Dolar 32,3639
Euro 34,9576
Altın 2.325,43
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 16°C
Az Bulutlu
Bayburt
16°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 18°C
Pts 19°C
Sal 20°C

Geçmişten Günümüze Kıyafet Tasarımı

Geçmişten Günümüze Kıyafet Tasarımı
13 Ocak 2016 19:01 | Son Güncellenme: 13 Ocak 2016 21:11
A+
A-

Bayburt Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığı, “Geçmişten Günümüze Kıyafet Tasarımı ve Üretimi” projesi SODES kursu açıldı.

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkan Selahattin Karaman proje hakkında şunları söyledi;

“Bayburt, kişi başına milli gelirin Türkiye ortalamasının çok altında olan bir il konumundadır. Bu genel ekonomik yapı toplumun tüm kesimlerini etkilemekte, ancak sorunların etkisi daha çok kadınlar üzerinde yoğunlaşmaktadır. Kadınlar istihdam alanlarına ulaşamadıkları gibi, ailelerinin düşük gelir düzeyinden kaynaklanan çeşitli sorunlarla başa çıkmak zorunda kalmaktadırlar. Ancak özellikle son dönemde kadınların değişime olan eğilimi, onların çalışma istekleri ve sosyal hayata katılma çabalarıyla kendini göstermektedir. Bu noktadan projemize bakıldığında, kadınların içerisinde bulundukları olumsuz şartların değiştirilebilmesi için, projenin hedef grubu olarak kadınlar belirlenmiştir.

İlimizde kadınların öncelikli olarak ilgilendiği sektörlerde girişimci ya da çalışan kadın olmasının talebi arttırıcı bir etki olmuştur. Dolayısıyla bu projemizde, 20  işsiz kadına dış kıyafet tasarımı eğitimi verilerek iş gücü piyasalarına girmeleri desteklemiştir.

Mesleki Eğitim Merkezi Oluşturulması:

Bu faaliyet kapsamında kadınların sadece eğitim değil aynı zamanda üretim etkinlikleri de gerçekleştirebilecekleri bir eğitim merkezi oluşturulacaktır. İlimizde uygulamalı eğitime imkan verecek böyle bir birime duyulan ihtiyaç proje tasarlanırken çıkış noktası olmuştur. Bu merkezde Bayburt’ta ikamet eden dar gelirli  bayanlar  hem eğitim alabilecek hem de daha önce eğitim almış fakat üretim yapabilmek için gerekli ekipmanları bulunmayan bayanlar haftanın belli günleri üretim yapabilecektir.

Bilgisayar Destekli Dış Kıyafet Tasarımı Eğitimi:

Uygulamalı olarak verilecek bu eğitimler için bir sınıf oluşturulacak ve  20 kişi eş zamanlı olarak eğitim alacaktır. Eğitimler 5 ay, haftada 5 gün, günde 4 saat devam edecek ve her kursiyer toplam 440 saat eğitim alacaktır.

Bayburt Esnaf ve Sanatkârlar Odası Biriliği Başkanlığı kurum ve kuruluşlarla ilimize ekonomik ve sosyal kalkınmasına katkı sağlayacak her alanda ortak projeler hazırlamakta ve yürütmektedir. Kadın İstihdamının Desteklenmesi SODES Programı kapsamında hazırlayıp yürüttüğümüz projemizde ortak olarak yer alan Bayburt Milli Eğitim Müdürlüğüne ve sayın Valimize projemize sağladıkları katkılardan dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz.”

https://www.youtube.com/watch?v=g6xuep_LV_0

2 (1) 2 (2)

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.