Dolar 32,3470
Euro 35,0988
Altın 2.307,90
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 15°C
Az Bulutlu
Bayburt
15°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 19°C
Paz 18°C
Pts 19°C

Eğitimci-Yazar Hasan Aktaş’ın Gezici Kütüphanesi Gökçedere halkıyla buluştu

Eğitimci-Yazar Hasan Aktaş’ın Gezici Kütüphanesi Gökçedere halkıyla buluştu
20 Eylül 2022 16:02
A+
A-

Bayburt Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hasan Aktaş ve Yazar eşi Bedriye Aktaş kitap dolu minibüsleriyle yaptıkları gezici kütüphane buluşmasını Demirözü İlçesine bağlı Gökçedere Beldesinde gerçekleştirdi.

Gökçedere Belediye Başkanı Yavuz Bakır ve kitapseverler ile buluşan Eğitimci-Yazar çift ziyaretçilerle kültür, sanat, tarih ve edebiyat sohbeti yaparak kitap imzaladı.

Kendisine ait 60’dan fazla kitabı olan Doç. Dr. Hasan Aktaş yaptığı açıklamada “Eserlerimde topluma çok yönlü olarak katkıları bulunan insanların, önemli şahsiyetlerin hayatlarını farklı açılardan geniş kitleler ile paylaşmaya çalışıyorum. Şeyh Bedrettin’in hocası Bayburtlu hemşerimiz Ekmeleddin Baberti, Fatih’in Hocası, Osmanlı Devleti’nin İlk Şeyhülislamı Molla Fenari’nin ve Divan Şairi Ahmedi’nin hocası yine Ekmeleddin Babertidir.  Fakat biz toplum olarak Bayburt’ta yaşayan insanlar olarak Ekmeleddin Baberti’yi ne kadar tanıyoruz. Almanya’da Goethe’yi anlatan her yıl 3 bin civarında kitap basılıyor. Bizler Mülk Suresinin tefsiri olan Ekmeleddin Baberti’yi neden insanlarımıza anlatmıyoruz tanıtmıyoruz.  Bunu büyük bir eksiklik olarak görüyorum”dedi.

Gökçedere Beldesi’nde geçmiş yıllarda yaşayıp vefat eden yazdığı eserler ile bölge halkını etkileyen Pulurlu Aşık Süleyman Ruhi ve Ülfet Kalfa Şeker’in de yakınları ile görüşen Aktaş, iki önemli şahsiyetin eserlerini gelecek nesillere aktarmak için üzerlerinde büyük bir sorumluluk hissettiğini belirterek Aşık Süleyman Ruhi ve Ülfet Kalfa Şeker’in yazılı eserlerinin kendisine ulaştırılması durumunda bunları inceleyerek Üniversite bünyesinde resmi kayıtlara girilerek öğrencilere tez konusu yapılıp daha detaylı çalışma ile kamuoyuna bu önemli eserlerin kazandırabileceğini belirtti.

Pulurlu Aşık Süleyman Ruhi’nin yakını Ersin Başkan ise yaptığı açıklamada, “Rahmetli Ruhi’nin hayatını yaşadığı evde ben uzun yıllar geçirdim evin duvar taşlarının arasında Büyük Şairin yazdığı eserlerin rulo şeklinde sarılıp saklandığına şahit oldum. Şimdi bu eserleri Türk Edebiyatına kazandırmak için toparlayıp Hasan Aktaş Hocamıza teslim edeceğim” dedi. 

Doç. Dr. Hasan Aktaş ayrıca kendisine kültürel etkinliklerde kullanmak üzere yer tahsisi yapıldığı takdirde Gökçedere Beldesi sınırları içerisinde Kütüphane, Toplantı konferans salonu vb. etkinliklerin gerçekleştirileceği bir merkezin projesini Gökçedere Belediye Başkanı Yavuz Bakır ile paylaştı. Başkan Bakır bu konuda Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri ile de görüşerek Gökçedere Köy Müzesinin de içinde olabileceği Kültür – Sanat Merkezini Beldeye kazandırabileceklerini söyledi.

Haber kaynak : Arif Azak

 

 

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.