Dolar 32,5053
Euro 34,8710
Altın 2.485,79
BİST 9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 22°C
Az Bulutlu
Bayburt
22°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 18°C
Paz 19°C
Pts 20°C

Dünya Şampiyonu Başaran, Memleketinde Coşkuyla Karşılandı

Dünya Şampiyonu Başaran, Memleketinde Coşkuyla Karşılandı
26 Ekim 2018 19:32 | Son Güncellenme: 26 Ekim 2018 19:36
A+
A-

Dünya Bilek Güreşi Şampiyonu Tuncay Başaran memleketinde coşkuyla karşılandı. 

Antalya’da bu yıl 40’ıncısı düzenlenen Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası’nda 90 kiloda Sağ Kol Dünya Bilek Güreş Şampiyonu olan milli sporcu Tuncay Başaran memleketi Bayburt’ta şampiyonlara yakışır bir şekilde karşılandı. 

Şehir merkezine Genç Osman Atlı Spor Kulübü sporcuları ve davul zurna eşliğinde at üzerinde giren Başaran tebrikleri kabul etti. 

Daha sonra Saat Kule Meydanı’nda Bayburt Kültür ve Turizm Müdürlüğü mehteran takımının gösterisiyle devam eden etkinlikte, vatandaşlar halay çekerek Başaran’ın şampiyonluğunu kutladı.  

Üçüncü kez dünya şampiyonu olan Başaran, şampiyonaya özverili bir çalışmayla hazırlandığını belirterek, “90 kiloda sağda dünya şampiyonu, solda dünya 3.’sü oldum. Vatanımıza milletimize Bayburt’umuza hayırlı olsun. Allah’ın izniyle önümüzdeki turnuvalarda da ay yıldızlı bayrağımızı en güzel yerlerde dalgalandıracağız” dedi.

“Şampiyon Vali Pehlivan’ı ziyaret etti”

Cumhuriyet caddesindeki kutlama etkinliğinin ardından Dünya Şampiyonu Tuncay Başaran Vali Ali Hamza Pehlivan’ı makamında ziyaret etti. Başaran ziyarette şampiyonluk kupasını Vali Pehlivan’a takdim etti.

Vali Pehlivan, annesi Mesude Başaran ile ziyaretine gelen Tuncay Başaran’ı elde ettiği şampiyonluk dolayısıyla tebrik etti. Başaran’ın kazandığı altın madalya ile ilimizi gururlandırdığını belirten Vali Pehlivan, Bayburt Valiliği olarak spora ve sporculara gereken desteği vermeye devam edeceklerini dile getirdi.

Vali Pehlivan, Başaran’ın şampiyonluğunda büyük pay sahibi olduğunu söylediği annesine de teşekkürlerini iletti. Şampiyon sporcuya bundan sonraki çalışmalarında üstün başarılar diledi.

Tuncay Başaran ise elde ettiği şampiyonluk ile Türk Bayrağı’nı göndere çektirme mutluluğu ve gururunun her şeyden önemli olduğunu kaydetti. Gerekli imkanların sunulması halinde bu başarıların artarak devam ettirileceğine inandığını belirten Başaran, başta Bayburt Valiliği ve Bayburt Belediyesi olmak üzere Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile kendisine destek veren herkese teşekkürlerini bildirdi.

Ziyarette Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Adem Köse, Şube Müdürü Gökhan Köse, Bilek Güreşi İl Temsilcisi İsmet Çakal, Bilek Güreşi Kulüp Başkanı Ünal Çelik ile sporcunun aile yakınları da yer aldı.

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.