Dolar 32,3709
Euro 35,0353
Altın 2.325,61
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 16°C
Az Bulutlu
Bayburt
16°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 18°C
Pts 19°C
Sal 20°C

Halk Oyunlarında Birincilik İçin Yarıştılar…

28 Şubat 2015 21:43 | Son Güncellenme: 26 Mart 2015 09:30
A+
A-

Bayburt Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce Merkez Spor Salonunda Kulüpler ve Okullar Arası Halk Oyunları İl Birinciliği yarışması düzenlendi.

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu ile Bayburt Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen organizasyonda 9 ekip yarıştı.

Düzenlenen yarışmada kulüpler arasında birinciliği Gençlik Merkezi Gençlik Spor Kulübü alırken, okullar arasında minikler kategorisinde Şehit Nevzat Kaya İlkokulu, yıldızlar kategorisinde Yüzbaşı Şehit Agah Ortaokulu, gençler kategorisinde ise Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu birinci oldu.

Yarışmada bir çok izleyici ses düzeninin ve organizasyonun iyi olmamasından ve oynanan bazı halk oyunlarının Bayburt yöresinde ait olmadığını belirterek sitemlerini dile getirdiler.

Kapalı Spor Salonunda yapılan yarışmaya Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, Bayburt Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Cengiz Karakaşoğlu ve vatandaşlar katıldı. 

Fotoğraf Galeri Buton

https://www.youtube.com/watch?v=PfvGkZUXT1Q

YORUMLAR

  1. şingahlı dedi ki:

    bir halk oyunları oyuncusu olarak böyle sıradan bir yarışmnanın olması beni gerçekten üzdü eskiden böyle degildi birbirinden güçlü rakipler sahnede gösterilerini sunuyordu 1 olmak için yarış zorluydu ama şimdiğ sahaya ayakkabılarımı koysam 1. olurum havası var yazık valla buduruma gelmemeliydik

  2. yaşar dedi ki:

    Memleketimizi ve halk oyunlarımızı bu hallere düşüren yöneticilerimize ve idarecilerimize tek kelimeyle yazıklar olsun.

  3. bayburtlu dedi ki:

    tek kelime ile rezillik ayıpdır ayıp izledikce kınıyorum sizleri erzurum sempatizanları szii baska bişee demiyorum bu ekipleri nasıl bu hale getirdinizz bizim kültürümüzün oyunlarımızın neyi vardı .bundan böyle sehrinizide erzurum yapın, diyecek söz bulamıyorum

  4. yunus emre dedi ki:

    15 -20 yılın üzerine halk oyunları yarışmasına gittim. Nerde o eski yarışmalar her okuldan bir bayan bir erkek halk oyunları takımı vardı “hele bir de sunucu -Sen geç de Bayburtlum barım başına dedimi tüylerimiz diken diken olurdu. Yıl 2015 Bayburtta okul sayısı bir hayli fazla fakat miniklerde 3 okul, yıldızlarda 1okul ,gençlerde bir okul halk eğitim ve gençlik merkezinden 2 şer takım al sana halk oyunları yarışması. en sonuncu 3.lük madalyası alıyor. Yıldızlarda ve gençlerde Memleketimizin bayan halk oyunları takımı da yok. Tabi ki bu içler acısı durumun nedenini organizasyondaki aksaklıklar gözler önüne seriyor. Protokol da dirsekleri dizlerinde yarışmayı izlemeye çalışan ödül verirken bile montlarını çıkarma erdemini gösteremeyen müdür beyler, ismi anons edilirken elleri kıçında sözde eğitmenler, çocuklarını izlemeye gelip soğuktan üşüyen anneler babalar, tüm bu aksaklıkları resmeden iki cümle tenkit yazısı yazmaktan aciz sözde gazeteci özde fotoğrafçı bir iki arkadaş. Hani nerede özel günlerde protokolde en önde yer alan pangolot avcıları sözde bayburdun sahibi iş adamları bir tanesi bile yok yazıklar olsun memlekete sahip çıkmak o beldenin ihalelerini almakla değil kültür ve sanatını yaşatmakla olur Karadenizin yaylalarında kemençe ile bu miras nesilden nesile aktarılırken Canım Bayburdumun düştüğü hallere bakın ondan sonrada geri kalmışlığımızı sorguluyoruz siyasi kulislerde daha yükseğe zıplayabilmek için , utanmadan…
    Sendikalarda müdür olabilmek için sıra bekleyen öğretmenler bu sizin eseriniz bayburdun geri kalmışlığındaki en büyük paya sizler sahipsiniz eğer elinizi vicdanınıza koyup beş dakika düşünürseniz. Yine bu kadar ilgisizliğe rağmen o gün hiçbir şeye aldırmadan bu kültürü yaşatmaya çalışan miniklerimize teşşekkür ediyor gözlerinden öpüyorum saygılarımla.