Dolar 32,5866
Euro 34,8481
Altın 2.504,29
BİST 9.677,13
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 22°C
Az Bulutlu
Bayburt
22°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 19°C
Pts 20°C
Sal 25°C

Fırın Çalıştırma Prosedürü Değişti

Fırın Çalıştırma Prosedürü Değişti
29 Kasım 2016 09:32 | Son Güncellenme: 29 Kasım 2016 09:34
A+
A-

Ekmek fırını açmak isteyenler bundan böyle işyeri açma ve çalışma ruhsatı beyan etmek zorundalar.

Bayburt  İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdulkadir Karabulut 1/1/2017 tarihinden itibaren Ekmek Fırını açmak isteyen  işletmelerin, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne başvurularında,  İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı beyan etmelerinin, zorunlu hale getirildiğini bildirdi.

Karabulut, “ Remi Gazetede yayınlanan kayıt ve onay işlemlerine dair değişiklik yönetmeliğine göre, fırın işletmelerinin kayıt prosedürü değişmiş oldu.  Bu değişikliğe göre, Ocak 2017 tarihinden itibaren ekmek, ekmek çeşitleri, diğer ekmek çeşitleri ve sade pide üreten işletmeler, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne işletme kayıt belgesi için yapacakları başvuruya iş yeri açma ve çalışma ruhsatını eklemek zorundalar. Yetkili merci tarafından başvuru on beş iş günü içerisinde incelene ve Gıda Hijyeni Yönetmeliği hükümlerine uygunluğu açısından ekmek, ekmek çeşitleri, diğer ekmek çeşitleri ve sade pide üreten işletmeler yerinde resmi kontrole tabi tutulacak. Resmi kontrol sonucu herhangi bir uygunsuzluğa rastlanmamış ise işletme kayıt belgesi adına düzenlenecektir. Herhangi bir eksiklik veya uygunsuzluk durumunda başvuru sahibine eksikliklerin giderilmesi için süre verilecek ve süre sonunda eksiklik giderilmiş ise işletme kayıt belgesi tanzim edilerek işletmeye verilecektir ” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.