Dolar 32,3319
Euro 35,1199
Altın 2.301,65
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 15°C
Az Bulutlu
Bayburt
15°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 18°C
Paz 18°C
Pts 19°C

Görüntüsü Değişen Çoruh Nehri’nin Kaderi Değişecek Mi?

Görüntüsü Değişen Çoruh Nehri’nin Kaderi Değişecek Mi?
25 Eylül 2019 09:47
A+
A-

Bayburt’ta 2016 yılında yapımına başlanan Çoruh Nehri Islah Projesi kapsamında, Nehir içerisinde ve dışında yapımı devam eden yürüyüş alanlarının bu yıl sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor.

Orman ve Su İşleri eski bakanı Veysel Eroğlu’nun 2017 yılında Bayburt ziyaretinde, “Türkiye’de şehir içerisinden geçen hiçbir yerde böyle bir ıslah projesi yapmadık, inşallah muhteşem olacak” dediği projenin yapımına başlandıktan sonra bir çok eleştirilere neden olmuş ve hala benzer eleştiriler devam ediyor.

DSİ ve Bayburt Belediyesi tarafından yürütülen proje, Erzurum Köprüsü ile şehir merkezi Saat Kulesi yakınında bulunan Taş köprü arasında gerçekleştirilmesi düşünülüyordu. En son alınan karar doğrultusunda projenin devam ettirilmeyeceği ve mevcut yapılan yerlerin bu yıl sonunda tamamlanarak bitirileceği yetkililer tarafından ifade edildi.

Vatandaşlar tarafından ıslah projesinin betonlaşma projesine dönüştüğü ifade edilen projede, nehir içerisinde yürüyüş yolları diye yapılan alanların ilk bahar aylarında nehir suyunun yükselmesiyle birlikte sular altında kaldığı defalarca haber konusu olmuş ve kamuoyunun gündemine gelmişti. Ancak çalışmalar tamamlandıktan sonra su debisinin düştüğü dönemlerde nehir içerisinde yapılan yürüyüş yolları insanlar tarafından kullanıma açılacak ve ilerleyen zaman içerisinde proje hakkında kanaatler daha da netleşmiş olacak.

Çalışmaların devam ettiği ve geleceğe yönelik kaderinin nasıl değişeceği merak konusu olan Çoruh Nehrinde, devam eden ve biriside Rabia Kadıoğlu yürüme alanı olarak bilinen yerler bu yıl sonuna doğru tamamlanarak hizmete girmesi bekleniyor.

https://www.youtube.com/watch?v=26JYF4HeNMo

 

 

YORUMLAR

  1. HIRÇIN ÇORUH dedi ki:

    İNSANLAR MEMLEKETİNDEKİ SU KAYNAĞINI BÜYÜTÜYOR ARTIRIYOR HER TARAFI SULAK HALE GETİRİYOR YEŞİLLİKLERİ ARTIRIYOR BAYBRUTTA İSE GÜRÜL GÜRÜL AKAN ÇORUH NEHRİ UFALTILIYOR BU PROJEYİ ONAYLAYANLARI ALLAHA HAVALE EDİYORUM BU BAYBURTTA MEMLEKETİ BİTİRMEYE AND İÇMİŞ İNSANLAR VAR NE KADAR DÜŞMANIN VAR EY BAYBURT ÇORUHUN BU HALE GELMESİNİ İÇİNE SİNDİREN BAYBURTLU VAR MIDIR SORUYORUM BAYBURT HALKINA RAĞMEN NASIL OLABİLİYOR BU İŞLER NEDEN BAYBURTLU ÇIKIP DA BU DURUMU ELEŞTİRMİYOR KENDİ MEMLEKETİNDE BİR TANE KONUYU İSTEDİĞİ GİBİ YAPAMIYORSA DA YAZIKLAR OLSUN ÇORUH BU YAPILANI KABUL ETMEYECEK VE TEKRAR BETONU YIKACAK BEKLEYİN GÖRÜN BAYBURTA DAHA FAZLA SU KAYNAĞI KAZANDIRIN VAR OLANI YOK ETMEYİN

  2. Ayşe dedi ki:

    Bu projeye onay veren mühendis, mimar, siyasetçi kim varsa allah onlara akıl fikir versin. Ayıptır yazıktır günahtır bu devletin parasına. Hepsini kınıyorum. Çoruh nehri bu debi ile sürekli bu setlerin üzerine çıkar. Sağ veya solu tarafı tamamen yıkmakla bu proje ancak öyle tamamlanır.

  3. GÜRSEL KARAPINAR dedi ki:

    REZALETİN DANİSKASI……..!

  4. Gökmen dedi ki:

    Sayın Bakan;
    Türkiye’nin başka hiçbir şehrinde böyle bir projeye (sulama kanalına) izin vermezlerdi zaten.

  5. eyvah eyvah dedi ki:

    hoş güzel projede;

    1. Yıldırım Çayı ( Çünkü yıllar önce yapılan bazı oyunlar sonucu Çoruh Nehri ismi değişmiştir.) içerisinde yeşil alan için yapılan kısımda her sene başında çayın debisinin yükselmesi sonucu çiçeklik tabir edilen alandaki topraklar suya karışacak.

    2. Gözden kaçan en büyük etken; Aslan dağından gelen ve çaya karışması gereken sular duvar yüzünden ( Çünkü duvarlarda su tahliye kanalları yok) çaya nasıl karışacak. ileriki zamanlarda eski SGK binası arkasında bulunan binaların ve Sanayi Bölgesinin temellerinde su birikintileri olacak ve o bölge zamanla bataklık olacak.

    3. Madem Bayburt Taşı ile ünlüydü yürüyüş yolunda yapılan kaplamalar neden Bayburt Taşı ile yapılıp ekonomiye katkı sağlanmadı. Yürüyüş yoluna yapılan kaplamalar zamanla dökülecek

    Bayburt Halkına ve Kamuoyuna selam ve saygılarla….!