Dolar 32,3694
Euro 34,9629
Altın 2.325,75
BİST 9.071,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 16°C
Az Bulutlu
Bayburt
16°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 19°C
Pts 19°C
Sal 21°C

Gökçedere semalarında uçan ilk Bayburtlu…

Gökçedere semalarında uçan ilk Bayburtlu…
27 Haziran 2020 09:36 | Son Güncellenme: 27 Haziran 2020 23:14
A+
A-

Bayburtlu yamaç paraşütü pilotu Tamer Akkoyunlu Gökçedere beldesinde uçarak hayalini gerçeğe dönüştürdü.

Daha önce Almanya ve Avusturya’da sayısız uçuşlar gerçekleştiren Gökçedere’li yamaç paraşütü pilotu aynı zamanda Makine Mühendisi olan Tamer Akkoyunlu son olarak Samsun semalarında görüntü vermişti. Almanya’da yaşayan ve otomotiv sektöründe çalışan Akkoyunlu, yamaç paraşütü alandaki en büyük hayallerinden birisi olan uçuşu ilk defa Gökçedere (Pulur) beldesi semalarında gerçekleştirdi.

Hayalini gerçeğe dönüştürmekten mutlu olduğunu dile getiren Tamer Akkoyunlu düşüncelerini şöyle ifade etti:

“Yamaç paraşütçüleri için en heyecanlı an ayakların yerden kesildiği an ile yere konma anıdır. Gökçedere’de daha önce uçan olmadığı için nerede uçulur nasıl uçulur konusunda bilgi sahibi değildim. Bu benim için öncelikle endişe verici bir sorundu. İlk uçuş denemelerimde problem yaşadım. En iyi kalkış yerini bulana kadar biraz uğraş verdik. Ama sonunda en iyi yerleri tespit ederek uçuşu gerçekleştirdim. Gökçedere’nin iki tarafı da yamaç paraşütü ile uçulabilecek yüksek tepelerle çevrili olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Aynı zamanda Gökçedere’de rüzgar hangi yönden eserse essin, mutlaka uçulabilecek bir ortam bulabiliyorsunuz. Çünkü rüzgarın yönü kalkış anında çok önemli, ters yönde kalkış zaten mümkün olmuyor” dedi.

Bir gün mutlaka Bayburt merkezindeki dağlarda uçmayı çok istediğini belirten Akkoyunlu, “ Bundan sonra nasip olursa Bayburt’taki tüm dağlardan tepelerden uçmak istiyorum. Bayburt merkezinde uçulabilecek uygun noktaların olduğunu biliyorum. Bayburt yamaç paraşütü konusunda turistik anlamda önemli bir potansiyele de sahip olduğuna inanıyorum. Çünkü Bayburt’taki dağların yuvarlak ve az türbülanslı olması yamaç paraşütü için en büyük avantajdır. Bu konuda Bayburt Valiliği ve Bayburt Belediyesinin yamaç paraşütüne önem vermesi ve teşvik etmesi gerekiyor.

Hayalimi kendi memleketim ve kendi beldemde gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşamış bulunuyorum. Seneye Allah fırsat verirse daha donanımlı bir şekilde uçmak için tekrar geleceğim” dedi.

Not: Yayınlanan Video Bayburt Medya’nın WhatsApp Hattına gönderilmiştir.

https://www.youtube.com/watch?v=AKSYdXzX2AE

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.