Dolar 32,5018
Euro 34,9199
Altın 2.437,90
BİST 9.716,95
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 25°C
Hafif Yağmurlu
Bayburt
25°C
Hafif Yağmurlu
Cum 23°C
Cts 25°C
Paz 24°C
Pts 23°C

Hicabi Durmuş Başkan Adaylarıyla Buluştu

Hicabi Durmuş Başkan Adaylarıyla Buluştu
7 Ocak 2019 18:14 | Son Güncellenme: 8 Ocak 2019 19:03
A+
A-

Bayburt Kültür ve Yardım Derneği, olağanüstü genel kurula gidiyor. Genel Başkanlığa adaylığını açıklayan Hicabi Durmuş dernek başkanlarıyla bir araya geldi. 

Bayburt Kültür ve yardım Derneği 37.olağanüstü genel kurulunda Başkan adayı olan Hicabi Durmuş istişare ve tanıtım toplantısında STK temsilcileri Siyasetçi ve bürokratlarla bir araya geldi. 

37. olağanüstü genel kurul öncesi STK temsilcileri, siyasetçi ve bürokratlarla bir araya gelen Hicabi Durmuş, “Mahmut Kemal Yanbey ve arkadaşları tarafından kurulan, Bayburt Kültür ve Yardım Derneği’nin 37. olağanüstü genel kurulunda Dernek Başkanlığı için sizlerin teveccühü ile aday oldum. Biz sizlerle istişare ederek bu yola çıkıyoruz. 1947 yılında büyüklerimizin kurduğu bu derneği asıl amacına uygun olarak yönetmeye talibiz” dedi.  

Durmuş, dernekçiliğin önemine değinerek, “Cemiyetçiliğin ne kadar önemli olduğunu 1947 yılında Türkiye’nin ilk derneklerinden biri olan Bayburt Kültür ve Yardım Derneğini kuran büyüklerimiz ileriki yıllarda yaşayacağımız sıkıntıları nasıl aşacağımızı bizlere bıraktıkları bu güzel eserle yaşadığımız şehre örf ve ananelerimizle, kültürümüzle nasıl uyum sağlayacağımızı göstermişlerdir. İnşallah derneğimizi çağın gerektirdiği şekilde yeniliklere ayak uyduran insanlarımız dertlerine neşelerine ortak olan faaliyetlerini her kesime yayabilen cemiyetçilik anlayışıyla siz değerli hemşerilerimize hizmet etmeye çalışacağız. Gelin, geçmişte olduğu gibi bugün de Bayburt adına yapılacak olan tüm çalışmalarda siyaset üstü birlikteliğin nasıl sağlanacağının çalışmalarını hep birlikte yapalım” diye konuştu. 

Hicabi Durmuş konuşması sonrasında Yönetim kurulunu sahne davet ederek tanıttı. 

Toplantıda bir selamlama konuşması yapan Bayburt Kültür ve Yardım Derneği eski Genel Başkanı Suat Müftüoğlu ise, Bayburtlu’ya hizmet Bayburt’a hizmet etmek demektir. Dermek genel kuruluna aday olan kardeşlerimi kutluyorum. Arkadaşlarımızdan hangisi olursa Bayburt’a hizmet edecektir. Sizlerin doğru karar vereceğine inanıyorum” dedi. 

Derneğin 13. Genel Başkanı Hayrettin Altuncu da Bayburt Kültür ve Yardım Derneği Başkanlığı döneminden örnekler vererek, ‘saçtığımız tohumların meyvesini verdiğini görüyoruz’ dedi. Başkan adaylarına başarılar diledi.  

Eski Genel Başkan Abdurrahman Polattimur, “Bayburtluların baba ocağı gözbebeğimizdir” diyerek, dernek başkanlığı döneminden örnekler verdi ve seçimlerde yapılan delege sistemine değindi. Genel kurulun hayırlara vesile olmasını diledi. 

Toplantıda ayrıca Bayburt Eğitim Kültür ve Hizmet Vakfı Genel Sekreteri Levent Ayaz ve Gaziosmanpaşa Bayburt Dernek Başkanı Mehmet Akşit de birer selamlama konuşması yaptılar.

 

YORUMLAR

  1. Ahmet dedi ki:

    Yazık ki ne Yazık;
    Bayburt Kültür ve Yardım Derneği 12 Aralık 1947 yılında Bayburt Kültür ve Yardım Cemiyeti ismi ile resmiyet kazanan, Ülkemizin ilk hem şehri cemiyetidir.

    Kuruluşu, Mahmut Kemal Yanbey Başkanlığında Asaf Umar, Halis Yılmaztürk, Faik Kayalı, Zeki Mehmetli tarafından yapılmış ve İstanbul’da o dönemde yaşayan toplam 62 kişi üye yapılıp kuruluşu tamamlanarak faaliyetine başlamıştır.

    Cemiyetin kurucuları o günde Bayburt Gümüşhane’ye bağlı bir ilçe olmasına rağmen Cemiyetin isminin önüne Gümüşhane ismini koymayarak, Tüzüğüne göre kuruluş amacı olarak başta Bayburt ahalisinin daha iyi örgütlenerek Bayburtluların Vilayet olma hayalini en kısa zamanda gerçekleştirme çalışmalarına katkı sunmak olduğu yaptığı ilk faaliyetiyle dikkat çekmektedir.

    Tarihsel süreç de ülkemizde gelişen olaylar neticesinde Dernek 1989 Yılında Kuruluş gayesinin ilk eserini;
    sabırla, birlik olarak ve samimiyet ile kazanmıştır,
    Zaman içerisinde onlarca başkan ve yönetimleride bu çıtayı her gecen gün yukarı çıkarmaya çalışmıştır..

    Gelelim son döneme;
    2017 yılında yapılan Genel Kurul ile yeniden Başkan Secilen Faruk Kılıçaslan’a karşı tarifi mümkün olmayan bir karalama kampanyası bir dedikodu kazanı kaynatılmaya başladı.
    Taraflı tarafsız herkesin kabul ettiği bir durum var ki Fark Kılıçaslan Derneğin Kurumsal Kimliğini en üst seviyeye çıkarmış ve vizyonu misyonu ile Bayburtumuzun Uluslararası Kamuoyunda duyulması için gece gündüz fedakarca çalışmıştır,

    Bu dönemlerde Haberde bahsi gecen Başkan adayınında içerisinde bulunduğu bu grup,
    arsızlığın hırsızlığın namussuzluğun, yolsuzluğun olmadığı bu ulu çınarı tarihinde ilkkez mahkemeye vererek Derneğimize ve Bayburtumuza en büyük lekeyi sürmüştür,

    Hatta öyle olmuştur ki;
    Başkan adayının en büyük destekcilerinden, Şuan Arpalı Belediye Başkan Adayı, Eski Genel Başkanlardan A.Polattimur da salonu dolduranların gözlerinin içlerine baka baka Derneği ben mahkemeye verdim hepinizden özür dilerim dedi,

    Genel Başkanının hiçbir faaliyetine katılmayıp çalışmalarına katkı sunmayan aksine bölmeye parcalamaya çalışan bu grup 20 yıldır Bağcılar şubeyi de tıpkı bir kahvehane (okey, batak oynatıp)) gibi çalıştırıp Dernekciliği gecim kaynağı olarak görüp, sadece dernekciliğin Cenaze ve düğün mesajı atmakdan başka bir vizyonu olmayan ekip şimdi Genel Başkanlığa aday.

    İnsan sormazmı kardeşim;
    Bağcılar Şube Başkanlığı görevinde ne icraat yaptın?
    Gurbette yaşayan Bayburtluya ne katkı sundun?
    Hangi projeleri yaptın veya yapmaya çalıştın?
    Şuan ki projelerin nedir?
    Bu soruları çoğaltabiliriz.

    STK lara gönül veren Bir olmayı Birlik olmayı isteyen bütün Bayburtlular en yüksek Ses ile sormaları LAZIM;
    Bayburt Kültür ve Yardım Derneğini NEDEN Mahkemeye Verdiniz?

    Allah yar ve yardımcısı olsun Bayburtlunun ve Amcalarımızdan, Dedelerimizden, Babalarımızdan Bizlere emanet kalan 72 Yıllık Ülkemizin İlk Hemşehri derneğimizin.

  2. Bayburt lu Salih dedi ki:

    Yüce yaradan insanoğlunu yaratmış ve tembih etmiş ve mealen, siz,siz olun kendiniz için değil kendiniz dışında herkes için yaşayın ve yaşatmaya çalışın demiştir.
    Bir ürün imal edildiği zaman bunun kullanma kılavuzu beraberinde verilir, yüce yaradan bizlere de bu öğütlerini yüce kitabında ve nebileri ve son nebimiz (S.A.V) vesilesi ile bizlere iletmiş, insanoğlu olarak bir birinize faydanız olsun sadece kendiniz için yaşamayın, demiştir.
    Geçmiş dönemlerden itibaren hizmet etmiş,ve bundan sonra hizmet edecek dernek Başkanlarına hizmetlerinde ALLAH tan kolaylıklar diliyorum.
    Sorumluluk almadan uzaktan gazel okumak tabii ki kolaydır, lakin arzu ve taleplerimizi en azından bu sayfalardan aktarmamız önemli olduğunu düşünüyorum.
    Tabii ki derneklerimiz önce bulundukları bölgelerde sağlam zemin üzerine durmaya çalışıp beraberinde kollektif düşünüp hareket etmeyi de aksatmamak gerekir.Diyeceğim odur ki gözle görülür icraatların faaliyete geçmesi,üretime geçmesinin zamanı geldi geçiyor.
    Lütfen Bayburt için geliştirilen projelerin neler olduğunu ve projelerin hangi aşamalarda olduğunu,aylık veya iki aylık faaliyet raporları halinde web sayfasından duyurunuz, tıpkı kutupların erimeye başladığı gibi Bayburt ta eriyor,bizler havanda su dövüyoruz,şu söylene bilir, arkadaş biz dernek başkanı seçiyoruz,Başbakan değil;
    Evet cümle bağlamında bakarsak doğru, ama bizler için bu makamda manevi olarak , üretilecek icraatlar açısından adeta merkezi hükumetler kategorisindedir .
    Bayburt olarak şunu diye bilmeliyiz,bizler artık Devletten hep alan değil veren olmak için üretime talibiz demeliyiz, ve Bayburt lu iş adamları olarak bireysel veya kollektif olarak üretime katkıda bulunmalıyız.
    Lakin bizim insanlarımızın alıştığı gibi yattığımız yerden para gelsin mantığının ortadan kaldırılması gerekiyor, farklı bir anekdotu mu paylaşayım.
    Bayburt il oldu ve bazı kamu binalarının inşaatları yapılmaya başlandı amele olarak çalışıyoruz, kalfamız dört veya beş kişilik bir grubuz bize bir iş söyledi ve söylediği işi aynı zamanda takip ediyor, beni sesledi ve bir arkadaşımızın savsaklayarak çalıştığını görünce , bana Salih havu arkadaşuna soyle duzğün çaluşsun, bende arkadaşıma kalfanın dediğini söyledim, arkadaşım bana , ee ne diyir canım yirmi liralık çalışiram, dedimki yahu hiç öyle olur mu, ee işine gelirse, bende o zaman çalışma dedim, bir kaç gün sonra işi bıraktı, biz istiyoruz ki bizlere çok büyük paralar verilmesi lazım, bizim yaptığımız işin aynısını yapmak için başka illerden gelen insanlar vardı,hemde aynı paraya, usta olanlar hariç , onun için kendimize gelmeliyiz.
    BAYBURT İÇİN EN ÖNEMLİ YATIRIM “TREN” İN BAYBURT TAN GEÇMESİNİN SAĞLANARAK, ORTA VE BÜYÜK ÖLÇEKLİ YATIRIM ALANLARININ OLUŞMASINI SAĞLAMAK, TARIM ARAZİLERİNİN KOOPERATİFLEŞEREK TOPLULAŞTIRILMASI VE TARIM HAYVANCILIK İÇİN ÜRETİME GEÇMESİNİ SAĞLAMAK.
    Hadi hayırlısı inşallah