Dolar 32,3706
Euro 35,0351
Altın 2.323,12
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 15°C
Az Bulutlu
Bayburt
15°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 19°C
Paz 18°C
Pts 19°C

Bayburt’ta Geri Gönderme Merkezi bu yıl tamamlanıyor

Bayburt’ta Geri Gönderme Merkezi bu yıl tamamlanıyor
11 Haziran 2022 22:33 | Son Güncellenme: 11 Haziran 2022 22:34
A+
A-

Bayburt’ta yapımı devam eden Göçmen Geri Gönderme Merkezi inşaatı Eylül ayında tamamlanarak hizmete girmesi hedefleniyor.

Kontrolsüz mülteci hareketlerinin önlenmesi ve mültecilerin iade süreçlerinde koruma altına alınıp barınma ihtiyaçlarının karşılanması için yapımına 2018 yılında başlayan ve devam eden inşaat yapımı süresince yaşanan olumsuzluklar yüzünden tamamlanma süresi uzayan Geri Gönderme Merkezinde inşaat seviyesi yüzde 80’nin üzerine çıkmış durumda. Özellikle çevre düzenlemesinin ağırlık kazandığı çalışmaların yanı sıra bina içerisinde fiziki şartların tamamlanması için çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

Eylül ayında tamamlanması hedeflenen ve 200 kişinin geçici olarak barınma imkanı sağlayacağı Geri Gönderme Merkezi içerisinde yemekhane, spor salonu, çocuk oyun alanları, sosyal tesis ve revir binası olacak. Göçmen Geri Gönderme Merkezi tamamlanıp hizmete başladığında ise en az 150 kişin burada çalışma imkanına kavuşmuş olacak.

 

 

 

 

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

  1. Suha dedi ki:

    Gerksiz israf. Ne zaman Göçmenleri bırakıp türk halkına hizmet yapıcaksınız tahminen ? Yazık gerçekten yazık

  2. Murat Çelik dedi ki:

    Yapılan masraf bi köyü silbaştan yenileridi.

  3. genç dedi ki:

    Gerek var mıydı göçmenler için böyle lüks bir bina yapmaya , verdiğimiz vergilerin böyle yerlere gitmesi hem üzücü, hem de utanç verici. Okul yapın ,fabrika yapın ,Şehrin ihtiyacı olan şeyleri yapın ,o kadar eksik dururken bunu yapmak nedir Allah aşkına. Bayburt halkı bu duruma sessiz kalmamalı , ben bir genç olarak söylüyorum .” Ne gerek vardı”.