Dolar 32,3712
Euro 34,9854
Altın 2.326,10
BİST 9.065,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 16°C
Az Bulutlu
Bayburt
16°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 19°C
Pts 19°C
Sal 21°C

Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanlığına İbrahim Yöney Seçildi

Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanlığına İbrahim Yöney Seçildi
31 Mart 2018 20:44 | Son Güncellenme: 3 Haziran 2018 00:31
A+
A-

S.S. Bayburt Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin olağan genel kurul kongresinde başkanlığa Halil İbrahim Yöney seçildi.

Kooperatif tarihinin en yoğun katılımlı seçiminde 3 aday başkanlık için yarıştı. Kongrede açık ara oy farkıyla seçilen Halil İbrahim Yöney, 563 üyenin 371’inin oyunu alarak başkanlığa seçildi.

Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleşen kongreye AK Parti Bayburt Milletevekili Doç. Dr. Şahap Kavcıoğlu, TESKOM Genel Başkan Vekili Hüseyin Akal, AK Parti Bayburt İl Başkanı Fatih Yumak, Bayburt Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Selahattin Karaman, Erzurum Kazım Karabekir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Seyfettin Saka, kooperatif üyeleri ve misafirler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kogrede bir konuşma yapan AK Parti Bayburt Milletevekili Doç. Dr. Şahap Kavcıoğlu, kooperatifin 30 yıl başkanlığını yapan ve 2017 yılı içerisinde hayata veda eden Hacı Mehmet Sekmenli’yi andı. Kavcıoğlu, kooperatifin bugünlere gelmesinde Sekmenli’nin çok büyük emekleri olduğunu belirterek, seçimi kazanacak adayın da Sekmenli’nin bıraktığı bayrağı daha yukarılara çekeceğine inandığını söyledi.

Kavcıoğlu, AK Parti hükümetlerinin esnafa verdiği desteklerden de bahsederek, aday olan 3 isme başarılar diledi.

Oy kullanma sürecine geçilirken büyük kargaşa yaşandı. Oy kullanma kabinlerinin oluşması, kadın üyelerin oy kullanmak için öncelik talepleri, ayrıca oy kullanma süresinin tamamlanma saatindeki tartışmalar olmak üzere organizasyonu konusunda tartışmaların uzun süre yaşandığı, diğer taraftan zaman  yetersizliği gerekçesiyle 3 başkan adayının konuşma yapamadığı bir esnaf kongresi, ilk kez yoğun ilgi ve kalabalığa sahne oldu.

Kapalı oy kullanma usulüyle gerçekleşen kongrede mevcut 835 kooperatif üyesinin 563’üoy kullanıldı. Halil İbrahim Yöney 371 oy alırken, mevcut başkan Şirzat Gazioğlu 119 oy, diğer aday İbrahim Bayrak ise 67 oyda kaldı. 6 oy ise geçersiz sayıldı.

Kongrenin ardından kısa bir teşekkür konuşması yapan Halil İbrahim Yöney, “Bizlere göstermiş olduğunuz teveccüh sizlere hizmet olarak geri dönecek inşallah. Çok yorucu bir gün oldu sizin için. Sabrınız ve desteğinize tekrardan teşekkür ediyor, hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

Halil İbrahim Yöney başkanlığında oluşturulan liste şöyle:

Yönetim Kurulu Asil:

1- Halil İbrahim Yöney

2- Hacı Murat Okutmuş

3- Özhan Sevgi

4- Fethi Demir

5- Halim Uçar

Yönetim Kurulu Yedek:

1- Bülent Helvacı

2- Adem Orhan

3- Muhammet Hanefi Aktaş

4- Selami Fidan

5- Ufuk Irmak

Denetleme Kurulu Asil:

1- Serkan Karabulutoğlu

2- Hüseyin Korkmaz

Denetleme Kurulu Yedek:

1- Rasim Soytürk

2- Mahmut Kaya

 

https://www.youtube.com/watch?v=XJwKGFZfNGE

 

 

 

 

 

YORUMLAR

  1. hikmet dedi ki:

    ALLAHIM HAYIRLI VE UĞURLU ETSİN CENABI MEVLAM UTANDIRMASIN
    ÜSTÜN BAŞARILAR DİLERİM BAŞKAN VE YÖNETİCİLERİNE

    HİKMET SEVDA

  2. GÜRSEL KARAPINAR dedi ki:

    Başkan ve yönetimini tebrik ediyor….
    Çalışmalarında başarılar diliyorum….