Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer’in terör soruşturması kapsamında tutuklanması ve yerine kayyum atanması sonrası Esenyurt’ta miting düzenleyen CHP, Özer hakkında verilen karraları protesto etmişti. Dün, Esenyurt Meydanı’nda düzenlenen mitinge CHP’li 3 belediye başkanı katılmadı.
CHP, Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer’in tutuklanması ve yerine kayyum atanması sonrası tüm belediye başkanlarını Esenyurt’a davet etmiş ve Esenyurt’taki mitingde alınan karar protesto edilmişti. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da katılım gösterdiği mitinge CHP’li 3 belediye başkanı katılmadı. CHP lideri Özgür Özel, Esenyurt mitingine katılmayan belediye başkanları ile ilgili sessizliğini bozdu.
3 BELEDİYE BAŞKANI ESENYURT’A GELMEDİ
Terör soruşturması kapsamında gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak cezaevine gönderilen ve görevinden uzaklaştırılarak yerine kayyum atanan CHP’li Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer hakkında verilen kararı protesto eden CHP, dün saat 16.00’da Esenyurt Cumhuriyet Meydanı’nda toplanarak eylem gerçekleştirdi. Türkiye genelindeki belediye başkanlarını da bu mitinge davet eden CHP’de 3 belediye başkanı eyleme katılmadı. CHP’nin Esenyurt mitingine katılmayan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal ve Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan kısa sürede gündeme yerleşti.

ÖZGÜR ÖZEL’DEN AÇIKLAMA GELDİ
Esenyurt mitingine katılmayan 3 belediye başkanı sosyal medyada da gündem olurken gözler CHP lideri Özgür Özel’e çevrildi. Bu konuyla ilgili sessizliğini bozan Özel, mitinge katılmayan belediye başkanlarının hepsinin haklı gerekçeler bildirdiğini söyledi ve ‘Belediye Başkanlarına bir gün sonra şurada olun dediğinde her zaman imkanları olmuyor. Önemli mazeretlere, ertelenemeyecek programlarına son derece saygılıyız. Belediye Başkanlarımızın yüzde 60’ı katılamadı belki. Gelemeyenler daha çok. Bu, çağrıya uymamaktan değil yaptıkları kamu görevini aksatmamak sorumluluğundan.’ dedi.