Dolar 32,5955
Euro 34,7913
Altın 2.493,56
BİST 9.445,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 22°C
Az Bulutlu
Bayburt
22°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 19°C
Pts 20°C
Sal 24°C

Engelli Memur Adaylarının Tercih Tarihleri Açıklandı

Engelli Memur Adaylarının Tercih Tarihleri Açıklandı
9 Aralık 2015 15:14 | Son Güncellenme: 9 Aralık 2015 17:45
A+
A-

Aile ve Sosyal Politikalar Bayburt İl Müdürü Hayrettin Pala, 2015 Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) tercihlerinin başladığını belirterek, tercihler konusunda engellilere önemli uyarılarda uyarılarda bulundu.

KPSS tercih işlemlerinin 11 Aralık’a kadar devam edeceğini belirten Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Pala, sınava girecek engellilere tercih ve form doldurma konusunda dikkatli olmaları çağrısında bulunarak şunları söyledi: “Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik hükümleri uyarınca yapılan 2014 Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) sonuçları ve kura usulü ile kamu kurum ve kuruluşlarının boş kadrolarına ÖSYM tarafından yerleştirme yapılacaktır. Adaylar tercihlerini 4- 11 Aralık 2015 tarihleri arasında internet yoluyla ÖSYM’ye gönderebileceklerdir. ÖSYM internet adresinden (www.osym.gov.tr) tercih gönderme işlemleri 11 Aralık 2015 günü, saat 23.59’da sona erecektir. Bu amaçla hazırlanan 2015 Engelli Kamu Personeli Yerleştirme Tercih Kılavuzunda, ilköğretim, ortaokul, ilkokul, ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeyleri ayrı olmak üzere tercih yapılabilecek kadrolar yer almaktadır. 2015 kamu personeli yerleştirme işlemleri için tercih yapacak adayların bu kılavuzu dikkatlice incelemeleri gerekmektedir. Adayların, bu kılavuzda yer alan kadroları tercih edebilmeleri için, 2014-EKPSS’ye girmiş veya 2014-kura ile yerleştirme için başvuru yapmış olması gerekmektedir.

Yerleştirme işlemlerinde, ortaöğretim düzeyi kadrolar için EKPSSP1 puanı, ön lisans düzeyi kadrolar için EKPSS P2 puanı, lisans düzeyi kadrolar için EKPSSP3 puanı ile tercihler kullanılacaktır. İlköğretim, ortaokul, ilkokul düzeyi kadrolar için 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 41 inci maddesinde öngörülen hükümler çerçevesinde tercihlere göre kura usulü ile yerleştirme yapılacaktır. 2014-EKPSS puanı veya 2014-Kura başvurusu ile herhangi bir kadroya merkezimiz tarafından yerleştirilen adaylar bu kılavuzda yer alan kadroları tercih edemezler.’’ dedi. 

2015/2 EKPSS/KURA İle Engelli Kamu Personeli Yerleştirme Tercih Kılavuzunda, İlköğretim/ortaokul/ilkokul, ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeyleri ayrı olmak üzere tercih yapılabilecek kadrolar yer almaktadır. Adaylar, 2015/2 EKPSS/KURA ile Engelli Kamu Personeli Yerleştirme Tercih Kılavuzuna aşağıdaki bağlantıdan erişebileceklerdir.2015/2 EKPSS/KURA İle Engelli Kamu Personeli Yerleştirme işlemleri için tercih yapacak adayların bu kılavuzu dikkatlice incelemeleri gerekmektedir.

Adayların eğitim bilgileri, ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde adaya ait kayıt bilgilerinde yer almaktadır. Tercih işlemlerinde ve yerleştirmede Merkezi tarafından bu bilgiler kullanılacaktır. Adaylar ais.osym.gov.tr adresinden eğitimi bilgilerini kontrol edebilirler. Eğitim bilgilerinde eksiklik ve/veya hata olan adaylar, tercih yapmak istedikleri kadroların gerektirdiği eğitim bilgilerini, 4-11 Aralık 2015 tarihleri arasında resmî iş günlerinde ve resmî iş saatlerinde, ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinde ve ÖSYM Sınav Koordinatörlükleri yetkisindeki Başvuru Merkezlerinde güncelleyebileceklerdir.

Adaylar tercihlerini 4-11 Aralık 2015 tarihleri arasında internet yoluyla ÖSYM’ye gönderebileceklerdir. ÖSYM internet adresinden (www.osym.gov.tr)  tercih gönderme işlemleri 11 Aralık 2015 günü, saat 23.59’da sona erecektir.

Ayrıntılı bilgi için Engelli Vatandaşlarımızın Bayburt Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüzün 0458 211 46 01 no’lu iletişim numarasından bilgi alabilir veya İl Müdürlüğümüze müracaat edebilirler.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.