Dolar 32,3143
Euro 35,1060
Altın 2.290,78
BİST 9.057,12
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 16°C
Az Bulutlu
Bayburt
16°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 18°C
Paz 18°C
Pts 19°C

Hastane Acilinde Oluşan Yoğunluk Doktor Sayısını Artırdı

Hastane Acilinde Oluşan Yoğunluk Doktor Sayısını Artırdı
20 Mart 2015 22:53 | Son Güncellenme: 22 Mart 2015 23:34
A+
A-

Bayburt Devlet Hastanesi acil bölümünde oluşan hasta yoğunluğu acil bölümündeki doktor sayısının artırılmasına neden oldu.

Özellikle mevsimsel grip ve soğuk algınlığından etkilenen ve hastanede yoğunluğa sebep olan  hastaların başında çocuk ve gençlerin olması dikkat çekti. Yetkililerden alınan bilgiye göre, akşam saatlerinde yoğunlaşan hastaları muayene eden doktor sayısının artırılma gerekçesi olarak, hastaların bir an önce muayene olmalarını sağlamak ve hastalar için uygulanan bilgi işlem sisteminin aksamadan yürümesi için böyle bir uygulamaya gidildiği öğrenildi. Hastaların büyük bir bölümünün halsizlik, yüksek ateş ve ishal şikayetleriyle geldikleri, bu durumun ise mevsimsel geçici gripten kaynaklandığı ve Mart ayı sonrasında bu sorunun bitebileceği söylendi. Bayburt Devlet Hastanesinde özellikle mesai sonrası ve hafta sonları yaşanan benzer olayların genelde polikliniklerde bakılması gereken hastalardan kaynaklandığı ama bu tür hastaların acile gelmeyi tercih ettikleri ifade edildi.

Cumartesi günleri sağlık ocakları hizmet veriyor

Ayrıca bir çok kişinin bilmediği ama Sağlık İl Müdürlüğü tarafından 1.5 aydan beri uygulamaya konulan ve her Cumartesi günleri sabah 09.oo ile akşam 17.oo saatleri arasında Bayburt merkezinde bulunan  1 ve 2 nolu sağlık ocaklarında aile hekimleri tarafından sağlık hizmeti veriliyor. İlerleyen zamanlarda bu hizmetin Pazar günleri de verilebileceği belirtildi.

Cumartesi günleri isteyen hastalar Tuzcuzade mahallesindeki 1 nolu ve Uzungazi mahallesinde bulunan  2 nolu sağlık ocaklarında bakılabilecekler. Bu uygulama bir anlamda Bayburt Devlet Hastanesinde Cumartesi günleri oluşan yoğunluğunda azalmasına neden olabilecek.

Domuz Gribi virüsüne rastlanmadı

Son günlerde haberlerde sık sık gündeme gelen domuz gribi vakasının Bayburt’ta olup olmadığı merak ediliyor ve insanların aklına bu soru geliyor. Yetkililer, şüphelendikleri bazı hastalardan örnek aldıklarını ve Ankara’ya gönderdiklerini ama alınan sonuçların negatif olduğu yani Bayburt’ta domuz gribi virüsüne rastlanmadığını vurguladılar.

Hastane Acilindeki Yoğunuluk Doktor Sayısını Artırdı 1 Hastane Acilindeki Yoğunuluk Doktor Sayısını Artırdı 2 Hastane Acilindeki Yoğunuluk Doktor Sayısını Artırdı 3 Hastane Acilindeki Yoğunuluk Doktor Sayısını Artırdı 4 Hastane Acilindeki Yoğunuluk Doktor Sayısını Artırdı 5      

YORUMLAR

  1. yalçın dedi ki:

    bayburt devlet hastasının gırış bolumlerının bır an once otopark duzene sokulması ve gırıslerının sıradan araba cekılmememesının yapılmasını rıca edıyorum her gun ınsanların aynı sıkıntı ıle karsılasmaları ve de hasta yakınlarınında buna saygın gostermelerını rıca edıyorum …..

  2. vatandaş dedi ki:

    ağlık İl Müdürlüğü tarafından 1.5 aydan beri uygulamaya konulan ve her Cumartesi günleri sabah 09.oo ile akşam 17.oo saatleri arasında Bayburt merkezinde bulunan 1 ve 2 nolu sağlık ocaklarında aile hekimleri tarafından sağlık hizmeti veriliyor…
    E kardeşim şunun duyurusunu yapında bari adam akıllı millet bilsin
    Bayburt Medya sana teşekkürler

  3. köroğlu dedi ki:

    MALESEF BAYBURT DEVLET HASTANESİNDE HİZMET ADINA HİÇ BİR ŞEY YOK DENETİM MEKANIZMASI SIFIR HASTALARA YETERİ KADAR İLGİ YOK TEMİZLİK MALEFES HİÇ YOK BELKİDE SİYASİLER BİRAZDA DEVLET HASTANESİYLE İLGİLENSSLER İYİ OLUR YOKSA BU HALK HESAP SORAR.