Dolar 32,3343
Euro 35,1710
Altın 2.245,19
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 6°C
Az Bulutlu
Bayburt
6°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 1°C
Cum 3°C
Cts 7°C

Hocalı Katliamının Yıldönümünde Bayburt Üniversitesi’nde Çevrimiçi Sergi ile anılıyor

Hocalı Katliamının Yıldönümünde Bayburt Üniversitesi’nde Çevrimiçi Sergi ile anılıyor
26 Şubat 2021 16:58
A+
A-

26 Şubat 1992 yılında Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ bölgesi Hocalı kasabasında yaşanan katliamın yıl dönümünde Bayburt Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Resim Bölümü tarafından çevirimiçi karma sergi düzenleniyor.

Bayburt Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Resim Bölümü tarafından gerçekleştirilen “Hocalı ‘Unutmadık, Unutturmayacağız” başlıklı ulusal jürili karma sergi, 26 Şubat-5 Mart 2021 tarihleri arasında çevrimiçi olarak devam edecek.

Bayburt Üniversitesi tarafından organize edilen ulusal jürili karma sergiye katkı sunan tüm sanatçılara teşekkür eden Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun; “Hocalı katliamı sadece Azerbaycan’da acısı hissedilen bir katliam değil. Bizler de Türkiye’de bunun acısını her zaman yüreğimizde hissettik ve hissetmeye devam ediyoruz. Bu hassasiyeti göstererek “Hocalı ‘Unutmadık, Unutturmayacağız” sergimizin hazırlanmasında emeği geçen tüm mesai arkadaşlarıma ve katılımcılara tekrar teşekkür ediyorum. Bu serginin hayırlara vesile olmasını ve başarılı bir şekilde nihayete ermesini temenni ediyorum.” dedi.

Sanatseverlerle buluşturulmak üzere Bayburt Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Resim Bölümü tarafından düzenlenen ve COVID-19 pandemisi nedeniyle çevrimiçi olarak gerçekleştirilen ulusal jürili karma sergiye; http://sergi.bayburtsanattasarim.com/onlinegaleri/index.php adresinden ulaşılabiliyor.

 

YORUMLAR

  1. Bayburt lu Salih dedi ki:

    Azeri kardeşlerimizin uğramış olduğu soy kırım nedeni ile , vefat eden kardeşlerimize ALLAHtan rahmet diliyorum.
    Bayburt ta ve Anadolunun çeşitli bölgelerinde ve Hocalı da yapılan soy kırımı Dünya nın kafasına vurara vura , devamlı hatırlatmalıyız.