Dolar 32,5824
Euro 34,7951
Altın 2.506,68
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 22°C
Az Bulutlu
Bayburt
22°C
Az Bulutlu
Cts 20°C
Paz 19°C
Pts 20°C
Sal 24°C

Gökan Zeybek, seçim sonrası Bayburt’ta önemli açıklamalar yaptı

Gökan Zeybek, seçim sonrası Bayburt’ta önemli açıklamalar yaptı
22 Mayıs 2023 19:19 | Son Güncellenme: 22 Mayıs 2023 19:21
A+
A-

CHP İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek, 14 Mayıs seçimleri sonrası geldiği Bayburt’ta, Gazeteciler Cemiyetini ziyaretinde önemli açıklamalarda bulundu.

27. Dönem Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan, 25. Dönem Bayburt Milletvekili Karabey Kadri Karaoğlu ile birlikte gerçekleştirdiği BGC ziyaretinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Gökan Zeybek, 14 Mayıs seçim sonuçlarını değerlendirdi. Zeybek, 28 Mayıs 2023 günü gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçimden zaferle çıkacağını söyledi.

Türkiye’de seçim sürecinde ekonomik verilerin konuşulması gerekirken, algı oyunları sergilediğini ifade eden Milletvekili Zeybek, başta ekonomik veriler olmak üzere, terör konusu, göçmenler ve seçimlerde gördükleri usulsüzlükler hakkında açıklamalarda bulundu. 

Zeybek, yaptığı  açıklamalarda şunları kaydetti:

Türkiye’nin kredi notu 

“Özellikle 10 Mayıs tarihinde uluslar arası borçlanmada Türkiye’nın kredi notunun 400 puandan 700 puana çıkması, ülkenin artık yurtdışında çok yükse puanlarla borçlanabilir bir ülke olması beraberinde başka sıkıntılar getirdi. Sadece seçim haftasında Merkez Bankası rezervlerinin gerek döviz cinsi, gerek altın cinsinden tam 9 milyar dolarlık bir eksilme yaşandı. Cumhuriyet tarihinin en büyük ekonomik krizi denilen 2001 krizinin daha altında bir duruma geldi. Bu alarm zillerinin çaldığı, hastanın 41 derece ile hastanın yoğun bakımda entübe durumuna geçtiğinin göstergesidir.”

Dış Borç

“Türkiye’nin 3 aylık dönem içinde dış borcu 13 milyar dolar arttı. 2020 yılında 90 milyar olan dış borç şuan 161 milyar dolar. Nisan ayında hazine 132 milyar TL açık vermesi de gelir gider dengesinin tümüyle bozulduğunu gösteriyor. Millet vergi veremiyor, savurganlık, israf kat be kat artıyor. Önümüzdeki süreç çok ciddi bir hayat pahalılığı anormal bir şekilde yoksulluk tehdidini getiriyor.”

Kur Korumalı Mevduat

“Biz bu nedenle Türkiye’yi geziyor ve halkımıza bu gerçekleri anlatıyoruz. İktidar bu konuları konuşmuyor. Kur Korumalı Mevduatların sadece 2022 yılında 210 milyar TL’nin üzerinde yük oluşturdu. Türkiye Cumhuriyeti Hazinesi 2022 yılında 690 milyar TL’nin üzerinde faiz ödedi. 2023 yılında uygulanan düşük faiz 8.5, banka faizi 50, enflasyon yüzde 100’ün üzerinde, ucube, ne olduğu belirsiz ekonomik politikayla bütün üretim faaliyetleri ciddi risk altında.  Türkiye büyüyemiyor, yatırım yapamıyor, Bayburt’taki üretici 50 metre ötedeki bankadan 10 bin lira krediye ulaşması mümkün değil. 14 Mayıs seçimin ilk turu yapıldı, 15 Mayıs’tan bugüne Türkiye’de bankacılık sektöründeki hisse senetlerinin kaybı yüzde 20’nin üzerine çıkmıştır. Türk Bankacılık sistemi varlıklarının 5’te birini Recep Tayyip Erdoğan’ın kazanma ihtimali ortaya çıktığında kaybetmiştir. Bundan daha önemli bir şey yoktur. Bu ekonomik göstergeler ortaya çıktığında bütün ülkemizdeki yurttaşlarımızın barınma sorunu ortaya çıkacak, konuta erişme ev sahibi olma hayal ötesi bir duruma erişecektir. Artık Türkiye’de insanların otomobil sahibi olması bile hayal ötesi bir duruma sürüklenecektir.” 

Sınır politikaları ve göçmenler

“Türkiye sınır politikaları dolayısıyla da demografik manada Alsparslan’ın Anadolu’ya girdiği 1071 yılında bu yana en büyük risk altındadır. Sayısını bilmediğimiz kadar Türkiye’de kaçak var, sayısını bilmediğimiz kadar bir tek Türkçe kelime bilmeden vatandaşlığa geçmiş göçmen dalgası ile karşı karşıyayız. Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘benim milli meselemdir’ dediği Hatay yanlış politikalar yüzünden böyle giderse başta Reyhanlı olmak üzere bazı ilçelerindeki Suriyeli uyruklu insanların sayısı TC vatandaşı sayısını geçmiştir. Bugün Türkiye sadece güneyden gelen Suriyeliler için değil Asya ve Afrika’da yaşanacak olan kuraklık sebebiyle yaşanacak olan Avrupa’ya gidecek insanların da göçün büyük transfer merkezi haline dönüşmüştür. Bu transfer merkezi aynı zamanda bizim ülkemizi bütün dünyanın uyuşturucu ticaret merkezinin odak noktasına koymuştur. Türkiye’de cezaevlerindeki 400 bin kişiden 130 bine yakını uyuşturucu ticaretinden dolayı tutukludur. Bunlar içerisinde Suriye ve Afrikalıların sayısı hızla artmaktadır. Türk gençliğinin başına musallat olan madde bağımlılığı tehdidi karşısında iktidar hiçbir şey yapmadığı gibi açıkça uyuşturucuda Türkiye’yi üs haline getiren baronlarla da işbirliği içerisinde olduğunu açık açık söylüyorum.”

Terör örgütü ve parti devleti

“Türkiye’nin gerçek meseleleri bunlar, bunlar konuşulmuyor, onun yerine algılar üzerinden bir konu gündemimize geliyor. CHP ve Millet İttifakı’nı oluşturan partiler, bu ülkede farklı dönemlerde iktidarlarda bulunmuş partilerdir. Bunlar içerisinde üyesi olmaktan gurur duyduğum CHP Atatürk’ün kurduğu partidir. Kuruluş tarihi İzmir’de düşmanın denize döküldüğü 9 Eylül 1922’dir. 1 Mayıs ile 14 Mayıs tarihleri arasında bir algı yönetildi. Bütün terör örgütlerine karşı olan bir ittifakız biz. Uydurma videolar, sahte konuşmalar ile toplum yanıltılmaya çalışılmıştır. Terör örgütü ile son 10 yılda neler yaşandı. Barış süreci adı altında bir süreç götürüldü. Bu süreçle birlikte önce parlamento içinde sonra Oslo’da görüşmeler yapıldı. Dolmabahçe mutabakatı yapıldı. Habur’da çadırda uydurma mahkemelerle 10 binlerce insan suçlardan arınarak Türkiye’ye giriş yaptı. Halaylarla, konvoylarla kaşrılandılar. İstanbul seçimlerinin kritik olduğunu görünce terör örgütünün başına Munzur Üniversitesi’nden bir öğretim üyesini gönderip, onun yazdığı bir mektubu kamuoyuna duyurdular. Bu etkili olamadı. Bunun üzerine terör başının kardeşini TRT’ye çıkararak Cumhur İttifakı’nı adayını desteklenmesi için açıkça konuşma yaptırdılar, mektubu okuttular. Bu hafıza nasıl kısa sürede unutulur. 2019 yılında Artvin’de terör örgütü tarafından uzun namlulu silahlarla öldürülmeye teşebbüs edilen Cumhurbaşkanı adayımı Kılıçdaroğlu, yanında bulunan kloruma polislerden biri şehadete ulaştı, ikisi yaralandı ve oradan zırhlı aracın içine sığınarak hayati bir tehlike atlattı. Terör örgütünün hedefindeki bir kişiye bir algı bir kara propaganda üretildi. Bunun karşılığı kısa bir sürede alınmış olsa bile şimdi artık biz gerçekleri anlatmak zorundayız. Üzülerek bu kara propagandanın etkili olduğunu gördük. Ben İyi Parti adına Bayburt’ta seçimlere giren Karabey Kadri Karaoğlu’na yürekten teşekkür ediyorum. Devletle mücadele etmiştir Bayburt’ta. Karşısında bir siyasi partinin adayı ile değil Vali ile buradaki devlet yöneticileri ile mücadele etmiştir. Türkiye’de devletin kurumları tarafsız değildir, Türkiye parti devleti haline gelmiştir. Valiler bütün Türkiye’de AK Parti’nin il başkanı olarak çalışmıştır. Zaten Bayburt’un Valisi buraya gelmeden önce AK Parti’nin Hakkari belediye başkan adayı idi. Onun için devlet mi AK Parti’dir, AK Parti mi devlettir, tek adama dayalı ucube sistem giderek kalıcı hale gelmiştir.” 

Köylerde kullanılan oylara gölge düşürülüyor

“Üzerinde çalıştığımız bir başka nokta köylerde kullanılan oylar. Buradan bütün yetkilileri uyarmak istiyorum. Bazı köylerde seçmen sayısından daha fazla oy kullanılmış. Bir köyde seçmenlerin tamamının sandık başına geliyor olması, tamamının geçerli ve aynı partiye oy kullanıyor olması bu seçimlere gölge düşürüyor.  O sandıkların başındaki devlet görevlilerini ahlaklı, vicdanlı ve imanlı olmaya davet ediyorum. Allah katında en büyük günah kul hakkı yemektir. Bunun hesabının bir yerde sorulacağının unutulmaması gerekir.” 

Hesap soran devlet yöneticileri

“Ben zor şartlarda sandık başında görev yapan Millet İttifakı’nın sandık görevlilerine teşekkür ediyorum. Herhangi bir köyde bir ya da iki oy çıktığında, o köydeki muhtarın devlet yöneticileri tarafından o köyde o oyları vereni bana bulun getirin türündeki talimatlarını da şiddetle reddediyorum. Bu bizim millet olma anlayışımıza karşı yürütülmüş en büyük ihanet sürecidir. Herkesin iradesi kutsaldır. Devlet ve kamu yöneticileri bu seçimlerden elini çeksin. Bayburt’ta iki günlük gözlemlerim çok umut veriyor. Kim hangi partiye oy verirse versin Bayburtlular bizim için değerlidir. Asıl olan milletimizin bölünmez bütünlüğüdür. Bayburt’a umutlu gelmiştim, umudum iyice arttı. 28 Mayıs’ta kazananı Millet İttifakı olacaktır.”

Karaoğlu: “Bölücü terör örgütüne karşı mücadele etmiş biriyim”

25. Dönem Bayburt Milletvekili ve Millet İttifakı’ndan İyi Parti’nin Bayburt Milletvekili Adayı Karabey Kadri Karaoğlu da seçim süreci boyunca yaşadıklarına değindi. Karaoğlu, şunları söyledi:

“Seçim sürecinde yaşadıklarımız Türk demokrasisi adına hepimizi yaralamıştır. Ayrıştırma, ötekileştirme herhangi bir ilişkimiz olmadığı halde terör örgütü beraber anılmak bizi yaralamıştır. Bu kardeşiniz 43 operasyona girmiş, terör örgütüne karşı mücadele etmiş bir kardeşinizdir. Benim kayınbiraderim sol bacağını Kuzey Irak operasyonunda kaybetmiştir, devletin gazisidir. Ben Cerrahpaşa Ülkü Ocakları’nda teşkilat reisliği yapmış, bölücü terör örgütüne karşı mücadele etmiş biriyim. Beni çok iyi bilen kardeşlerim Bayburt halkı bu konuda kara propagandaya kanmışlar ki durum ortada. Bizim terör örgütü ile bağımız olmadı. Megri megri diye ağlayanlar, Barzanilerin üzerinden konfeti temizleyenler, Habur’da davul zurna ile terör örgütünü karşılayanlar bir oturup düşünsünler. 21 yıldır iktidardalar, yanıldık, kandırıldık diyen de onlar. Bir 5 yıllık iktidar kazanmak için iftira attılar. Devlet tarafından terör örgütü olarak görülen Hizbullah’ın uzantıları bugün mecliste. Ben bunu da Bayburt halkının vicdanına sunuyorum.” 

Bayburt Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Murat Okutmuş ise, Zeybek, Kayan, Karaoğlu ve beraberlerinde gelen heyete teşekkür ederek, 28 Mayıs’ta gerçekleşecek seçimlerin Türkiye için hayırlı olması temennisinde bulundu.

Ziyarete Milletvekillerinin yanı sıra CHP Bayburt İl Başkanı Adil Uzunhan, İYİ Parti Bayburt Milletvekili Karabey Kadri Karaoğlu, Saadet Partisi Bayburt İl Başkanı Abdulmecit Bekmezci, Deva Partisi Bayburt İl Başkanı Can Kurban Arslan ve parti yöneticileri katıldı.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

  1. umut dedi ki:

    bekir başkanda bu memleket için çok değerli kadri hocamda ikiside bu toprakların hamurundan çıkmış özbe öz bayburt sevdalıları hadi kadri hocamı seçmediniz bu kadim şehir her zamanki gibi reyis dedi mph ile birlikte Akp lilerde millet vekilliğinde gerçek milliyetçi değerli abim bekir başkanıma evet diyeydi 21 yıl kendileri hep gitmiş bir kerede mhp ye destek vereydi hüdapara veriyon her türlülü desteği mhp ye yok bende bir mhp li olarak kılıçdar oğluna oyumu verecem bundan sonra böyle hep aynı oyunlar artık yeter böyle ittifak olurmu

  2. haşim dedi ki:

    Bekir başkan keybetti diye gece 1 e kadar kutlama yaptılar. Bayburt lunun bunlardan bi alacağı olsun.şahsen ben bekir kasaba oy veren biri olarak 2. turda kılıçdaroğluna oy verecem. Yeter bu riyakar düzen

    1. Mertcan dedi ki:

      Akp budur kullanır atar. Oysa Bayburt gibi bi ilde Tayyip beyi başkanlıa taşıyan sistemin babası Devlet bey’in partisine oy verilmeliydi. Sonuçlar gösteriyor ki Mhp firesiz Tayyip beye oy vermiş. Ama akp liler firesiz kendilerine oy vermiş. Mhp bu turda bakalım ne yapacak. Akp Bayburt yönetimine ders verecek mi veremeyeccek mi?

  3. Alp Arslan dedi ki:

    Vatandaşın birinin saydığı işler devletin yapması gereken asli ihtiyaç olan hizmet birimleridir. Üretim ve istihdama yönelik ne yapılmıştır. Sayılanların tamamı tüketim ve harcama yapılan hizmetlerdir. Bayburt’un büyümesi insanların yeni yerleşim alanlarına evler yapması demek değildir. Ekonomiyi canlandıracak, istihdama yönelik kaç fabrikan bahsedilebilir. Bayburt nüfusuna göre en fazla zincir market bulunan iller arasındadır. Hayvancılığın yapıldığı bu memlekette tereyağının kilosu 200 TL. Etin kilosu 300 TL. Lorun kilosu 100 TL. den aşağı değildir. Pahalılık almış başını gidiyor. Emlak ve ev kiraları İstanbul ile yarışır hale gelmiştir. Göç devam etmektedir. Torpil, adam kayırma, liyakatsiz atamanın haddi hesabı yoktur.

  4. Kerem dedi ki:

    Kadri abi Hakkını helal et kandırdılar beni
    CB seçiminde erdoğana vermiştim şimdi sırf senin hatırına Kemal Kılıçdaroğlu’na oy vereceğim senin olduğun yerde yanlış olmaz abi sen yanlış görsen orda durmazsın seni çok seviyorum ve tanışmak istiyorum

    1. Garip dedi ki:

      En büyük yanlış mhp ye ihanet sonra ip ve sonra selonun serbest kalmasını istiyorsanız bana oy verin ypg terör örgütü değil diyen ayasofyayı müze açacaklarını beyan eden chp peşine takılıp kılıçtaroğlu nu desteklemeleri ama tarih oldular bitti bay bay kemal bay bay kadri bey

      1. Kerem dedi ki:

        Bırakın bu klişe sözcükleri MHP ye ihanetmiş ne MHP si MHP bütün söylediklerini yalayıp yutmuş hüdapar a ağzını açamayacak kadar esir olmuş bir tane yanlışa yolsuzluğa ağzını açamamış bir parti ye ihanet mi çok komiksin garip asıl bay bay MHp ye YPG terör örgütü ne zaman ilan edilmiş KK o lafı ne zaman söylemiş ona bir bak Ayasofya’yı müze değil aslına uygun halde camiye cevcevrilecek dediler milyonlarca mülteci istila etmiş memleketi ağızlarını açmıyorlar iftirayla devam Alayınıza bay bay Alayınıza

        1. garip dedi ki:

          internete gir yaz bak ypg terör örgütü değildir karşına ne çıkacak ne zaman söylediğini göreceksin sonunda milliyetçiyim diyenler aslında hiç milliyetçi olmamışlar hdp chp politiklarını savunur hale gelmişler yazık neyse hekes kendi bilir pazara az kaldı topunuza bay bay

          1. Emre ekol dedi ki:

            Ypg terör örgütüne Suriye’ye gitmesi için Türkiye’den geçişine kim izin verdi kim lahmacun ısmarladı

          2. Kerem dedi ki:

            Ne adamlar var ya ,KK YPG terör örgütü değil dediğinde Türk devleti terör örgütü olarak ilan etmemişti YPG yı ve liderini Ankara’da ağırlıyordunuz
            Sınırımızdan konyoyla geçiyor valilikler lahmacun parasını ödüyordu
            O zaman siz terör örgütünü konvoy halinde ülkemize mi soktunuz hıımmm evet evet terör örgütüne lahmacunu devlet parasından ismarladınız hemde TC sınırlarında

      2. hüseyin dedi ki:

        Önce noktana virgülüne dikkat et ne yazdığın belli olsun. Sen bu kafayla gidersen çok yakında suriyelilerin sana bay bay edeceği günleri yaşayacaksın. Ayrıca mhp ye ideolojisine , doktrine ihanet eden onun bunun evladı olsun olur mu ?? Garip efendi hee..

  5. Emre ekol dedi ki:

    Kime ne anlatıyorsunuz bu millet sizi anlamaz anlamak istemez çünkü Bayburt her zaman iktidar sevicisi bi il olmuştur son 20 yılda Akp Bayburt’a elle tutulur hangi yatırımı yapmış hangi istihdamı sağlamıştır sormak lazım Bayburtluya vatan millet Sakarya diye diye Bayburtlu verdi oyu karşılığı ne hiç birşey 20 yıllık akp iktidarında gönderilen vekillerin siciller TBMM sitesinde var girip bakın önergelerine sıfır sıfır sıfır yazık Günah uyanın artık kafanızı kuma sokmayın değeli Bayburtlular

    1. Devletçi dedi ki:

      1- Sehrin tüm altyapisi ( su, kanalizasyon) yenilendi.
      2- Kanalizasyon aritma tesisi yapildi, su aritma tesisi yapim asamasinda
      3- Cagri merkezi kurulmasi saglanarak onlarca kisi istihdam edildi.
      4- Yeni hastane, halk egitim merkezi, yeni valilik ve il saglik müdürlüğü binasi gibi bircok kamu kurumu binasi Akp doneminde yenilendi.
      5- Yuzme havuzu yapildi
      6- Stadyum revize edilerek seyirci kapasitesi artirildi.
      7- Sehre ulasimin katki saglamasi icin arakli, kop, vauk tunelleri yapildi ve yapiliyor.
      8- Baybutta universite kuruldu ve yeni kampus insa edildi.
      9- Demirozu baraji, hidroelektrik santral kuruldu.
      10- Onlarca koye sulama goleti yapildi.
      11- Yuzlece koylumuze onlarca konuda( canli hayvan, tarim ekipmanlari v.s) destek verildi.
      12 -Yenisehir parki revize edildi, kaleardi mah yeni bir park yapildi.
      13 – Sehir merkezine ve ilcelerine dogalgaz getirildi.
      14- Havalimani inşaası devam ediyor
      15- 4.5 Mw lik GES kurularak belediye butcesine katki saglandi ( Kurulum icin kredi İller bankasi tarafindan verildi)

      Benim aklima gelenler bu kadar. Eminim daha fazlasi yapilmistir. Yani senin anlayacağın Emre bey Akp doneminde Bayburt’a yeterince yatirim yapilmis. Asil soru şu Bayburt devlete ne katki saglamis ve sen ne katki sagladin. Aldigi bu kadar yatirima karsilik devlete ne kadar vergi verilmis. Eğer hesabı doğru yaparsan devletin yaptıklarının karşılığını alamadığını anlarsın.

      1. MUHTAR dedi ki:

        Depreme dayanıksız olan
        İmam Hatip Lisesi güçlendirildi.
        İmam Hatip Lisesi pansiyonu yakılarak yeni ve daha moderni yapıldı.
        Endüstri Meslek Lisesi binası ve atölyeleri yakılarak yerine son derece modern Halk Eğitim Merkezi yapıldı.
        Endüstri Meslek Lisesi, pansiyonu ve bütün atölyeler yeni yerleşkeye taşındı.
        Erkek İmam Hatip lisesi binası ve pansiyonu ve spor salonu hizmete açıldı.
        Tarihi Bayburt Lisesi binası bakım ve onarımı yapıldı.
        Ticaret Meslek Lisesi, Sağlık Meslek Lisesi, Fen Lisesi, Kız Meslek Lisesi, Rehberlik Araştırma Merkezi, ( hepsinin yeni isimleri var )vs vs
        Aile ve Sosyal Politikalar il müdürlüğü.
        KETEM ve yenilenen sağlık ocakları.
        Say say bitmez.

      2. Emre ekol dedi ki:

        3-5 bina 2 park yapmak hizmet mi çağrı merkezi dediğin yer özel şirket devletin kurumu değil orda çalışanlarda zaten akp torpillileri Bu saydığın yapılanlar Bayburt’un en büyük sorunu göçü durdurdumu akp vekil aday adaylarımın hepsinin açıklaması şuydu ”Bayburtlu kaderine terk etmeyeceğiz ” demek ki neymiş Bayburt kaderine terk edilmiş bi şehir

      3. müsavvat dedi ki:

        Hükumetin hangi temsilcidsinden aldın bunları bilmiyorum yada kendin de ezber etmiş olabilirsin o önemli değil, önemli olan her yıl Bayburt’a geldiğimde biraz daha köye dönüşmüş olarak görmem. Mesele para harcamak değil mesele doğru yer harcamak. Bayburt’un alt yapısı güya yapıldı ama doğru değil. Mühendislik hizmeti iyi değil. Hastane yeni branşları getirecek yatak sayısına sahip değil. Taa Samsun’a bile yoğun bakım hastası göndermek için telefon ediliyor. Bu arada gördüğm kadarıyla çoğunlukla belediyenin hizmetlerini yazmışsın. Bir bilenden tüyo aldığın belli.
        Şimdi işsizlik neden çok,
        Gençlerimiz neden bırak il dıına çıkmayı ülke dışına çıkmak için bir yol arıyorlar,
        Köyler neden boşaldı,
        Köy okulları neden kapatıldı,
        Sağlık evleri neden kapatıldı,
        Doğal gazı alan devlet kaça aldı Bayburtluya kaça sattı,
        Bir asgari ücretli kışı kombi yakarak geçirebilir mi,
        İş bulmak yada işe girmek için Baybut’ta kimlerin elini öpmek gerekir,
        Akp li değilsen işe girme şansın nedir,
        Aşınızı ekmeğinizi veriyoruz diyerek insanlara Tanrılık taslanmışmıdır,
        Köylerdeki hayvan sayısı sizden önce neydi sizden sonra ne olmuştur,
        Bu kadar hizmet yaptığınız halde neden göç veriyorsunuz,
        Vilayet olduğumuzda yaklaşık 120 bin olan nüfus işmdilerde neden 84 bin olmuş,
        Seksendörtbin nüfusun ondört bini öğrenci olduğuna göre Bayburtllu gençler kısırlaşmışmıdır doğum olmamışmıdır,
        Bı nasış gelişme ve büyümedir ki sürekli üçülen köyleşen bir Bayburt vardır ve millet vekili sayısı bile 1 e düşmüştür.
        Bunlar başlangıç daha yazacak çok şey var kardeşim.

      4. MTK dedi ki:

        Masal anlatmışsın. bunlar sizi kandırmak için söylenenler. Madem bu kadar yatırım yapıldı NEDEN GÖÇ HIZLA DEVAM EDİYOR? saydıkların eğer bayburta bir değer katsaydı göç veren değil, göç alan olurdu
        kaldı ki yazdıklarının çoğu da yatırım değil. mesela hastane, halk eğitim merkezi, valilikbinası. havuz vb..
        bunlar cilalamadır. iktidar partisi ve yandaşları bunlarla övünür. ama bayburta getirisi sıfırdır. bugün büyükşehirlerde yaşam zorlaştı. insanlar doğdukları yerlere göç etmek istiyorlar. ama iş alanlarının olmayışı bunu engelliyor.
        neyse siz masallarla uyumaya devam edin.