk var. Bu kopukluğun giderilmesi anlamında sanayicilerimiz bizlerden akademik katkı bekliyorlar.  Son çıkartılan KHK’da Bilim Sanayi Bakanımız üniversitenin sanayiye girmesi konusunda karşılaşılan problemleri çözdüklerini söylediler. Sizden ricam teknolojinin yerelde ve ulusalda sanayi ile buluşması bağlamında karşılaşabileceğiniz engelleri bizlerle paylaşmanızdır. Çözüm noktasında bize maille ulaşabilirsiniz.”  dedi.

Rektör Coşkun’un ardından Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş’de bir konuşma yaptı.

Son olarak Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan konuşmasında, mühendisliğin insanlık tarihi kadar eski bir meslek olduğuna değinerek mühendisliğin önemini ve çalışmalarından bahsetti. Eski eserlerin bin yıl geçmesine rağmen hala hayranlıkla izlendiğini söyledi.

Sempozyum 21-23 Eylül 2017 tarihleri arasında üç gün sürecek öğleden sonraki ve diğer oturumlar Bayburt Üniversitesi Dede Korkut Külliyesi’nde devam edecektir. Sempozyuma yurt içi ve yurt dışı olmak üzere 86 farklı kurumdan gelen akademisyenler 512 bildiri sunacak ve sempozyumda toplam 586 katılımcı yer alacaktır.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.