Dolar 32,4534
Euro 34,7838
Altın 2.439,26
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 23°C
Hafif Yağmurlu
Bayburt
23°C
Hafif Yağmurlu
Cts 25°C
Paz 26°C
Pts 24°C
Sal 21°C

Feramuz Üstün: “84 milyonun her bir ferdini kardeş kılmak için yola çıktık”

Feramuz Üstün: “84 milyonun her bir ferdini kardeş kılmak için yola çıktık”
6 Nisan 2021 21:26 | Son Güncellenme: 6 Nisan 2021 21:27
A+
A-

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Feramuz Üstün, bir dizi ziyaretler gerçekleştirmek için geldiği Bayburt’ta parti binasında basın mensupları ile bir araya geldi.

Gündeme dair açıklamalarda bulunan Feramuz Üstün, Türkiye’de sürekli gündemi meşgul edecek polemikler ortaya atıldığını ifade ederek, “Şimdi 103 Emekli Amiraller meselesi çıktı. Ben o konuşmalarının niyetini bilmiyorum ama Montrö sözleşmesinin gündem olduğu dönemde, Kanal İstanbul’un söz konusu olduğu dönemde konuşmaları gayet normaldir. Keşke 103 kişi birden bunu bildiri şeklinde yapmasaydılar. Birden gündem değişti, açlık, işsizlik unutuldu. Belli bir süre daha konuşulur ama insanlar açlık ve işsizliğe dönmek zorunda, çünkü bunlar hayatın gerçeği” dedi. 

Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem

Başkanlık Sisteminin değişmesi gerektiğine değinen ve partilerinin çalışmasından bahseden Feramuz Üstün, şöyle devam etti:

“Toplumun yüzde 52 ile destekleyerek çıkardığı bir sisteme kimse yasal değil diyemez ama algılarla oluşmuş, algılarla cennet vaat edilerek getirilmiş bir sistemin de bu ülkeyi götüremeyeceği aşikâr. Kişiler önemli değil, tek kişinin aklıyla 84 milyonu yönetmeye çalışan bir Cumhurbaşkanlığı Sistemi. Her makamın tek kişiden talimat beklediği bir dönem. Geldiğimiz noktada sistemin yürümediği ortadadır. Bu sitemden çıkmanın yolunu Gelecek Partisi olarak belirledik. Sistem hazırlığı yapıyoruz. Bizim Genel Merkezimizde Gölge Kabine denen bütün bakanlıkları takip eden politika izleme başkanlıklarımız var. Her birisi çalışmalar yapıyorlar. Dolayısıyla bu sisteme ilk defa güçlendirilmiş parlamenter sitem adı altında hazırlığını yapıp, bütün muhalefete verdik, iktidara vermeyi önerdik. Ne eski parlamenter sistemde hükümet düştüğü zaman hükümetin kurulamadığı bir yapı öneriyoruz, ne de ne olduğu belli olmayan, bütün yetkilerin tek kişiye verildiği Başkanlık Sistemini öneriyoruz. Ana fikir hükümetin kolay kurulması ve yıkılmasının zor olduğu bir sitem. Hükümet yıkılmadan önce yenisinin belli olacağı bir sitem. Güçlendirilmiş parlamenter sistem dediğimiz bu. Ana merkezi milletin ortak aklı olan meclisi yetkili olacağı bir sistem.” 

Pandemi süreciyle ilgili de konuşan Üstün, “Topluma kendi verdikleri tablo ile toplumdan istedikleri tablo farklı. Bayburt’ta bir dönercide 10 kişinin yemek yemesi virüsü etkiletip Türkiye’ye yayıyor, ceza kesilmesini gerektiriyor. Türkiye’nin dört bir tarafından binlerce kişiyi toplayıp kongreler yapılıyor. Hem MHP, hem AK Parti bunu yaptı. İki örnek arasında toplum çelişiyor” dedi.  

Konuşmasına yerel basının önemine değinen Üstün, yerel basının toplumun en önemli nefes damarlarından biri olduğunu söyledi. 

Güler: “Bayburt’ta işsizlik zirve yaptı”

Gelecek Partisi Bayburt İl Başkanı Nazir Güler de yapmış olduğu konuşmada şu ifadelere yer verdi:

“Ülkedeki karanlık tabloyu değiştirmek maksadıyla 2019 yılında Gelecek Partisi yola çıktı. Çıkar elde, etmek, servetlerine servet katmak, bir maaş yetmez dört maaşım olsun, yakınlarını devlet kadrolarına doldurmak için yola çıkmadı Gelecek Partisi. 84 milyonun her bir ferdini kardeş kılmak için yola çıktı. Bizimle birlikte adalet gelecek, muhabbet gelecek, huzur gelecek. Yoksulluk gidecek, refah gelecek. Bayburt’ta işsizlik zirve yaptı. Bayburt Adliyesine alınacak iki temizlik işçisi için 1020 kişi iş müracaatında bulundu. Benim Bayburt’ta tanıdığım iki üniversite bitirmiş, kaymakamlık sınavlarını üç kez kazanmış, ilk 400’e girmiş fakat mülakatlarda elenmiş Bayburtlu arkadaşlar tanıyorum. Gişelerde bilet kesiyorlar. Gençlerimize umut olmak lazım.”

Toplantıya, Trabzon İl Başkanı Hasan Kamil Velioğlu, Gümüşhane İl Başkanı Yasin Uçar, Uzundere İlçe Başkanı Recai Elitok, Yomra İlçe Başkanı Ayhan Gümrükçü, Bayburt Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Tekin ve partililer katıldı.

Parti binasında gerçekleştirilen toplantı sonrası sanayi esnafı ziyaretleri gerçekleştirildi.

Haber:Bayburt Postası

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.